Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,321

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

takomistik' Alıntı:
unimogun kalma resimlerine ben çekeyim santajla motorların parasını çıkarırım gibime geliyor. motorlar bu arada epey para biliyorum...ama hayali bile güzel yahu :-\

eee hiç kalmazsam ne yapacan mustafa ;D
gezilerde ben bundan sonra suya sabuna dokunmadan kenardan kenardan gezecem.
aman bir yerde kalmayayım da paparaziler resmimi çekmesin :D

Etiketler

kafanı yorma anahtarı çalarız arabayıda götürür bir çukura sokarız ;D

deveci' Alıntı:
tşkler
arabanın çok az bir işi kaldı.
askerde 1996 model unimog kullandım.bunlarla onların ne farkları var güç-defransiyel kilit-ve yürürken kilite geçiyormu? birde bu şekillerde alması ve istediğiniz şekle getirmek ortalama ne kadara çıkıyor.

sakura18' Alıntı:
askerde 1996 model unimog kullandım.bunlarla onların ne farkları var güç-defransiyel kilit-ve yürürken kilite geçiyormu? birde bu şekillerde alması ve istediğiniz şekle getirmek ortalama ne kadara çıkıyor.

yeni modellerde elektronik daha fazla
arazi vitesleri yenilerde düğme ve mandalla
benim arabada vites ile
benim aracın şu an ki maliyeti 20,000 tl hala da para gidiyor

deveci' Alıntı:
yeni modellerde elektronik daha fazla
arazi vitesleri yenilerde düğme ve mandalla
benim arabada vites ile
benim aracın şu an ki maliyeti 20,000 tl hala da para gidiyor
1996 modelinde elektronik fazla değildi 8 ileri 4 geri vites vardı giderken 4 çekere ve 4 çeker kilite madalla alabiliyorduk ve geri vites ayrı bir kolla geçiyordu. Sarıkamıştaydım -35-40 ta çok rahat çalışıyordu yalnız mazot filitrelerindeki donu çözdürdükten sonra tek arıza verdiği yerse ön teker çer dişlisinin contasından yağ atmasıydı.mükemmel bir araç askerden gelince yani merco dan sonra normal araçlara hiç ısınamadım.

Bi de o bahsettiginiz araclar bundan cok daha buyuk. Bende 82 modeli var (saniyorum sizin askerde kullandiginiz aracin 1e1 aynisi). Kasasi 3.5 m'ye 1.9 gibi bisey ve 5 kusur ton. Bu421 ise zanneyorum 3500 kg'dan hafif oldugundan dolayi kamyonet diye geciyor ve boyu kisa ve kasasi da cok daha kucuk benimkinden. Ama bu arazide daha pratik ve guzel bi arac yapiyor anladigim kadari ile. Bizim arabamiz resmen kamyon.
Bunlarin en kotu taraflari da motorun iceride olmasi ve kabin icinin cok daha dar olmasi. Bizim arabalarimizda hersey cok daha rahat ve konforlu. Arazi secenekleri havali cas cas 3 kademe ayarliyorsun.

bberksan' Alıntı:
Bi de o bahsettiginiz araclar bundan cok daha buyuk. Bende 82 modeli var (saniyorum sizin askerde kullandiginiz aracin 1e1 aynisi). Kasasi 3.5 m'ye 1.9 gibi bisey ve 5 kusur ton. Bu421 ise zanneyorum 3500 kg'dan hafif oldugundan dolayi kamyonet diye geciyor ve boyu kisa ve kasasi da cok daha kucuk benimkinden. Ama bu arazide daha pratik ve guzel bi arac yapiyor anladigim kadari ile. Bizim arabamiz resmen kamyon.
Bunlarin en kotu taraflari da motorun iceride olmasi ve kabin icinin cok daha dar olmasi. Bizim arabalarimizda hersey cok daha rahat ve konforlu. Arazi secenekleri havali cas cas 3 kademe ayarliyorsun.
biz de şöyle deniliyordu 1.5 ton ve 2.5 ton. 1.5 tonlukta turbo yoktu 2.5 tonlukta turbo vardı motor güçleri farklıydı. hatta bizim arkadaş arkasından gelen alt devreye gıcıklık olsun diye rampada yavaşlardı onun hızını düşürünce bu kezde önünden gazlar giderdi.

offroad yapmaya giderken ulaştırma bakanlıgı tarafından çevrilen unimog sahibi arkadaşımız 2 bin tl ceza kesildi. unimoga yük ve yolcu taşımacılıgı yapmamasına veya ticari bir işi olmamasına ragmen bu ceza yazılabilirmi veya k belgesi istenebilirmi yardımlarınıza ihtiyacım var.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61031.new;topicseen#new

kasa arkasına yedek lastik (istetme) takma aparatı montajı ve lastiğin takılmış,üzerine deri branda yapılmış hali

12102010676.jpg

12102010677.jpg

kasa içine 3cm strafor ile kaplama yapıldı
üzerine 0,5mm çift tarafı boyalı galvanizli sac kaplandı
saclar yaklaşık 300 adet akıllı vida ile kasa köşebentlerine tutturuldu
zemin sacının üstüne kalın zift sürüldü,üzerine 2mm rulo zift serildi,onun üzerinede 3mm aluminyum tırtırlı sac vidalandı
köşe birleşim yerlerine 20lik aluminyum köşebent çıtalar döşendi ve sabitlendi
kasanın içerisine malzeme bağlamaya elverişli yerlere 30 adet hareketli kanca vidalandı
resimlerde bitmiş halde görünüyor

yakın gelecekte
kasa içerisine kış kampları için vebosta monte edilecek
kasanın üst kısmına açılır kapanır hareketli fan takılacak
kasanın üst kısmına tek hareketli açılır kapanır sunroof monte edilecek
kasa içerisine motor sıcakken içeriyi ısıtması için kia bestadan çıkma bağımsız ayarlı ve fanlı kalorifer monte edilecek

21092010659.jpg

21092010660.jpg

21092010661.jpg

çok güzel konuymuş zamanında dizi tadında takip edilirmiş ama bitmişini takip etmekde cok zevk verdi güle güle binin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri