Unimog 406 ve Yenilenme Aşamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdartimur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,622
Ynt: Unimog 406 ve Yenilenme Aşamaları

Özgür Bey, aracın çekme belgeli olması tek yönden sorun yaratabiliyor, o da aracı farklı bir şehirden satın aldığınızda aracı kullanarak götüremiyorsunuz, baçka bir araçla taşıtmanız gerekiyor. Onun dışında prosedür normal ruhsatlı araçlarla aynı hatta araç trafikten çekildiğinde tüm vergi borçlarının ödenme zorunluluğu, çekme belgeli araçları bu konuda biraz daha güvenli hale getiriyor. Noter satışından sonra aracınızı dilediğiniz renge boyatıyorsunuz, boyacınızdan yaptırdığınız işleme yönelik faturanızı alıyorsunuz, takipçinizle bazı formlar doldurup aracın dosyasını hazırladıktan sonra (Bu formlarda aracın yeni rengi belirtiliyor ve dosyaya boyacıdan alınan fatura da ekleniyor) TUV araç muayenesine sokuyorsunuz. En kritik aşama bence araç muayenesi aşaması, bu aşamayı atlattıktan sonra TUV yetkilileri muayene ile ilgili rapor düzenliyorlar. Bu raporda araç bilgileri, yeni rengi ve varsa kusurlar bildiriliyor. Sonrası standart prosedür, trafikte yapılan işlemler, yeni ruhsat ve varsa plaka düzenlenmesi.
Aklıma gelmişken belirteyim, TUV araç muayenesi için eğer ceza ödemek istemiyorsanız; mutlaka aracın trafikten çekilmeden önce son yapılan araç muayenesi tarihini tespit etmeniz gerekiyor. Bunun için de aracın kayıtlı olduğu ve araç trafikten çekilirken asıl ruhsatın teslim edildiği trafik müdürlüğünden aslı gibidir onaylı ruhsat fotokopilerini temin etmeniz gerekir. Bunun için araç sahibinin bizzat kendisini istiyorlar tarfik müdürlüğünde yada noterden vekaletname düzenleterek, sizin adınıza bir başkasını da gönderebiliyorsunuz. Son araç muayenesini gösteren ruhsat fotokopisini almazsanız TUV yetkilileri 2005 yılından itibaren her ay için belirli oranda bir ceza uyguluyorlar ve bu da yaklaşık olarak ek bir 350-400 TL'ye denk geliyor. Benim Unimog Ankara Trafik Müdürlüğünde kayıtlıydı Ankara'dan bir arkadaşa vekalet göndererek temin etmiştim bu belgeyi. Saygılarımla, Serdar Timur

Etiketler

Serdar Timur bey,cevap için teşekkürler..Tekrar tebrik ediyorum...Bu cesur ve kararlı faaliyeti sergilediğiniz için...Benim de gönlümde yatan aslan unimog...Ancak vaktim bu işlemleri yerine getirmeye pek müsait değil...Sanırım Antalyadasınız...Orası bu tamiratları ve düzeltmeleri yapma anlamında size nekadar cevap verdi....Yani kesin kararımı verdiğimde sizin yolu izlemeyi düşünüyorum...Ben de Beyşehirdeyim...Antoff başkanıyla geçtiğimiz yaz Beyşehirde tanışmıştık...Burada ufak bir gezi ve kamp yapmıştık ekiple...Acaba unimog uzun soluklu gezilerde negibi eksiler sunabilir...Başarılar diliyorum..Selamlar..

Açıkcası ben Unimog aramaya başlamadan önce Antalya Sanayisinde usta aradım. Mercedes otobüs tamircileri ve birçok 4x4 araç tamircileri ile görüştüm çoğu Unimog gibi bir araca bulaşmak istemediklerini söylediler bazıları ise uçuk fiyatlardan bahsettiler. Daha önce sahip olduğum 1989 model Land Rover Defender 110 'un şanzımanını yaptırdığım Jandarmadan emekli bir motor ustam vardı, Şeref Usta onu buldum görüştüm, jandarmada Unimog 404'ler ile üğraştığını bu araçlardan az çok anladığını belirtti ve açıkcası bir Unimog almak için de bana cesaret verdi. Ondan sonra Unimog araştırmalarım başladı ve test etmek için herbirine ustam ile gittim. Sağolsun ustam çok uğraştı araçla, işi bilen biri oldumu açıkcası sanayide bulunamayacak parça, çözülemeyecek sorun olmuyor, çok çaresiz kaldığımızda imdadımıza tornacımız yetişiyordu. Ancak şunu da belirteyim aldığım aracın yürüyen aksamı sağlamdı, bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. Allah korusun bu araçlarda şanzıman indirmek tamir etmek ölüm olmalı. Bir debriyaj balatası değişimi için bile şanzıman yerine motor indiriliyor.

Uzun soluklu geziler derken mesafenin ve faaliyet süresinin fazla olmasını mı kastediyorsunuz? Tam anlamadım ancak ben bu aracı Antalya çevresinde kısa geziler ve faaliyetler için aldım. Uzun mesafelerde gürültüsü, fazla yakıt masrafı ve düşük maksimum hızı nedeniyle uygun olmayabilir. Ancak eğer kastettiğiniz zaman içerisinde çıkartabileceği sorunlarsa; bir kere adam akıllı toplandıktan sonra bu aracın çok uzun yıllar hiç sorun çıkarmayacağını düşünüyorum ve açıkcası umudediyorum...:smiley:.
Sahip olduğum eski Land Rover Defender'im sağolsun çok sevdiğim bir araç olmasına rağmen çok sık arızalanırdı, özellikle de elektrik sistemi her yağmurdan sonra problem çıkarırdı. Ama defender ile de çok maceralarım ve anılarım vardır. Saygılarımla, Serdar Timur

İlginize teşekkürler Timur bey..Karararım kesinleşince sizden bizati fikir almak isterim...Fırsat olursa sizin mog' u incelemek isterim...Selamlar..

Doktorum Merhaba,

sayfayı yeni inceleme fırsatım oldu .Bende merak ediyordum Doktor ne yaptı Ünimog u acaba ? diye .... Hafta sonu yaptığımız gezilerden birinde haber leşelim ve göster şu ünimog un marifetlerini bize...

selamlar Gökhan

Abi süper yapmışsınız valla helazonlar kırmızı boyansaydı daha güzel olmazmıydı, hareketli tenteliğide beğendim ama ne şekle geldiğini çözemedim resimde aşağı kapanıyormuş gibi duruyor sanki işe yaradığı kesin çamuru bol olsun Allah kaza bela vermesin maşallah...

Tentelik dediğiniz gibi aşağı doğru kapanıyor, üstteki 2 profil boruyu da söktükten sonra açık kamyonet gibi oluyor. Bira ara tenteyi söküp açık halinin fotolarini çekerim. Saygilarimla Serdar Timur

Antalya'da yağmurlar biraz ara verirse tentesini çıkarır tenteliği de indiririm ve fotolarını eklerim. Saygılarımla, Serdar Timur

aracın içinin fotografları varmıydı yoksa o heyecnla benmı görmedim :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR