Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,963

orsaalabanda

Zirve
Sevgili dostlar,

Hepinizin bildiği üzere Türkiye’de kampçılık ve karavancılık, başlangıcı çok eskilere tarihlense bile, gelişimi ve birlikte oluşturduğu kültürü, Dünya standartlarının çok gerisinde olan, ancak son yıllarda genç kitlelerin doğa sporlarına olan ilgisi ve belirli standartları yakalamış kentli grupların doğaya dönüş özlemi ile şekillenen, piyasalarda kolaylıkla bulunabilen özendirici sayılabilecek teknik malzeme, araç, gereç ve ekipmanlarla yükselişi ivme kazanan cazip bir olgudur.

Ne yazık ki yüz binlerce heveslisi olmasına ve bulunduğumuz coğrafyanın Dünya’nın çok az bölgesinde rastlanabilecek tarihi, kültürel, doğal ve mevsimsel fırsatlar sunmasına rağmen, güzel ülkemiz, kampçılık ve karavancılık kültüründen ve altyapısından yoksun, ya da en azından eksiktir.

Uzunca bir süredir aramızda yapılan yazışmaların ardından artık çok daha net olarak anlıyoruz ki, kamp ve karavan kültürünü yaşatmak, geliştirmek, altyapısını oluşturmak, sesimizi duyurmak ve hep birlikte el ele çok daha yukarılara taşımak için, birlikte hareket etmek, birbirimizi tanımak, fikir alışverişinde bulunmak ve gerektiğinde çeşitli organizasyonlarda bir araya gelmek yaşamsal bir zorunluluktur.

Biliyoruz ve gözlemliyoruz ki, Türkiye’de bu amaçlar doğrultusunda bir araya gelen birçok topluluk, dernek, kulüp, federasyon ve gruplar var. Biz, Gezenbilir karavan bölümü yöneticileri olarak, katılımcı sayısının çokluğu ve paylaşımın yoğunluğu sebebiyle, sesimizi daha geniş topluluklara duyurabilmek ve kısa sürede sonuç alabilmek adına, mücadelemizi Gezenbilir karavan bölümü çatısı altında yoğunlaştırma kararı aldık.

Biliyoruz ve inanıyoruz ki, bu platformda fikir alışverişinde bulunduğumuz katılımcı dostlarımızın haricinde, bizi takip eden ya da etmeyen, haberi olan, olmayan, onaylayan, onaylamayan, beğenen, beğenmeyen, teknolojiyle, internetle arası hoş olmayan, küskünlük, kırgınlık ye da bilemediğimiz çeşitli sebeplerden dolayı katılımcı olmayan binlercesi daha var.

Daha önceleri dile getirilen örgütlü birliktelik ve düzenli organizasyon çağrılarından farklı olarak, bireylerin üzerine yüklenebilecek bir takım sorumlulukları hafifletmek adına, (örgütlü birliktelik konusu ileride görüşülmek üzere) bugün sizlere ricada bulunuyor ve diyoruz ki:

Gelin, kırgınlıkları, küslükleri, ayrılıkları, gruplaşmaları bir kenara bırakalım. Hep birlikte, el ele, omuz omuza bu kültürü yüceltelim ve olması gereken saygınlığı kazandıralım.

Bizler, tüzel anlamda hiçbir dernek, klüp ya da oluşumun temsilcileri değiliz. Amatör ruhla, canla, başla çalışmaya kendini adamış, özümüze, çevremize, doğaya ve insanlara saygılı, içimizdeki çocuğu yaşatmaya kararlı, yaşamın her alanında kendini geliştirmeye özen gösteren, doğanın ve yaşamın bize sunduklarının olabildiğince tadını çıkarmaya heves etmiş, gezgin ruhlu serüvencileriz.

Kendine bu tanımlamalar kapsamında yer bulan tüm dostlarımız için açık davettir:

Sizleri, forum kurallarına özen göstermek kaydıyla, sevgi, saygı, barış ve dostluk çerçevesinde bölümümüzde daha fazla aktif olmaya, izleyici olmaktan çıkıp paylaşımda bulunmaya, çevrenizde eşinize, dostunuza aktararak bu oluşumun tanıtımını yapmaya, bizleri bilen, bilmeyen, eski, yeni, genç, yaşlı kampçı ve karavancıları kazanma çabalarına ortak olmaya, el ele vererek bu oluşumu güçlendirmeye çağırıyoruz.

Sevgi, saygı ve dostluk ile…

Etiketler
Ynt: Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

Heyecanını paylaşıyorum ve gönülden destekliyorum.Başarılar
Günay

Hem niceliği, hem de niteliği artırmalı, artırabilmeliyiz... Çok güzel bir çağrı..

Cavid Sezen

Tecrübeli Oğuz hocam ve enerjik Cem le çok daha güzel kamplar ve diyaloglar yaşanacağına inanıyorum,bu gücün ve isteğin form a katılan karavancı arkadaşlarda olduğuna inanıyorum.

Dostlar,
Bu açık davetimiz karşısında, eski yaşanmışıkllar da dikkate alınarak kaygı duyanların olduğunu görüyorum. Şunu açık ve net olarak belirtelim ki ne Cem ne de ben, yeni bir
örgütlenmeden bahsetmiyoruz. mesajımız şu ;
İster Dernek üyesi, ister özgür, ister başka grup altında ( aklıma gelenler vip, anakamp vb.) örgütlenmiş olun, bu birliktelik farklı olmalı. Yeri gelir yasal yönden Federasyon'un bir aktivitesinde yer alırız, destek veririz, yeri gelir 3-5 kişi bir araya gelir kısa/uzun geziler yaparız, yeri gelir sevinir, zaman gelir üzülürüz. Bir sinerji
yaratmak adına bu çağrıyı yaptık, yanlış mesajalar alınmaya. Kimseyi dışlamıyoruz ve küskünleri de kurallar çerçevesinde bir an önce aramızda görmek istiyoruz.

Tüm kalbimle duygu ve düşüncelerinize katılıyorum.Birliktelik,yardımlaşma,paylaşma ve üretmek adına bende varım.Lokomotif güç nekadar büyük olursa o denli çekiciliği ve yolcu sayısıda çok olur.Bence aktif olmaya ihtiyacı da var motokaravancılık ve kampçılığın.İyi çalışmalar ve sevgi ,saygılarımla.

Eee napacagiz simdi? Valla bence bu isler cok konusarak yazisarak olmuyor. Hepimiz istiyoruz, istemede bir problem yok. Sadece zamanla olusacak seyler bunlar. Bence de burada bu tip bir enerji var. Bu enerjiyle birlikte organizasyonlar duzenlemek gerekiyor. Yillik bir program cikartilsa iyi olur. Herkes kendini bu etkinlik listesine gore ayarlar ve bulusmalar baslar. Bulusma olmadan bu iyi niyetli kaynasmalar ve dil birliktelikleri zor. Net uzerinden imkansiz.
Ne maceralar ne surprizler bizleri bekliyor kimbilir. Haydi hayirlisi.

insel' Alıntı:
Eee napacagiz simdi? Valla bence bu isler cok konusarak yazisarak olmuyor. Hepimiz istiyoruz, istemede bir problem yok. Sadece zamanla olusacak seyler bunlar. Bence de burada bu tip bir enerji var. Bu enerjiyle birlikte organizasyonlar duzenlemek gerekiyor. Yillik bir program cikartilsa iyi olur. Herkes kendini bu etkinlik listesine gore ayarlar ve bulusmalar baslar. Bulusma olmadan bu iyi niyetli kaynasmalar ve dil birliktelikleri zor. Net uzerinden imkansiz.
Ne maceralar ne surprizler bizleri bekliyor kimbilir. Haydi hayirlisi.

İnsel hocama katılıyorum özel günler ve haftalar belli bunlar da kesin tarih verilse insanlar kendilerini ona göre ayarlamaya çalışır arada her ay kesin bir yerde 1 seferde olsa toplanılsın ve burası kesinlikle orta bir yer olsun.Gelebilen olursa gelsin.Poyrazların bizde yaptığı etkiyi biz acemi karavancılar çok beğendik.Umarım diğerleride böyle olur.

mayıstosböce' Alıntı:
İnsel hocama katılıyorum özel günler ve haftalar belli bunlar da kesin tarih verilse insanlar kendilerini ona göre ayarlamaya çalışır arada her ay kesin bir yerde 1 seferde olsa toplanılsın ve burası kesinlikle orta bir yer olsun.Gelebilen olursa gelsin.Poyrazların bizde yaptığı etkiyi biz acemi karavancılar çok beğendik.Umarım diğerleride böyle olur.

İnsel ve Bülent Beyler'le aynı görüşteyim.
Her ayın belli bir gününü kararlaştırıp, katılabilenler ile toplananarak başlangıç yapılmalı.

Modaratörlerimizden başlatma bekliyoruz. Oğuz Bey İstanbul dışında olsa da, Cem Bey İstanbul a bir feribot mesafesinde...

Sevgi ve dostlukla, gezekalın...
Selçuk

Bütün bir yılı kapsayacak şekilde etkinlik takvimi hazırlamak, sanıyorum kurumsal anlamda altyapı gerektirir.
Gezenbilir etkinlik takvimi, önce yönetim bölümünde tartışılarak olgunlaştırlmakta, daha sonra da yönetim kurulunun onayına sunulmakta. Diğer dernek ve klüplerde de farklı bir yol izlenmiyordur.
Karavan bölümüne özel olarak etkinlik takvimi hazırlama işini, benim ve Oğuz hocam'ın sırtına yüklemek hem bize, hem size haksızlık olur düşüncesindeyim.
Yine de bu fikri olgunlaştırmaya çalışmakta fayda var.

Yılda 2 yada 3 büyük etkinliği baz alıp, kalan zamanda da hafta içi oluşan görüş ve yazışmalarla saptanan rotalara yapılacak gezilerin yeterli olduğunu düşünüyorum...

Yıllık-aylık etkinlik takvimi türünden "bürokratik" bir planın hayata geçirilmesini olası görmüyorum...İşin doğasına aykırı...Hop çevirirsiniz kontağı, çıkarsınız cuma akşamı yola, kaçarsınız şehirden doğaya, özgürlüğe... :D

Gezenbilir, her sene en az 2 ciddi buluşma organizasyonu yapıyor... Bu organizasyonlar, bizler yani kamp/karavancı forumdaşlar içinde şahane bir olanak... Çünkü hem tarihleri çok önceden saptanıp, ciddi hazırlık yapılıyor, hem de karavanlar/çadırlar içinde kamp alanında hazır alt yapı sunuluyor...

Kalan zamanlarda da kimse birilerinden insiyatif/liderlik beklemeden "bu hafta sonu şuradayım/z" türü topiklerle gideceği yer(ler)i yazar, zamanı, koşulları uygun olanlarda katılır...

Bu söylediklerimin, işin karavancılık kısmından çok kampçılık alanına girdiğinin farkındayım...

Çünkü gidilen yerde elektrik olmayabilir, kamping türü yerler bulunmayabilir, en fazla 4-5 araç için uygun olabilir, daha açık söylemem gerekirse, ziyadesiyle "asfalt dışı", çok daha az konforlu ve biraz daha dinamik bir katılıma uygun olabilir...

İstanbulda "the cozz" var sanırım, orada yada benzer yerlerde de rutin olarak biraraya gelebilir isteyen arkadaşlar...

Lakin kendi adıma önemli olanın, olabilecek her hafta sonu bir yerlere gezi düzenlemesi (iki araç bile olsa) olduğunu söyleyebilirim...Ne kadar çok gezi olursa, o kadar çok insanın ilgisi/katılımı artar...

Bu da her zaman stabil, konforlu mekanlara gitmeyi değil de, çoğunlukla yaylalara, göl kenarlarına, şirin kasabalara ziyaret vb. türünden hamleleri içerir diye düşünüyorum...

Yolda olmak güzeldir...

orsaalabanda' Alıntı:
Bütün bir yılı kapsayacak şekilde etkinlik takvimi hazırlamak, sanıyorum kurumsal anlamda altyapı gerektirir.
Gezenbilir etkinlik takvimi, önce yönetim bölümünde tartışılarak olgunlaştırlmakta, daha sonra da yönetim kurulunun onayına sunulmakta. Diğer dernek ve klüplerde de farklı bir yol izlenmiyordur.
Karavan bölümüne özel olarak etkinlik takvimi hazırlama işini, benim ve Oğuz hocam'ın sırtına yüklemek hem bize, hem size haksızlık olur düşüncesindeyim.
Yine de bu fikri olgunlaştırmaya çalışmakta fayda var.

Merhabalar,
Düşündüğüm "Bütün yılı kapsayacak şekilde etkinlik takvimi hazırlama" ve bu işi moderatörlerin sırtına yüklemek değildi.
Görsel ve işitsel iletişimin arttırılması için, örnek olarak her ayın 10.günü herkes şehrinde belirlediği bir yerde buluşup görüşür.
Bu buluşmalar 2 ayda bir civar şehirlerle birleşecek yerler seçilerek yapılabilir. (İstanbul ve civarı için Yalova, Bursa, İzmit olabilir).
Her ayın belli günü herkes şehrinde buluştuğu zamanlarda, yolda olan arkadaşlarımız bu buluşmalara katılabilir veya özellikle gidilebilir.

Bu görüşmeler "Hop çevirirsiniz kontağı, çıkarsınız cuma akşamı yola, kaçarsınız şehirden doğaya, özgürlüğe... " etkinliklerini arttırır.

Sevgi ve dostlukla, gezekalın...
Selçuk

taiga' Alıntı:
Yılda 2 yada 3 büyük etkinliği baz alıp, kalan zamanda da hafta içi oluşan görüş ve yazışmalarla saptanan rotalara yapılacak gezilerin yeterli olduğunu düşünüyorum...

Yıllık-aylık etkinlik takvimi türünden "bürokratik" bir planın hayata geçirilmesini olası görmüyorum...İşin doğasına aykırı...Hop çevirirsiniz kontağı, çıkarsınız cuma akşamı yola, kaçarsınız şehirden doğaya, özgürlüğe... :D

Gezenbilir, her sene en az 2 ciddi buluşma organizasyonu yapıyor... Bu organizasyonlar, bizler yani kamp/karavancı forumdaşlar içinde şahane bir olanak... Çünkü hem tarihleri çok önceden saptanıp, ciddi hazırlık yapılıyor, hem de karavanlar/çadırlar içinde kamp alanında hazır alt yapı sunuluyor...

Kalan zamanlarda da kimse birilerinden insiyatif/liderlik beklemeden "bu hafta sonu şuradayım/z" türü topiklerle gideceği yer(ler)i yazar, zamanı, koşulları uygun olanlarda katılır...

Bu söylediklerimin, işin karavancılık kısmından çok kampçılık alanına girdiğinin farkındayım...

Çünkü gidilen yerde elektrik olmayabilir, kamping türü yerler bulunmayabilir, en fazla 4-5 araç için uygun olabilir, daha açık söylemem gerekirse, ziyadesiyle "asfalt dışı", çok daha az konforlu ve biraz daha dinamik bir katılıma uygun olabilir...

İstanbulda "the cozz" var sanırım, orada yada benzer yerlerde de rutin olarak biraraya gelebilir isteyen arkadaşlar...

Lakin kendi adıma önemli olanın, olabilecek her hafta sonu bir yerlere gezi düzenlemesi (iki araç bile olsa) olduğunu söyleyebilirim...Ne kadar çok gezi olursa, o kadar çok insanın ilgisi/katılımı artar...

Bu da her zaman stabil, konforlu mekanlara gitmeyi değil de, çoğunlukla yaylalara, göl kenarlarına, şirin kasabalara ziyaret vb. türünden hamleleri içerir diye düşünüyorum...

Yolda olmak güzeldir...
Yok mu Haldun hocam'ın yeni açılan kampinge gidelim önerisine katılan?
Soğuk algınlığı gibi küçük bir rahatsızlığım var. Haftasonuna kadar düzelirsem ben gelirim.

Nerde ne zaman koyun adını bakalım plan programımıza uyuyormu. İstanbul içi ve şile tarafı ise elk varsa bana uyar . Büyük ihtimalle 2 araç geliriz.

Cuma ve Ctsi geceleri 22-01 arası canlı müzik yayını var diyor yeni açılan yerin web sitesinde. Hayati Bey'de bahsetti bu durumdan. Acaba rahatsız edici olur mu karavan park alanından? Belki insanlar bu nedenle soğuk duruyor olabilirler. Şikayet için değil, sadece durumu anlamak için soruyorum. Arada biz de dinleriz diyenler de çıkabilir , yok sessizlik şart diyenler de. Gidip kalmak gerekir anlamak için :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri