Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,965
Ynt: Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

Sayın Yugun

yazılanları bir daha okudum.Benim sizin şahsınıza yazdığım hiçbir yazı yok.Bir başka arkadaşımıza hitaben yazmışım.Ve de genelleme yaparak kamp ve karavancılık hakkındaki

görüşlerimi belirtmişim. Bugun de aynı düşüncedeyim.

Herkes istediği gibi kampçılığı yapar.Kimsenin buna itirazı olamaz.Ama herkese açık forumda ,ben karavanı alırım,birkaç günde bir kampa girerim.Dediğiniz zaman o yazılanlar

kamp işletmecileri tarafından birgün önünüze konur.Ve işte sizin kamp çılarınız bu denir.Adam bilmem kaç günde bir kampıma gelecek yıkanacak,paklanacak,çamaşırlarını

yıkayacak,,yemeklerini yapacak gidecek.Birde kamp fiyatlarını çok bulacak.Ben niye zararına hizmet vereyim.Diyecek.

İşte bunu dedirtmeğe kimsenin hakkı yoktur.Bu kampçılığa,karavancılığa kötülüktür.

Sizinle bakış açımız da farklılık var.Siz olaya bireysel bakıyorsunuz.Ben ise olaya genel bakıyorum.Bireysel tercihlere saygılıyım.Herkes istediğini yapar ama iş genel yerlere

taşındığında herkesin sorumluluk duymasından yanayım.

Demokratik toplum,kurallarla,kurumlarla,sivil toplum kuruluşlarıyla var olurlar.Herkesin aklına estiğini yaptığı yerde demokrasiden bahsedilemez.

Şunu da açıklıkla belirtmekte fayda var.Kampçılık,kampçının ekipmanıyla ilgili değildir.

Ben 150 milyarlık karavanla kampa gelip, Kamptan çıkarkende pis su deposunun vanasını daha kampın içindeyken açıp kampa dökerek giden kampçıyım diyenleri de gördüm.

Öte yerde küçücük çadırıyla gelip giderkende söktüğü çadırının kazıklarının ufacık deliklerini bile düzelterek giden kampçıyı da gördüm.

Genelde kendisini,kendi yetersiz görmekten kaynaklanan ve rahatsızlık duyma hissiyatı var gibi.Bunlar gereksiz duygulardır.Her kampçı istediği,imkanının elverdiği ölçüde

ekipmanıyla kamp yapar ve zamanla bu ekipmanlar aşama kaydederek değişir. .Önemli olan kampçı ruhunu hissetmesi ve kamp ve karavanın bir yaşam biçimi olduğunun

farkında olmasıdır,

Özgür yaşam ? Dernek üyeleri özgür yaşamıyormu? Onlara müşterek gezilere katılacaksınız diye bir baskımı yapıldığı zannediliyor,Bu sene 20 karavanla 34 gün süren doğu

karadeniz gezisine hangi karavancı zorlandı? Katılanlardan memnun olmayan kaç karavancı var?Herkes özgür.Yanlış bilgilerle,eksik bilgilerle ,yanlış yorumlarla bir yere varılamaz.

Yugun kardeşim sana dönüp o yazıları ama hepsini bir daha okumanı tavsiye ederim.İstediğin forum da yaz.Farkeden birşey yok.Hepsinin amacı aslında aynı .Sana hayallerinin

gerçekleşmesini diliyorum.

Hayati Kaplan

Etiketler

Hayati bey,

Bir sivil toplum kuruluşunun elbette ki çizgisi olmalıdır. Kuruluş olarak kimseye kamplara girmeyin diyecek veya bu durumu özendirecek haliniz yok. Lutfedip -azarlamak veya suçlamak yerine- kendinizi ifade ettiğiniz için ben sizi, duyduğunuz sorumluluğu anlayabiliyorum. Elbette ki Kamp işletmecilerinin de adına sorumluluk duymanız çok güzel bence, yani Bence de kampçılığın gelişiminde kamp işletmelerinin ayakta ve dik olmasının önemi çok büyük. Bu konuda sizinle birleşiyoruz.
Ancak, STK ayrı birşey Forum ayrı birşey, Forum adı Romalıların forumundan geliyor. Bir forumda özgürlük ve demokrasi olmalı, herkesin fikirleriyle eşit ve özgür biryer olmalı forum. Bu açıdan bakıldığında, herkesin sadece forum kuralları çerçevesinde, kural ihlali durumunda moderatör tarafından belirli aynı önlemlere tabii tutulacağı bir yer olmalı. Bu açıdan yukarıdaki konuyu kabul etsem bile beni fikrini söyleyen bir forum üyesi olarak azarlamanızı, Susunuz bari karavancılara zarar vermeyiniz. demenizi ve söylediğiniz kelimeleri kabul etmedim, etmiyorum. Bir yerin forumuna yazan insanlar o forumu zenginleştirir. Her kişinin her yazdığı herkes açısından olumlu olacak, bazı şeylerle örtüşecek diye birşey yok. Ben orada zaten kendi durumumu söyledim, O kamp hakkında benim bütçeme uymadı ben de kalmadım dedim. Belki finlandiyalı öğretmenlerin bütçesine uyar dedim. Gerçekten de kampın çoğunluğu yabancıydı. Bunun dışında kamp tu kaka çok kötü falan demedim verdiği hizmetle ilgili hiçbir yorum yapmadım. Nitekim sonradan Ben bu hizmete bu kampı tercih ediyorum, bana göre fiyatı iyi diyen kişiler de çıktı. Kalite elbet pahalı olur dediler Kendi seçimleridir. Demokrasi budur. Bu subjektif bir yargı ve durum. O kampın belirlediği fiyat politikası kendi seçimidir. Benim orada kalmamam benim seçimimdir. Daha kaliteli diye orada kalmayı seçen birinin de kendi seçimidir. Bu konuya bakan bir kişi herkesin fikrini okur, ondan sonra kendi aklına göre bir seçim yaparsa bu da onun seçimidir. Özgür olması gereken bir forumu bütün üyeler hep bir kuruluşun politikasına uygun konuşsun diye tek yönlü mesaj tahtasına dönüştürmek sizin seçiminiz, artık oraya yazmamak benim seçimimdir. İsteyen gidip yazabilir. o da, onun kendi seçimidir. Ben forumda dört yıl yazdım ve okudum, çok şeyler öğrendim, o forum kampçılık ve karavancılık açısından bulunmaz bir nimetti bence. Ancak o forumda yazmadığınız, konuşmadığınız görmezden geldiğiniz şeyleri gelip burada demokratik bir şekilde tartışmışsınız. Ve ben dahi bazı yönlerinizi ilk defa burada gördüm sizce ironik değil mi bu durum?
Mesajınızda Kampçılıkla ilgili çizginizi de yazmışsınız. Yazdığınız çizgi benim düşüncemle tam olarak örtüşmektedir. Ancak bu düşüncelerinizi de ilk defa burada görüyorum malesef. Bir süredir etkinliklerinize sadece Karavacı dostları çağırıyor, Karavancıların sorunlarını konuşuyorsunuz. Hatta beni inciten kelimelerinizde benim de lafazanlıktan öteye bişey yapmayarak karavancılara zarar verdiğimi söylüyordunuz. Üstelik sadece subjektif olarak, kalmadığımı belirttiğim halde. Ama bazıları forumda bazı yerleri ve kampları, falanca kamp yerinin kültürü veya falancalılar diye ötekileştirirken hiç itiraz ettiğinizi görmedim. Bu kamplarda kalan insanlar çok mu lumpen çok mu rahatsızlık verici bilmiyorum çünkü oralara gitmedim, kısmet olursa bu yaz Çubucak'a da, Katrancı'ya da gideceğim. Gördüklerimi, fikirlerimi yine yazacağım. Bütün bunlara rağmen şu an geldiğiniz aşamada Kamp yapan herkes kampçıdır, Biz bütün kampçıların sivil toplum kuruluşu olacağız diyorsanız ben bir kampçı olarak bu durumdan ancak mutluluk duyarım. Çünkü ben bu ayrıştırmaların, kökü, ağaçtan ağacı yapraklardan ayırmaktan başka bir işe yaramadığını görüyorum. Kökü olmayan bir ağaç çınar olsa ne yazar? Ben de bu işlere üniversitede başladım. Şu anda karavan sahibi olmamak benim için sadece bir tercih meselesi, Şu an bana 10 lira krediyi kefilsiz, sorgusuz sualsiz bir günde vermeyecek banka yok. Ancak üniversitedeyken böyle değildi. Yani bu işlere yeni başlayan gençler bir şekilde ufaktan başlamak zorunda. ve böyle de oluyor. Hal böyleyken birliği ve bütünlüğü savunabilen bir çizgi belirleyebiliyorsanız, Kampçılık adına herkesi temsil edebiliyorsanız sizi tebrik etmekten ve gönülden desteklemekten başka birşey diyemem.
Hayati bey,
Bizler değerli büyüklerimize nazaran genç ve tecrübesiz olabiliriz. Ben, benden büyük herkese ancak saygılarımı sunarım. Kampçılıkta belirli bir aşamaya gelen büyüklerimiz kendi aralarında elitist bir tutum içine girebilirler. Eşyaları etrafında birliktelikler oluşturup, Kendilerine sadece karavancıların girebileceği topluluklar kurabilir etkinlikler yapabilirler buna bir itirazım olamaz, bu bir seçimdir onlar adına, ancak hiçkimsenin arkasınada Türk kampçılığı adına biz bugünün gençlerine, bugünün tecrübesizlerine, çözülemez sorunlar bırakmaya hakkı yok. Çok yakında yapacağınız toplantıyla Karavancıların sorunlarını tartışacaksınız. Eğer illa ki sadece karavancıların sorunlarını tartışacaksanız ilk önce Karavancı, Çadırcı, Beyaz karavancı gibi şeyleri türkçe söz varlığının bulunduğu TDK'nın büyük türkçe sözlüğüne nasıl koydurtacağınızı düşünün ki kampçılığın geleceğine verilecek zarar, daha etkili ve daim olsun.
Bana gelince, ben yaşadığım sürece bir etkinlik olarak gönül verdiğim kampçılığı, sevdiğim ve istediğim şekilde, yanlız veya başkalarıyla birlikte yapmaya devam edeceğim. Kimsenin beni ötekileştirmesi, yok sayması, Lumpenlik yapıştırmaya çalışması hiç ama hiç önemli değil, Kimse yok sayılarak yok edilemez.
Belki dediğiniz gibi hayallerimi gerçekleştirme fırsatı bulurum, Ama ben Doğayı ve gezmeyi seven bir Kampçıyım, Karavanım olduktan sonra da herşeyden önce kampçı olduğumu unutmayacağım.

Not:TDK'na göre
Kampçı: Kamp yapan kampta kalan kimse.
Çadırcı: a. Çadır diken veya satan kimse. b. Yeniçeri ocağının ağa işliklerinde çadır yapan acemi oğlanlara verilen ad.
Karavancı: Öyle bişey yok.

TDK BTS:http://tdkterim.gov.tr/bts/

Dipnot: Benim gezilerle, oluşumla ilgili olarak söylediğim düşüncelerin UKKF ile alakası yok. Eminim ki UKKF üyeleri de özgür ve mutludur. Ben aynı şeyleri yapan insanların nasıl biraraya gelip birarada etkinlik yapabileceğinin kendimce çerçevesini çizmek istedim. Bence bu tip oluşumların federasyona alternatif olarak düşünülmemesi önemli, federasyon da topluluklara eşit mesafede durmalı ve kendisi de bir kulüp gibi davranmamalı bu süreçte yani bu benim görüşüm. Ben zaten kimseye bağımlı da olmayalım, alternatif de olmayalım dedim. Ben kampkaravan.org forumda yaşanılan sorunu UKKF den ayrı tutuyorum, UKKF eminim büyük emekler neticesinde kuruldu, şu anki durum ne olursa olsun türk kampçılığının geleceği açısından UKKF çok önemli bence. UKKF nin de bu durumu görüp kulüplerin ve gurupların üzerinde ayrı bir yerde durabilmesi, yani kendisi bir kulüp yada topluluk gibi davranmaması bence çok yerinde olur. Nasıl etkinlik yapıyorsak yapalım UKKF ye genel çatı olarak sahip çıkmalı ve korumalıyız. Ama UKKF nin de herkesi temsil edebilmesi, eşit durabilmesi gerek. Bunlar benim UKKF ile ilgili görüşlerim.

Saygılar ve selamlar,
Yücel GÜNDÜZ

Her seferinde burada bir davet vardir diye aciyorum konuyu. Ama konu dagilmis gayiba. Simdi ne olacak? Nereye davetliyiz. Gidiyor muyuz? :D

İnsel hocam,
Burada bahsi geçen davet tüm kampçı ve karavancı dostların kırgınlıkları, gruplaşmaları bir kenara bırakarak bütünleşmesi, sitemizde daha fazla aktif olarak paylaşımda bulunması ve oluşumun (ya da kamp karavan kültürünün diyelim) tanıtımını yapması, yaygınlaşmasına katkıda bulunması davetidir. Bir gezi ya da etkinlik daveti değildir.

Sevgili Cem, su forumlara o kadar cok guveniyorsunuz ki anlamakta zorluk cekiyorum. Forum bir aractir. Bilgi paylasimlari ile bulusmalara ve tanismalara bir arac.
Sicak bir corba veya cay hatta raki ile bir atesin basinda toplanarak konusulmasi gerekenler forumda konusuluyor yazisiliyor. Birbirlerini hic kirmayacak dostlarin kirmasi bile burada soz konusu olabiliyor.
Kissadan hisse senin soyledigin gibi bir fikirsel bulusma buradan yazisarak degil gercekten bulusarak ve paylasarak mumkun.
Forum uzerinden dokumanter ve bilgi paylasimlari haric pek yazi yazmayi artik dogru bulmuyorum. Sanal aile olmaz. Bu sebeble bulusacak miyiz diye sordum.
Sevgiler.
Insel

Biz dün 4 kişi buluştuk Atiladi,Yasiko ve Ömer bey (Gözdemed) 3.5 saat Koçtaş'ın otoparkında çay demledik inanın zaman nasıl geçti anlamadık çok güzel bir sohbet oldu,zannediyorum forumda 10 günde konuşulup yazılıp paylaşacak öğrenilecek bilgiyi orada 3.5 saatte öğrendik çokca faydalı oldu devamını yapmak ümidiyle ayrıldık,İnsel abi bu konuda haklısınız az sayıda olsada arada bir şehir içindede belli noktalarda buluşulup hoş sohbetler dostlukları dahada pekiştirir kanısındayım.

yaybek' Alıntı:
Biz dün 4 kişi buluştuk Atiladi,Yasiko ve Ömer bey (Gözdemed) 3.5 saat Koçtaş'ın otoparkında çay demledik inanın zaman nasıl geçti anlamadık çok güzel bir sohbet oldu,zannediyorum forumda 10 günde konuşulup yazılıp paylaşacak öğrenilecek bilgiyi orada 3.5 saatte öğrendik çokca faydalı oldu devamını yapmak ümidiyle ayrıldık,İnsel abi bu konuda haklısınız az sayıda olsada arada bir şehir içindede belli noktalarda buluşulup hoş sohbetler dostlukları dahada pekiştirir kanısındayım.

Yusuf Hocam Haberim olursa katılmak isterim.

Arkın aniden gelişti Atilla abi ve Ömer bey arabayı görmek istediklerini önceden bildirmişlerdi bende hafta sonu müsait oldum telefonlaştık ve şansımıza üçümüzde aynı anda müsait idik Koçtaş'da karar verdik yakın olduğu için Ahmet abiyi aradım az sonra kendiside katıldı sağolsunlar bir dahaki sefere senide ararız söz.

yusufcum bizsiz gezdin yani haber verseydın bızde gelırdık ben bu gun dondüm istanbuldan.her sey şaka tabiki gönlün olsun ıyı yapmışsın arkaadşlarla buluşmayı.ben dondum çünıyı bakndıne yıl saygılar kedekü bu gün karavanı görmeye geldiler her halde olacak önümüzdeki hafta tabıkı bellı deyıl ama önemlide deyıl kendıne iyi bak

Ayhan abi hayırlısı olsun inşallah olurda satarsınız ve istediğiniz daha büyük bir karavana kavuşursunuz.
Bu arada yoğunlıktan ben yazmayı unuttum geçen hafta Ayhan abi eşi ile birlikte İstanbula gelmişlerdi telefonla görüştük bize yakın bir yerdeydiler sağolsun zahmet edip yanımıza geldiler yayında olduğumuz için biz çıkıp ilgilenemedik iş yerimizde misafir ettik hatta yarım saat stüdyoda programı izlediler bu şekilde ağırlayabildik ayaklarınıza sağlık Ayhan abi yenge hanımada saygılar.

Yusuf cogu kisiyi taniman cok guzel. Darisi hepimizin basina.

İnsel bey,
O zaman, gerçekten buluşup çay, çorba içebilecek kadar şanslı olan kişilerin bizim buralara yazdığımız görüşlerimizi hatırlamasını ummaktan başka yapılabilecek bişey yok.
Bu da bişeydir. Hiçbirşey söyle-ye-memekten iyidir diye düşünüyorum.
Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri