Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,965
Ynt: Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

yugun' Alıntı:
İnsel bey,
O zaman, gerçekten buluşup çay, çorba içebilecek kadar şanslı olan kişilerin bizim buralara yazdığımız görüşlerimizi hatırlamasını ummaktan başka yapılabilecek bişey yok.
Bu da bişeydir. Hiçbirşey söyle-ye-memekten iyidir diye düşünüyorum.
Selamlar,

Yapmayin ben bu fikrimi bulusmalarimizi arttirsin diye yazmistim. Buradaki yazilanlar azalsin diye degil. Sitem hissettim cumlenizde. Kusur ettimse affola.

Etiketler

insel' Alıntı:
Sevgili Cem, su forumlara o kadar cok guveniyorsunuz ki anlamakta zorluk cekiyorum. Forum bir aractir. Bilgi paylasimlari ile bulusmalara ve tanismalara bir arac.
Sicak bir corba veya cay hatta raki ile bir atesin basinda toplanarak konusulmasi gerekenler forumda konusuluyor yazisiliyor. Birbirlerini hic kirmayacak dostlarin kirmasi bile burada soz konusu olabiliyor.
Kissadan hisse senin soyledigin gibi bir fikirsel bulusma buradan yazisarak degil gercekten bulusarak ve paylasarak mumkun.
Forum uzerinden dokumanter ve bilgi paylasimlari haric pek yazi yazmayi artik dogru bulmuyorum. Sanal aile olmaz. Bu sebeble bulusacak miyiz diye sordum.
Sevgiler.
Insel
İnsel hocam,
Elbette buluşacağız ama Poyrazlar gezimizin hemen ardından ortaya 29 Ekim için gezi önerisi sunmuştum. Havaların soğumasıyla birlikte kimisi ''Gideceğimiz yerde elektrik olrsa gelirim'', kimisi ''Bana yakın olursa gelirim'', kimisi ''Hava güzel olursa gelirim'', kimisi ''Çamur olmazsa, aracım çamura batmazsa gelirim'' kimisi ''Gideceğimiz yeri beğenirsem gelirim'' demişti.
Kurban bayramı için gezi planlarını da ''Karavan yönetim'' olarak olgunlaştırmaya çalıştık ama çoğumuzun bayrama yönelik ailesel programları vardı. En kötü ihtimalle ben, ''Ben gidiyorum arkadaşlar gelen gelsin, gelmeyen olursa da ben tek başıma gidiyorum.'' demeliydim. O zaman belki olurdu. Ben de ailesel sebeplerden dolayı bunu yapamadım.
''Anakamp gibi bir birliktelik yeniden oluşturulamaz mı?'' Konu başlığı ile zaten ben de toplu olarak bir yerlere gidelim, etkinlikler düzenleyelim, buluşalım, tanışalım, kaynaşalım fikirlerini atmıştım ortaya. Gönül ister ki düzenli organizasyonlarımız olsun. Ama olmadı işte. Henüz böyle bir program oturmadı...
Herkes birilerinin liderlik yapmasını bekliyor. Kimse elini taşın altına koymuyor. Özdal bey bunu çok güzel yapıyordu. Organizasyon konusunda kimse eline su dökemez. Ben geziler konusunda liderlik yapmayacağımı en başından beri dile getirdim. Ama nedense herkes yine benden bekliyor. Herşeyden önce bu iş için yeterli bilgiye, birikime ve teknik donanıma sahip değilim. Sorumluluğu biraz olsun diğerlerine de paylaştırabilmek adına ''Karavan Bölüm yönetimi'' oluşturduk. Ama pratikte şu ana kadar bir işe yaradığını da söyleyemeyeceğim.
Benim şu an itibarı ile kış şartlarına da uygun donanımlı bir aracım olsaydı o zaman liderlik meselesi belki biraz değişebilirdi. En azından kimse gelmese de kendi başıma gidecek cesarete sahip olurdum. Bunu her hafta yaptığım takdirde zamanla peşime takılanlar da olurdu.
İlk yazışmalarımızda ''Toplu geziler olursa kar, kış, kıyamet bile olsa gerekirse eşimi, çocuğumu evde bırakarak tek başıma da olsa katılırım'' demiştim. Ancak burada büyükçe bir parantez açalım: ( İstanbul'da yaşayan 10 kişinin Cozz'da, Karyat'ta, sahil yolunda buluşuyoruz haydi gelin demesi İstanbul dışında yaşayanlar için bir organizasyon sayılmaz. Bu durum, bizim Bursa'da 3-5 kişi buluşup haftasonu Uludağ'a çıkıyoruz. Geleceğim diyordunuz, haydi gelin bakalım demeye benzer) Halen de bu sözümün arkasındayım. Ama full donanımlı karavanların dahi yola çıkmaya nazlandığı bu kış gününde ufacık aracımla ''Ben tek başıma da olsa gidiyorum'' ''Gelen gelsin'' dememi beklemeyin lütfen.
Kafanızda bir proje varsa 2 hafta öncesinden açın bir gezi önerisi başlığı, katılan katılsın.
Yazarak bir yere varılamayacağının farkındayım. Ama yazı yazmamın bir amacının da etkinlikler fikrini tetiklemek olduğunu belirtmek isterim. ''Yazarak olmaz.'' '' Eyleme geçmek gerek.'' derseniz bu da doğrudur. Saygı duyarım. Şimdilik benim elimden gelen bu kadar.

Sevgili Cem kesinlikle mailim bir serzenis icermiyordu. Yaptiklariniza saygi duyuyorum. En ufak bir suphem yok sizlerden. Sadece hassasiyetim birbirlerini daha gormeden bir suru kisinin bu kadar hassas konularda yazismalarının tehlikelerini ongormek uzerineydi. Biranda nooluyorsa oluyor forum birbirine giriyor. Halbuki yuz yuzeyken bu tip konular o kadar rahat hallediliyorki.
Ben kampa gidelim de demedim. Kampa gitmeye gerek de yok tanismak icin. Bir ara bulusmustuk natilyusta. Ne hostu. Birlikte yemek de yenebilir bir yerlerde. Sinema olur tiyatro olur. Sergi olur. Yer mi yok bahane mi yok?
Davet bu davettir.
Her dakika da kamp yapacak degiliz ya. Kamp yoksa dostluk da mi yok? Kampa gelemeyen disarida mi kalacak?

insel' Alıntı:
Sevgili Cem kesinlikle mailim bir serzenis icermiyordu. Yaptiklariniza saygi duyuyorum. En ufak bir suphem yok sizlerden. Sadece hassasiyetim birbirlerini daha gormeden bir suru kisinin bu kadar hassas konularda yazismalarının tehlikelerini ongormek uzerineydi. Biranda nooluyorsa oluyor forum birbirine giriyor. Halbuki yuz yuzeyken bu tip konular o kadar rahat hallediliyorki.
Ben kampa gidelim de demedim. Kampa gitmeye gerek de yok tanismak icin. Bir ara bulusmustuk natilyusta. Ne hostu. Birlikte yemek de yenebilir bir yerlerde. Sinema olur tiyatro olur. Sergi olur. Yer mi yok bahane mi yok?
Davet bu davettir.
Her dakika da kamp yapacak degiliz ya. Kamp yoksa dostluk da mi yok? Kampa gelemeyen disarida mi kalacak?

Bu sözlere gerçekten hak veriyorum.Cem bizim gibi imkan yoksunu arkadaşların durumunu çok iyi anlattı 'benzin vardı da biz mi içtik' gibi bir şey bizim durumumuz.İmkan vardı da biz mi gitmedik.
İnsel hocamın cümlelerine cumartesi günü içten katıldım,maltepe sahilindeydim bu cumartesi,koydum müziği,aldım elime atlası(bu ayki sayısında Mehmet Yaşin çok güzel bir karavan yazısı yazmış tavsiye ederim bir bakın)bankta oturdum sahilde turladım simit yedim ve etrafımda acaba karavan vari bir şey var mı diyede hep baktım. İstanbul da olanlar hava şartları araçları için uygun mu olması gerekir bilemiyorum böyle küçük buluşmalara,o kadar güzel yerler ki (sahilden adatepe istikametine dönen köprünün oralar) önünüzde koşan,kay kay yapanlar mı istersiniz,her çeşit insan var,adalar tam karşınızda,güzel cep var hemen köprünün oralarda.Karşıda olanlarında buluşabileceği yerler vardır mutlaka.İnsel in dediği gibi alışveriş merkezleri var, var oğlu var.Bir kere insanlar karşılıklı konuşsa herkes birbirinin derdini anlar.Ben şahsen poyrazlarda tanıdığım insanlarla bu formda anlaşamayacağımı katiyen düşünmüyorum.Sesimin yükseleceğine bile ihtimal vermiyorum.

mayıstosböce' Alıntı:
Bu sözlere gerçekten hak veriyorum.Cem bizim gibi imkan yoksunu arkadaşların durumunu çok iyi anlattı 'benzin vardı da biz mi içtik' gibi bir şey bizim durumumuz.İmkan vardı da biz mi gitmedik.
İnsel hocamın cümlelerine cumartesi günü içten katıldım,maltepe sahilindeydim bu cumartesi,koydum müziği,aldım elime atlası(bu ayki sayısında Mehmet Yaşin çok güzel bir karavan yazısı yazmış tavsiye ederim bir bakın)bankta oturdum sahilde turladım simit yedim ve etrafımda acaba karavan vari bir şey var mı diyede hep baktım. İstanbul da olanlar hava şartları araçları için uygun mu olması gerekir bilemiyorum böyle küçük buluşmalara,o kadar güzel yerler ki (sahilden adatepe istikametine dönen köprünün oralar) önünüzde koşan,kay kay yapanlar mı istersiniz,her çeşit insan var,adalar tam karşınızda,güzel cep var hemen köprünün oralarda.Karşıda olanlarında buluşabileceği yerler vardır mutlaka.İnsel in dediği gibi alışveriş merkezleri var, var oğlu var.Bir kere insanlar karşılıklı konuşsa herkes birbirinin derdini anlar.Ben şahsen poyrazlarda tanıdığım insanlarla bu formda anlaşamayacağımı katiyen düşünmüyorum.Sesimin yükseleceğine bile ihtimal vermiyorum.

Bülent Beye aynen katılıyorum. Poyrazlar gerçekten güzeldi. Oradaki veya diğer arkadaşlarla 15 günde bir bile olsa akşam bile olsa bir organizsyon yapılıp görüşüp muhabbet etmek isterim şahsen.

Ben avrupa yakasındayım. Dün hava yağmasına rağmen büyükçekmece ye deniz kenarına iki araç gittik. ( iki T3 ) Güzeldi çay demledik benim kırık plaka lambasını değiştirdik v.s. 2 - 3 saat takılıp döndük.
Gecenlerde de volkanla yapmıştık. O zaman da 3 arkadaş buluştuk. Akşam saat 20.00 da karşıya arabalı ile gecip buluştuk. Çok güzeldi.

http://g.imageshack.us/img130/s5006067.jpg/1/

merhaba arkadaşlarş, yazılanları okudum,siteyi dolaştım ve bişeyler yazmak ihtiyacı hissettim.öncelikle şunu söylemek isterim karavancılık kampçılık her ne derseniz amaç doğada olmak değilmidir?kimi bir sırt çantası kimi son model karavanı kimş özel aracı ne farkediyor amaç ayni? ben yeni emekliiyim bir minibüsüm var eşimle birlikte trakya -karadeniz gezilerine çıktık kimi 7 gün kimi 15-20 gün sürdü hiç de kamp alanlarına girmedik.minibüsün arkasında yattık.gıttiğimiz kamp alanlari (güvenlik nedeniyle) sadece bir gece için o da 6-7 saatliğine sadece uyku için 35-40 tl. ücretler talep ettiler.biz de başka müsaıt yerlerde kaldık.yani nerde akşam orda sabah.ayrıca gittiğimiz her yerde canping yoktu in cin top attığı yerlerde kaldık harika fotoğraflar çektik.karadeniz gezimizde aracımın arkasına scooterimi de dahil ettim onun sayesinde ayderden yukarı kavruna onu orda bırakıp 3 saatte yayan kaçkarlarda deniz gölümü ne hatırlamıyorum oraya geldik sisler içinde kaybolduk dönüşte iliklerimize kadar ıslandık.o halde motosiikletle aydere indik orda bizi sıcak otel odası beklemiyordu.aracımın kuru içi ve demlenen sıcak bir çayla inanılmaz mutlu olmuştuk.bazen yaşadığımız ile yakın olan akyakada kışın yani 1 hafta önce fırtınalı şimşekli bir gecede yağmurun sesini dinleyerek bazende köprülü kanyon deresi kenarında derenin gürültüsünü ninni yaparak uyuduk.çok mutluyduk.şimdi sizlere soruyorum ben hangi renkte kampçıyım :smiley: rengimizi bilelim ki ayni renkten arkadaşlarla tanışmak istyorum çünkü en güzel yerler vahşi yerler orlardada ayni renkten kişiilerle olmak bana daha bir güven verecek.esen kalın.

Sn Gezgen,
Hoşgeldiniz. O kadar çok renk var ki, sınıflamalar kifayetsiz aslında.
Yusuf Usta'nın da dediği gibi renklerimiz solmasın.
Selamlar..

Sayın "gezgen";

Hoş geldiniz. Yeni emekli olmuşsunuz, ne güzel; size sağlıklı ve mutlu bir emeklilik ile iyi geziler dilerim. Kendinizi bize tanıtırsanız, seviniriz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41777.360

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri