Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,965
Ynt: Tüm Kampçı - Karavancı Dostlar için Açık Davet

Bundan yıllar önce yaşgünümde başlayan 35 günlük bir geziye çıkmıştım göceğe geldiğimizde kalacak yer bulamadık sırt çantamızla girdik kampımızı yaptık geceleyin etrafımıza baktım ne işim var burda bumudur dedim,giriş o giriş ondan sonra kampinge e hiç girmedik arkadaşımla yol kenarlarında yattık ama kampinge hiç girmedik yani ben beyaz karavancı olmak istemiyorum 4 renk siyah bana daha uygun.
Bazı arkadaşlar dillendirmeye bilir ama canlı müzik ten bahsediyoruz.Yani ne desem bilemiyorum:smiley:.Rüzgar Hocam da tam zamanında renklerde bahsetti :smiley: gidenler ne renk olacak merak ediyorum.

Etiketler

Bülent ,
Bu kamp alanlarına girmem lafını bundan önceki konularda da işledin, bu konu ihtiyaçlara göre biraz göreceli, ben biraz farklı düşünüyorum. Herhalde sen kısa gezileri düşünerek bu kararı aldın. Uzun soluklu karavan yaşamında hijyenik şartlar nedeni ile duş, çamaşır gibi ihtiyaçların için ister adı kamp olsun ister adı başka bir şey olsun medeniyetle buluşman gerekiyor, 3-5 ay dolaşıp kamp alanına girmedim demek pek öyle her yiğidin yapacağı bir şey değil. Onu söyleyenler de bir yerlerde medeniyetle mutlaka buluşmuşlardır emin ol.
Kısa gezilere (3-5 gün) hiç bir itirazım yok. Doğa ile başbaşa olmak en güzeli....
Saygıyla
Oğuz

Öncelikle sergilediğiniz, bu pozitif enerjinizin destekçisi olduğumu bilmenizi isterim.

Cem beyin bahsettiği "yeni açılan yer" sanırım COZZ değil.

biraz bilgi verirseniz hafta sonu Demirköy-iğneada yapmayı düşünüyorduk, rotayı değiştirebilriz.

teos' Alıntı:
Bülent ,
Bu kamp alanlarına girmem lafını bundan önceki konularda da işledin, bu konu ihtiyaçlara göre biraz göreceli, ben biraz farklı düşünüyorum. Herhalde sen kısa gezileri düşünerek bu kararı aldın. Uzun soluklu karavan yaşamında hijyenik şartlar nedeni ile duş, çamaşır gibi ihtiyaçların için ister adı kamp olsun ister adı başka bir şey olsun medeniyetle buluşman gerekiyor, 3-5 ay dolaşıp kamp alanına girmedim demek pek öyle her yiğidin yapacağı bir şey değil. Onu söyleyenler de bir yerlerde medeniyetle mutlaka buluşmuşlardır emin ol.
Kısa gezilere (3-5 gün) hiç bir itirazım yok. Doğa ile başbaşa olmak en güzeli....
Saygıyla
Oğuz

Oğuz Hocam,yanınızda bayan var ve 3-5 ay yollardasınız diyecek sözüm olabilirmi,ben girmesem bile girene birşey demek bana düşmez aslında hiçbirzaman düşmez bunu kimse kişisel algılamasın.Ben kendi kişisel isteklerimi söylüyorum yoksa 'üç renk karavancılarada' birşey söylemeye gerek yok.Ben uzun gezimin sonunda knidos ta bir yeşillikte 1 hafta kaldık gücümüz ve gezimiz bittiği için ordan kalkamadık,yolculuklarda zaman insanları değiştirir,etkiler heleki fiziksel bir yolculuk ise,hep yemeklerimizi kendimiz yaptık ama bankamatiğe gelen para ile yakındaki lokantaya girerek nasıl yediğimizi Allah bilir.Bunu ya ne yapıyoruz demeden yedik ve çok mutlu olduk.Benim(gezi zamanının süresi kişilere göre değişir),kampinglere girmek çıkış amacıma ters.Yanlızsın güvenliğine inanmadığın bir yerdesin eşin ve çocuğun var tabi ki kampinge girebilirsin ama 2. kişiden sonra bana göre güvenli ortam sağlanmaya başlanmıştır heleki 3 araç olsun heryer benim,karavancı olmadım ama gezgin oldum şimdi o arkadaşımızla oturup konuştuğumuzda karşılaştığımız insanlar sohbetleri hiç aklımızdan gitmiyor ve hep süprizlere gebe durumlarla karşılaşıyorsun başımıza kötü hiçbirşey gelmedi,korkmadık mı tabi ki korktuğumuz zamanlar oldu ama hep yoldaydık,yabanda :smiley: ,kısacası herkes kendinden yola çıkar ,eşim derse ben kampinge girmeden yolculuk yapmam bende kendimi ikimizinde orta yolu bulacağı bir noktaya getirmeye çabalarım.
Bu konudan yola çıkarak içimizde üç renk ten karavancılar var ben o yazıyı okurken inşallah kimse kırmızı-mavi değildir diye okudum ama işin gerçeği mutlaka vardır,en azından niyet vardır,benim kamping alanlarım gibi bu üçrenk yazımızada insanlar umarım alınmaz.Ben de belki belli bir zaman sonra kıpkırmızı karavancı olabilirim ,zaman bu, insan durmadan akar.

Gecen gittiğimiz poyraz gezisi gerçekten çok güzel ve seviyeliydi. Benim alan anlamında beklentim sessiz sakin olması. Bu konuda kam alanı olursa aracımda ne yazıkki vebosta gibi bir ısıtıcı olmadığından elk veren kamp yeri olması işimi kolaylaştırıyor. Aksi taktirde baya soğuk olacağından cekiniyorum hasta oluruz diye. Vebosta olsa bu sıkıntı ortadan kalkar benim için.
Bekliyorum iyi bir fikir çıksada gitsek diye.

Geçtiğimiz haftalardaki Poyrazlar gezisine ilk atlayanlardan biriydim ama bir iki sebepten ötürü katılamadım. Orada olamasam da gönlüm Poyrazlar'daydı.
Bundan sonra yapılacak gezileri ve kampçı - karavancı birlikteliğnii manevi olarak destekliyorum.
Bağları koparmak çok kolay, toparlamak ise zordur.
Bu anlamda kamp ve karavana gönül vermiş kişilerin zor olan yolu tercih etmesini umuyorum.

Nereye gidiyoruz :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Bundan yıllar önce yaşgünümde başlayan 35 günlük bir geziye çıkmıştım göceğe geldiğimizde kalacak yer bulamadık sırt çantamızla girdik kampımızı yaptık geceleyin etrafımıza baktım ne işim var burda bumudur dedim,giriş o giriş ondan sonra kampinge e hiç girmedik arkadaşımla yol kenarlarında yattık ama kampinge hiç girmedik yani ben beyaz karavancı olmak istemiyorum 4 renk siyah bana daha uygun.
Bazı arkadaşlar dillendirmeye bilir ama canlı müzik ten bahsediyoruz.Yani ne desem bilemiyorum:smiley:.Rüzgar Hocam da tam zamanında renklerde bahsetti :smiley: gidenler ne renk olacak merak ediyorum.
Renkler;kamp,kampçılık,karavan böyle bir konuda kategoriye gerek varmıydı diye düşünüyorum yukardaki ''gidenler ne renk olacak acaba'' sorusunu okuyunca.İçinde her ne kadar gerçekleri barındıran iyi bir gözlem yazısı olsada ,benim yaptığımı yapmayan doğru değildir mantığı yatmıyormu biraz.Nerden bilebiliriz şimdi kırmızı karavancı diye gördüğümüz karavanın tekerleğinin önceleri ne kadar döndüğünü,mavi karavancının emekli olmadan evvelki yaşamında pazarlık edip etmediğini bilebilirmiyiz.Eğer kamp alanında her renk karavanı barındıracak, renkleri birbirine bulaştırmayacak yer varsa herkesin,herkesten alacağı bir şeyler vardır diye düşünüyorum.Aksi halde daha kamp alanına girerken kampçıları kategorize etmiş olmazmıyız?

enverdede' Alıntı:
Renkler;kamp,kampçılık,karavan böyle bir konuda kategoriye gerek varmıydı diye düşünüyorum yukardaki ''gidenler ne renk olacak acaba'' sorusunu okuyunca.İçinde her ne kadar gerçekleri barındıran iyi bir gözlem yazısı olsada ,benim yaptığımı yapmayan doğru değildir mantığı yatmıyormu biraz.Nerden bilebiliriz şimdi kırmızı karavancı diye gördüğümüz karavanın tekerleğinin önceleri ne kadar döndüğünü,mavi karavancının emekli olmadan evvelki yaşamında pazarlık edip etmediğini bilebilirmiyiz.Eğer kamp alanında her renk karavanı barındıracak, renkleri birbirine bulaştırmayacak yer varsa herkesin,herkesten alacağı bir şeyler vardır diye düşünüyorum.Aksi halde daha kamp alanına girerken kampçıları kategorize etmiş olmazmıyız?

Selamlar, ilk önce şunu belirteyim’gidenler ne renk olacak ‘derken kast ettiğim 11 de yatağa gittiğinde 1 e kadar müzikten dolayı uyuyamazsanız renginiz ne olacak anlamında söylenmiş bir cümledir.
Diğer konu kategorize etmek yani sınıflandırmak.Sınıflandırmak kadar doğal bir durum olamaz ,bana göre içimizde bunlar olabilir doğaldır kırmızı da mor da ,ben kırmızıyı beğenmem kırmızıda beni buda doğaldır,yeter ki birbirimizin hareketlerini,düşüncelerini kısıtlayacak durumlara gidilmesin.
Ben aracını almış Patagonya ya giden bir karavancıyla,yerinden hiç kalkmayan karavancıyı bir tutmam,o yerinden kalkmayan karavancı zamanında patagonya ya gitmişse dizinin dibinden de ayrılmam,ağzından bir cümle daha duymak için.Muhammed Ali yle kim dalga geçebilir,durmadan sallanıyor yerinde bile duramıyor diye.Şimdi kırmızı dır geçmişte beyaz bu doğal bir durum.
Şartlardır insanı bu duruma getiren.Benim karavancılığa bilgim,merakım yoktur ve sınıflandırmaya gitmemişimdir,üç renk benim için beyaz dır ama bilgim,merakım artmış,inceleyip aralarında farkları tespit edip,kategorize etmişimdir.
Yani Enver bey bence çok normal.Amaç doğada,yolda...olup mutlu olmak.

Asgari müşterekte aynı şeyleri söylüyor olsakta ,birlikte paylaşımı kolaylaştırmayı ön yargı zorlaştırır diye düşünüyorum ben.Yoksa 3 saat geç uyumak absorde edilemez olursa benim için ertesi sabah marşa basmaya bakar.Kaldıki o soruyu siz sordunuz diye kisişelleştirmek diye bir isteğim yok,zira kategorize eden siz değilsiniz ancak yine kendi ifadenizle nerden çıktı bu renkler diye hayıflanan da siz siniz.Ben bu tehlikeye dikkat çekmeye çalışmıştım.

Aslolan doğadır kamptır,param varsa imkanım varsa uzaklara gitmeyi çok yer gezmeyi her gece ayrı mekanda kalmayı bende isterim yoksa imkanımın yettiği sınırımı zorlar gidebileceğim yere kadar giderim,ister renklere ayrılsın benim bu durumum ister karavancı değilde sadece tatilci densin,uzaklara gitmekle çok yer gezmeklemi karavancı olunuyor bilmiyorum.benim için yakında olsa uzakta olsa önemli olan doğada ve karavanın içinde olmak.

Evveeet. Yusuf bey. konunun özü sizin ifade ettiğiniz gibi karavanı, doğayı hissederek yaşam tarzı oluşturmaya gayretli olmak.teşekkürler.

Enver bey,
Hoş geldiniz. Farklı bir bakış açısı ile bölümümüze renk getirdiniz. Katılımınızın devamı dileği ile...
Oğuz

şanslıydım,invertör arayışı için oturduğum pc. başında sayfanızla tanıştım daha ilginci ilk okuduğum gezi anısı bu yaz başında tanıştığımız karavanını 15 gün önce almış bulunduğumuz kamp yerine getiren arkadaşın avrupa anılarıydı.bundan sonra zamanımın daha büyük bir bölümünü alacak bu sayfa benim.emeğinize teşekkürler.

Enver bey keyifli bir diyalog olduğu kanaatindeyim, şu dip notu söylemeden de geçemeyeceğim benim renk konusunda hayıflanmam olumsuz olarak algılanmasın,ben bunu ironi olsun diye söyledim,sınıflandırmanın da aslında çok yerinde olduğunu da belirteyim.Karavancının bir tanımının,kategorize etmenin zamanı geldiğini düşünüyorum eğer bana 5 sene önce sorulsaydı benim için bütün karavancılar aynı derdim,neden;çünkü ben karavanların hiç kıpırdamadan durduğu kamp alanları olduğunu bilmezdim.Bu formu insanlar okurken benim eski düşüncelerime sahip insanların olabileceğini düşünüyorum bu arkadaşlarında karavancılığın-çadırcılığın bir felsefesi olduğunu,bu felsefede de bir çok rengin bulunduğunu bilmeleri gerektiğini düşünüyorum.

işte karavancı.alınganlık göstermeden iki diyalogla altından kalkmayı becerdi yine bir konunun.Bülent bey her şey gönlünüzce olsun .

Sayın Rüzgar'ın tanımladığı üç rengi yaptığım gezi ve kamplarda bizzat şahit olmuşumdur, çok güzel bir analiz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri