Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,634
Ynt: Trenle Türkiye Turu

duymet' Alıntı:
süper bir gezi dizisi bende anı anında yaşamayı, gezmeyi ve ,farklı tatlar peşinden gezen birisiyim ama tren tadını sizin yazınızla tatdım umarım bunu en kısa sürede bende yaşarım emeğinize yüreğinize sağlık yolunuz açık olsun.

sağolun teşekkür ederim tren konusunda heveslenmeniz beni de mutlu etti siz bu konuda her türlü yardıma hazırım

Etiketler

karadeniz ve doğu anadolu gezimiz kaldı, herhalde gezilerinizi hep yanlız yapıyorsunuz sıkıcı olmuyormu bu yoksa yanlızlığın ayrı bir tadımı...
trenden indikden sonra ulaşacağınız yerlere taksi ,dolmuş ,yayan nasıl ulaşım sağlıyorsunuz?
,doğu gezisi trenle olur can güvenliği açısından tren nasıl bu konuda hep aklımda soru işareti olmuştur. tşk ederim

duymet' Alıntı:
karadeniz ve doğu anadolu gezimiz kaldı, herhalde gezilerinizi hep yanlız yapıyorsunuz sıkıcı olmuyormu bu yoksa yanlızlığın ayrı bir tadımı...
trenden indikden sonra ulaşacağınız yerlere taksi ,dolmuş ,yayan nasıl ulaşım sağlıyorsunuz?
,doğu gezisi trenle olur can güvenliği açısından tren nasıl bu konuda hep aklımda soru işareti olmuştur. tşk ederim

Can güvenliği çok güzel olur, harika olur :smiley: Asfalt buz tutmuş, karla kaplı. Yollar zaten manyak şöförlerle dolu. Uçak desen ateş pahası. Trenden ala ulaşım aracı mı var? Yavaş da olsa rahat rahat, tehlikesiz bir şekilde istediği yere götürür adamı. Koltukları geniştir, sıkılınca tüm vagonları gezersin, yemekli vagonda bir kahve içer kendine gelirsin, sıkışınca lavabolar her köşe başında...

can güvenliği 2 ayaklılar olarak demiştim örneğin uyudunuz yan kesiciliik hırsızlık gasp vs

duymet' Alıntı:
canlı güvenliği konusunda her zaman türkiyede yaşadığı unutma her yıl karayollarından binlerce insan ölüyor demiryolları nispeten güvenli bu konuda sıkıntı olmasın
tren garları genelde şehir merkezlerinde olduğu için şehirde yürüyerek gezebilirsin yoksa şehir merkezine uzak yerlere gideceğim zaman önceden uzun araştırmalar yapar en az süprizle karşılaşmak isterim yabancı bir şehri keşfetmek teki en büyük yardımcım ise google earth dir
yanlızlık konusuna gelince hiç sıkıntım olmaz aksine kafam daha rahat olur ve yolda yabancı insanlarla tanışmak daha zevkli olur

duymet' Alıntı:
can güvenliği 2 ayaklılar olarak demiştim örneğin uyudunuz yan kesiciliik hırsızlık gasp vs
dikkat etmekte fayda var ben şu ana kadar türkiyede trende bir şeyimi çaldırmadım ama olmayacak şey de değil iki ayaklılar insanı ayakta da soyar uyumaya gerek yok.

medford' Alıntı:
dikkat etmekte fayda var ben şu ana kadar türkiyede trende bir şeyimi çaldırmadım ama olmayacak şey de değil iki ayaklılar insanı ayakta da soyar uyumaya gerek yok.

6 yıldır tren ile seyahat ediyorum. Sadece 2-3 ay önce bir sorunla karşılaştım. Trende netbookda film izlerken üç tane serseri "Lan bak film izliyor deyip" ekranı çevirdiler. Tuttum geri çevirdim, ses etmedim. Sonra üçü de ikili koltuğa oturdular yanımdaki. Ben tekli koltuktaydım. Kulağımda kulaklık vardı. Duymadığımı düşündüğünden bir tanesi "şunun koluna vursana" dedi. Diğeri de "boşver lan" diye cevap verdi. Daha sonra kalkıp gittiler. Belli ki biletsizler ve bir şekilde kaçmayı başarmışlar kondüktörden. Bunlar gibi serserileri umursamamak daha iyidir. Bende cevap vermedim. Çünkü bunlar gibi bela arayan insanlar. Böyle ciğeri beş para etmezler içinde bela bulmaya değmez. Bu serseriler kalkıp gitmeden önce arkadaşa mesaj atıp durumu söyledim. Eskişehir ve Haydarpaşayı aramış ancak sadece trendeki görevliler bir şey derse ilk durakta polisin müdahale edebileceğini söylediler. Bence trenlerin en eksik yanı YHT'lerde olduğu gibi güvenlik kontrolü yapılmaması. Trene rahatlıkla bıçak ya da silahla binebilirler.
Ancak bu dediğim ender rastlanan bir olay. 6 yılda sadece bir kez başıma geldi. Trenler gene de en güvenli ve en konforlu ulaşım aracı.

Havaalanlarının buz tuttuğu, şehiriçi karayollarının bile karla kaplandığı güzel ülkemde tren seferlerini kaldırma parıltısını gösteren herkese teşekkür ediyorum. Dün Fatih Ekspresi son seferini yaptı. Geçmiş olsun.

Şimdi sıra Haydarpaşa'yı tekrar yakıp otele çevirmek için gerekli altyapıyı oluşturmakta ...

Haydarpaşa istasyon olarak kullanılacak diye haber çıkmıştı. Ancak hiç sanmıyorum otel yaparlar kesin. Yazık olacak çok.

bugün akşam bir iş için kırıkkaledeydim tabiki trenle gittim fazla gezme fırsatım şehri fotoğraflama fırsatım olmadı kırıkkale her ne kadar gezginlere hitap eden bir şehir olmasa da daha geniş zaman da gelip şehri gezecem ayrıca kırıkkale bu başlıkta gittiğim 20. şehir oldu

Fotoğraf0800.jpg

Fotoğraf0810.jpg

Fotoğraf0812.jpg

Fotoğraf0817.jpg

Fotoğraf0818.jpg

medford' Alıntı:
hayırlı yolculuklar benim de aklımda olan hala gitmediğim yerlerden biri manisa bi de sivas var

Kırkağaç'da kuzenim asker. Onu ziyaret ettikten sonra manisa merkezi ve Sardes antik kenti görelim istedik. Çadırla konaklayabileceğimiz bir yer var mı diye araştırıyorum. Ancak Manisa'lı arkadaşlardan ses çıkmıyor :smiley: Ardında da tren ile Uşağa geçip Eskişehir'e dönme niyetim var. Bir aksilik çıkmazsa yapacağım. Ama işte şu çadır ile konaklasam her yerde çok iyi olacak :smiley:

Sivas'a birlikte gidelim diyorduk, unuttum gitti. Sivas'a gitmişken Divriği Ulu Camii ziyareti de yapmak farz olur. Ne zamandır fotoğraflarına bakıyorum, çok güzel ahşap işçiliği var. Ayrıca benim gibi meraklısı için Divriği'de TCDD'nin büyükçe bir bakım onarım birimi mevcut. Fotoğraf çekecekler için de iyi malzeme çıkar oradan.

Umarım keyfin yerindedir Medford :smiley:

janissary' Alıntı:
Sivas'a birlikte gidelim diyorduk, unuttum gitti. Sivas'a gitmişken Divriği Ulu Camii ziyareti de yapmak farz olur. Ne zamandır fotoğraflarına bakıyorum, çok güzel ahşap işçiliği var. Ayrıca benim gibi meraklısı için Divriği'de TCDD'nin büyükçe bir bakım onarım birimi mevcut. Fotoğraf çekecekler için de iyi malzeme çıkar oradan.

Umarım keyfin yerindedir Medford :smiley:
sagolasın keyfimiz yerinde sen de iisindir inşallah
sivas gezisine gelince istediğin zaman bir haftasonu çıkarız cumadan pazar da döneriz sen söyle ben hazırım her zaman planı da yaparım 5 dk da :D

Nevmeram' Alıntı:
Kırkağaç'da kuzenim asker. Onu ziyaret ettikten sonra manisa merkezi ve Sardes antik kenti görelim istedik. Çadırla konaklayabileceğimiz bir yer var mı diye araştırıyorum. Ancak Manisa'lı arkadaşlardan ses çıkmıyor :smiley: Ardında da tren ile Uşağa geçip Eskişehir'e dönme niyetim var. Bir aksilik çıkmazsa yapacağım. Ama işte şu çadır ile konaklasam her yerde çok iyi olacak :smiley:
hava soğuk çadırda ugraşma git misafirhanenin birine üşütme bu havalara güven olmaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR