Ynt: Trenle Türkiye Turu
Hafta sonu arada bir uğradım Üsküdar’daki sahafın raflarına göz gezdirirken bir kitap dikkatimi çekti.“Mutluyum Demiryolcuyum” yazarı Akhan Hilmi Çamurdan ilk önce herhalde demiryolu emeklisin anı kitabı diye düşündüm. Fiyatı da 2 TL olunca almakta fazlaca tereddüt etmedim. Kitabı biraz karıştırınca bambaşka bir hikayesi olduğunu anladım. Kitabın yazarı demiryollarının özelleştirilesine ve karayollarında ki trafik terörüne dikkat çekmek için Edirne’den Adana’ya demiryolu güzergahı boyunca yürümüş ve yürüyüşünün hikayesini yazmış , fotoğraflamış. Kamuoyunun dikkatini daha bir çekmek için 1566 km bu eylemini kışın, Aralık-Şubat aylarında tam 72 günde tamamlamış. Demiryolcu olmayan birinin kendi sorunlarına eğilmesine TCDD personeli kayıtsız kalmamış. Yol boyunca H.Çamurdan'a barınma, refakat etme, yeme içme konusunda çok destek vermişler.H.Çamurdan’ın amacı gezi ve maceradan çok bir eylem olduğundan, basının da göreceli konu etmesi kolluk kuvvetlerince pekte hoş karşılanmamış. Kimi zaman bu yönde sıkıntılar yaşamış.Yolda karşılaştığı zorluklar,sıkıntılar, sıcak ve mutlu anlar bir günlük anlatısı ile aktarılmış. Demiryolu ile ilgilenen arkadaşlarımın kitabı temin edebilirlerse okumalarını tavsiye edebilirim. Ben de bencillik yapmayarak bir çırpıda okuduğum bu kitabı okumayı düşünen arkadaşlarla paylaşabilirim.