Toyota Hillux'da Tadilat Bitti, Yorumlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scrambler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,190
Ynt: Toyota Hillux'da Tadilat Bitti, Yorumlarınızı Bekliyorum

Ertan Erkişi' Alıntı:
Tuğsan bey ve Salih bey Ankarada bir tanıdığımızın vasıtası ile 3.0 TDİ 4runner motoru bulduk . Bu motorun hilux'umuzun şanzumanına uyup uymacağını öğrenebilecegimiz bir meci varmı yardımcı olabilirseniz cok sevinirim... (anladımki turbo takarak gireceğimiz masraf elde edeceğimiz gücü karşılayacak nitelik olmayacak ):-[
yarın sizin için araştırıcam. eğer uyuyorsa sizde aynı motordan 1 tanede bana araştırmak zorunda kalacaksınız :D :D şaka şaka

Etiketler

Bende bir araştırayım,uyma ihtimali zor gözüküyor ama süpriz olur uyar belki.Önemli olan motorun,elektrik aksamıyla birlikde sizin araca uyup uymaması.Yani motor takozları,bağlantı yerleri,soğutma sistemi vb.Öncelikle bunlara bakın derim.Ayrıca arkadaşlarımdan yapanlar olduğu için söylüyorum 2.8 Turbo motor koyarsanız aracınız inanılmaz deyişecek,hatta bune ya diyeceksiniz.3.0 TDİ makineden elde edeceğiniz performansa çok yakın olacaktır,hemde kendi aracınızın kasasına uygun motor olduğu için maddi,manevi kazancınız çok olacaktır.

Tuğsancım teşekkür ederim araştırmama gerek kalmadı ::smiley: toyota konusunda size danışmadan adım atmamak gerek.

gencerkorkut' Alıntı:
hilux ormanda 10 kaplan gücündedir bu unutulmasın lütfen ;D
hilux özlü sözler topiği açamak lazım aslında salih bey
scrambler' Alıntı:
evet çok doğru diyosunuz :d
1 hilüx 1000 cj den iyidir :DDD

Ormanların aslan kralı Cj :D her ormana bir cj yeter... 1000 cj ye gelince herkes ne kadar yeni tip arazi araçlarıyla uğraşsada gözleri cj'de sanırım okadar çok görmek istiyoruz cjleri... :D :D

Nedemek Salihcim,burada hepimiz tecrübelerimiz paylaşıyoruz ve bu durum şahsım adına söyliyim,çok keyf veriyor.Bende sizlerden öğrendiğim şeyler oluyor.Orta okul yıllarında bile sanayiye giderdim okuldan kaçıp,sonra iş iyice çığrından çıktı.Ama hala hergün yeni bilgiler öğreniyorum,bazı doğru bildiklerim,yaşanılan tecrübelerle(olumlu ve olumsuz)deyişebiliyor.Onun için hep söylüyorum,hiçbirşeyin sonu yok,dinleyerek,düşünerek,mantık yürüterek,paylaşarak,kendimizi sürekli geliştirmeliyiz,yoksa çok geri kalırız.Bu sırf araç için geçerli deyil tabiki her konuda yapılması gereken bir olay. :D

valla sanki beni anlatmışsınız :D ben 10 yıl evvel sevgililer gününde kız arkdaşımı seymen hurdalığına götürmüştüm o günden sonra kendisini görmedim zaten :D :D hayattaki en buyuk zevkim sanayilerde hurdalıklarda dolaşmak bilgi edinmek :D

Ertan Erkişi' Alıntı:
Tuğsan bey ve Salih bey Ankarada bir tanıdığımızın vasıtası ile 3.0 TDİ 4runner motoru bulduk . Bu motorun hilux'umuzun şanzumanına uyup uymacağını öğrenebilecegimiz bir meci varmı yardımcı olabilirseniz cok sevinirim... (anladımki turbo takarak gireceğimiz masraf elde edeceğimiz gücü karşılayacak nitelik olmayacak ):-[
ankaraya az evvel sordum fakat 3.0 tdi motoru tanımadığını söyledi ustam. bu konuda vereceği fikirlere çokda güvenemeyeceğimiz anlamı taşıyor. amma 2.8 motor hiçbir tadilata ve değişikliğe gerek kalmadan araca takılabiliyormuş ve şanzıman olsun defransiyel olsun uyumsuzluk göstermiyormuş bilgin olsun.

scrambler' Alıntı:
valla sanki beni anlatmışsınız :D ben 10 yıl evvel sevgililer gününde kız arkdaşımı seymen hurdalığına götürmüştüm o günden sonra kendisini görmedim zaten :D :D hayattaki en buyuk zevkim sanayilerde hurdalıklarda dolaşmak bilgi edinmek :D
:smiley:)))))))))))))))))))))))))))))))

Ormanların aslan kralı Cj her ormana bir cj yeter... 1000 cj ye gelince herkes ne kadar yeni tip arazi araçlarıyla uğraşsada gözleri cj'de sanırım okadar çok görmek istiyoruz cjleri...

mesela de ki budur aslan kral ( allta) ;D ben kaplan diyorum yav zaten ormanda geçiyor olay 2 tane çalının içinde değil ki aslan olsun lafın gelişi öle '' ormanlar kralı '' aldanmayalım lütfen :D :D
[attachment=1]

[5]14112008175242_9346.jpg

Yaaa herseferinde söylemek istemiyorum ayıp olur diye ama Türkiye ormanları dışında ben hiçbir dünya ormanlarında,çöllerinde,kutuplarında jj,xj,cj,ve o aileden birkaç tane istisna dışında görmüyorum.Ama nedense heryer TOYOTA niye acaba??????? ;D ;D ;D

işleve bakmak gerek aslında yada ne istendiğine.
çok kısıtlı olan off- road bilgimle malumat furuşluk yapmak değil istediğim lakin cj nin çıkış noktası askeri alandan diye bilmekteyim manevra kabiliyeti yüksek ve arazide seri olsun istenmiş. toyota hilux canlı cansız taşıma kapasitesi yüksek ve arazidede sağlam olması öngörülmüş. toyota şu an hilux üretmeye başlasaydı bu kadar başarılı olamazdı diye düşünüyorum arazideki her aracada saygım var bir emek ürünüdür hepsi sonuçta. devrim seri üretime geçseydi kim bilsin şu an nasıl bir ülke olmuştuk konuda nereye geldi durduk yerde haydaa..

merhaba landcruiser ile ilgileniyordum ama küçk motor hacmi olmadıgından vazgectim. su an sadece hilux a odaklandım sayenizde. 1986 - 1993 arası. 4x4 ollan modellerinde hidrolik direksion ve klima standartmı ayrıca orta halli bir arac alsam sizinki gibi hale getirmem kaca patlar bana. biraz daha byuk lastik olabilir.ve camurluk cıkıntılarıda olacak...

daha önce bende 1977 cj5 vardı ...sanırım hilux daha ekonomik gorsel olarak guzel

cetinulas' Alıntı:
merhaba landcruiser ile ilgileniyordum ama küçk motor hacmi olmadıgından vazgectim. su an sadece hilux a odaklandım sayenizde. 1986 - 1993 arası. 4x4 ollan modellerinde hidrolik direksion ve klima standartmı ayrıca orta halli bir arac alsam sizinki gibi hale getirmem kaca patlar bana. biraz daha byuk lastik olabilir.ve camurluk cıkıntılarıda olacak...
Çetin Bey selamlar. 89'a kadar köşeli kasa, 89-96 arası daha yuvarlatılmış olan kasa üretilmiş. Klima ve hidrolik direksiyon bazısında var, bazısında yok, bazısında biri var vs vs...Belli bir kuralı yok anlayacağınız. Özellikle orjinal hidrolik direksiyondan şaşmamak lazım, takması bayağı masraflı diye biliyorum. Çamurluk dodikleri bana sorarsanız sadece çok geniş ve büyük lastik ve jant ile güzel oluyor, bana göre çok da şart değil...Ama ciddi anlamda tampon vs yapacaksanız güzel durur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR