Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,002

hangi telsizi kullanıyorsunuz?

• cb araç

Kullanılan: 23 39.7%
  • cb el

Kullanılan: 8 13.8%
  • kullanmıyorum

Kullanılan: 6 10.3%
  • şuan kullanmıyorum cb araç telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 14 24.1%
  • şuan kullanmıyorum cb el telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 7 12.1%

• Kullanılan toplam oy
    58

Etiketler
Ynt: Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

Tesekkurler Yavuz Bey, Radyospota gidicem bu hafta epeyce uzun bir anten istiyodum ama korkuttu beni yeni kanun...

Bu arada bandrol nereye yapıştırılıyor? arkası? sağ? sol? alt? üst? ::smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Hayırlı olsun Orkun iyi günlerde kullan.

Antende seçici ol en önemli parça bu, telsizler 3 aşağı 5 yukarı aynı.

Selamlar

bemor dx 43 en güzel özelligi nostanjik görünümü ve radosu .çok sıkı bir .am. fm aynı zamanda halkbandı 40 kanal telsizi var.
ben cj kullanıyorum çakmaga takılan bir fm transver mp3 çalar aldım bununla teknıloji, nostanji, telsiz 3 bir arada oldu çalınma riski yok gibi bişey

Jeepcj7' Alıntı:
Tesekkurler Yavuz Bey, Radyospota gidicem bu hafta epeyce uzun bir anten istiyodum ama korkuttu beni yeni kanun...

Bu arada bandrol nereye yapıştırılıyor? arkası? sağ? sol? alt? üst? ::smiley:

Orkun gideceğin yerden bizler belki 10 adet telsiz aldık..İndirim iste ;D
Birde satın alacağın telsizin fiyatının içerisinde 5 senelik 40 ytl olan bankaya yatıracakları bandrol ücretide dahildir..Ruhsatın yanında olsun..Faturayı sakla ve sonradan telsiz ile alakalı bir kağıt posta ile gelecek..Hepimizin işlemleri resmi..seninkide öyle olacak..Yani sıkıntı yok..korkulacak hiç bir şey yok :D

Korkulacak birşey var :smiley: Benim telsiz Abd'den elini kolunu sallaya sallaya geldi :smiley: bandrolde sağolsunlar Toyota torpidoya bir tane koymuş hemde hiç açılmamış
::smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
Korkulacak birşey var :smiley: Benim telsiz Abd'den elini kolunu sallaya sallaya geldi :smiley: bandrolde sağolsunlar Toyota torpidoya bir tane koymuş hemde hiç açılmamış
::smiley:
O yemez abi...Vergisi yatması lazım :D

Gezenbilir olarak çoğumuz CB telsiz kullanıyoruz ve çoğu gezilerimizde telsizi şart koşuyoruz..Konvoy dahil her gezinin daha düzenli olabilmesi için telsizin şart olduğu tecrübe ile sabittir..
Cb telsiz kolaylığı açısından ve sürekli büyüyen grubumuza katılımda sıkıntı yaşatmadığı için tercihtir..
Halk bandı olduğu için tüpcüsü ,sucusu şehir içinde kullanıyor :smiley: Ama araziye çıktığımız zaman işlevi mükemmel.
Ben Midlan serisini kullanıyorum..Telsizi olmayıp almak isteyenlere Karaköy'deki Radiosportu öneririm..Midland 100 serisi 300-320 ytl civarıdır(40 band) ve anten dahildir..5 senelik vergilerde dahildir..(İşlemleri kendileri yapıyor).Ben bu yeri çok aradığım için adres veriyorum zaten heryerde de artık bulunamıyor..CB ( Halk Bandı Telsiz) diye bilgi alabilirsiniz..
İstanbul/Karaköy_Radiosport Tel:0212 293 79 10

Bu arada bilmeyenlere :Gezenbilir 5 numaralı kanalı kullanır......

Bende eskilerin hepsinden Radiospotu duydum..
esasında 300-320ytl anten dahil mantıklı benimki 55dolara geldi anten 150-200 arası diyorlar birde kayıt kuyut vergi felan...
ABD den getirmeye deymez sanırım...

Anten için çok yüksek fiyat söylüyorsun Orkun..Standart olanları ki hepimizde o var 50-70 ytl arası en iyisi :smiley: ...

Gezenbilir olarak çoğumuz CB telsiz kullanıyoruz ve çoğu gezilerimizde telsizi şart koşuyoruz..Konvoy dahil her gezinin daha düzenli olabilmesi için telsizin şart olduğu tecrübe ile sabittir..
Cb telsiz kolaylığı açısından ve sürekli büyüyen grubumuza katılımda sıkıntı yaşatmadığı için tercihtir..
Halk bandı olduğu için tüpcüsü ,sucusu şehir içinde kullanıyor Ama araziye çıktığımız zaman işlevi mükemmel.
Ben Midlan serisini kullanıyorum..Telsizi olmayıp almak isteyenlere Karaköy'deki Radiosportu öneririm..Midland 100 serisi 300-320 ytl civarıdır ve anten dahildir..5 senelik vergilerde dahildir..(İşlemleri kendileri yapıyor).Ben bu yeri çok aradığım için adres veriyorum zaten heryerde de artık bulunamıyor..CB ( Halk Bandı Telsiz) diye bilgi alabilirsiniz..
İstanbul/Karaköy_Radiosport Tel:0212 293 79 10

Bu arada bilmeyenlere :Gezenbilir 5 numaralı kanalı kullanır......

bilgi için sagolun... bende araç ve el telsizi arasında karar vermeye çalışıyorum...

Ben hem araç hemde el telsizi kullanıyorum..Fakat el telsizlerini bulmak imkansız gibi birşey..Hem araç telsizinden daha pahalı..Araç telsizimi radiosporttan el telsizimi sitedeki bir arkadaşımın yönlendirmesi ile gittigidiyor.com dan 2. el temiz almıştım..
Ama el telsizinin 3 anteni+2 pil bataryası+araç çakmak güç beslemesi+araç dışı mıknatıslı anteni ile beraber bulmuştum..Tüm parçaları aslında ayrı ayrı satılıyor..Ankada'dan Andoff'a üye bir bey efendi Almanya'dan getirmiş..Bu işin hastası olduğu belliydi :smiley: ..Ama Andoff amatör lisanslı telsize geçtiği için sattığını söylemişti..
İnşallah sizde bulursunuz :smiley:

Şöyle arka tampondan çıkıp ön tampona kadar uzayan Jeepin üstünde yay çizen bişey hayal etmiştim.... önden kancasını çıkarınca 3m felan olsun... :smiley: çekişi daha kuvvetli olur mu uzun antenle?

Jeep34' Alıntı:
Anten için çok yüksek fiyat söylüyorsun Orkun..Standart olanları ki hepimizde o var 50-70 ytl arası en iyisi :smiley: ...

slm ist ark ikinci el çok ilginç cihazlar bulabileceginiz bi adres var topkapı tim 1 de 3 katta yaşlı bi amca ismini unuttum
yıllardır bu işi yapıyo bazen çok ilginç mazemeler oluyo elinde yolunuz düşerse bi gözatmanızı tavsiye ederim
not: ama sakın pazarlık etmeyin zaten fiyatlar çok hesaplı amca çok ters

Jeepcj7' Alıntı:
Şöyle arka tampondan çıkıp ön tampona kadar uzayan Jeepin üstünde yay çizen bişey hayal etmiştim.... önden kancasını çıkarınca 3m felan olsun... :smiley: çekişi daha kuvvetli olur mu uzun antenle?
orkun by görsel amaçlı olur bence bende araştırdım ama zor bulursun dediler talep olmadıgı için çeşit çok az .
ama çıkış için TAKOZ tavsiye ederim

vaktiyle buldum esasında Ankara'da askeri tip up uzun kıyamet gibi para istemişlerdi... MB ve CJ2-3 restore edenler braketi ile beraber iyi para veriyorlar.. birde CB ile çalışır mı onu bilemem :smiley:

bir aksilik olmazsa bu hafta gidicez radiosporta bakalım artık...

evedilaz' Alıntı:
orkun by görsel amaçlı olur bence bende araştırdım ama zor bulursun dediler talep olmadıgı için çeşit çok az .
ama çıkış için TAKOZ tavsiye ederim

c2 c3 lerede çokyakışıyo ama cb çalışır önemli olan çıkışınız anten nihayetinde anten sorun çıkartmaz sanırım bence bulmak önemli olan..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR