Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,057

hangi telsizi kullanıyorsunuz?

• cb araç

Kullanılan: 23 39.7%
  • cb el

Kullanılan: 8 13.8%
  • kullanmıyorum

Kullanılan: 6 10.3%
  • şuan kullanmıyorum cb araç telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 14 24.1%
  • şuan kullanmıyorum cb el telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 7 12.1%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

arkadaşlar bemor radyolu telsizimi çalıştırdım sonunda radyosu çalışıyodu zaten telsizide çalışdı ne mutlu bana
acı olan sadece cb de sucular tüpcüler var ama kimse yok beeee tatsız olmuş telsiz işi

Etiketler

evedilaz' Alıntı:
arkadaşlar bemor radyolu telsizimi çalıştırdım sonunda radyosu çalışıyodu zaten telsizide çalışdı ne mutlu bana
acı olan sadece cb de sucular tüpcüler var ama kimse yok beeee tatsız olmuş telsiz işi

İyi günlerde kullanın , maalesef CB işi gezi dışında tatsız, ya arabesk dinletiler, ya adres bulamadık diye yada başka sucu tüpcü siparişi kapmış diye birbirlerine söverler. ama gezilerde tadı çıkıyor.

Selamlar

arkadaşlar elimde yeni telsiz aldıgımdan bir telsiz var yeni sayılır
samlex 1000 modeli mobil bir cihaz
40 kanal am / fm
cıtızens band transceıver
işine yarayan olursa satıcam

beyler bugün yapilan (mersinde) sınavdan a belgesi ile döndüm 3.5 aylık calışmanın bedeli cok mutluyum :smiley:

Midland 1001z telsiz sahibinden com dan 160 YTL anten ise Karaköy de Haci mehmet akgül den Turbo3000 denilen bir anten kablosu ve fişi ile birlikte 75 YTL olarak aldım. Telsiz geldi anten yarın geliyor. Lisans fatura gibi hiç birşey almadım.

amazon.com da 3 ü bir arada böyle bir telsiz var abd den buraya nasıl getirilir prasedür nedir bilen var mı ?

http://www.amazon.com/Midland-75-785-Handheld-CB-Radio/dp/B00005Q4ZV/ref=pd_cp_e_3

Arkadaşlar merhaba ben amatör bir telsizci olarak (TA1CO) size telsiz konusunda teknik bilgi veya malzeme olarak isteyen arkadaşlarımıza yarcımdı olabilirim.

kasirga1' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba ben amatör bir telsizci olarak (TA1CO) size telsiz konusunda teknik bilgi veya malzeme olarak isteyen arkadaşlarımıza yarcımdı olabilirim.

Abi o fotodaki ne öyle ya ;D

Baba birşeymiş izlenimi bıraktı bende. Bunu kullanabilene direk saygı duyarım.

Saygılar ;D

bende aynı fikirdeyim. Benim telsizde toplam 4 düğme var, hala kullanamıyorum tam anlamıyla. elektronik farklı bişi. mekanik olsun canımı yesin.

Arkadaşlar dışarıdan bakınca her şey ya çok kolay yada çok zor gözüküyor ancak insan bir şeyi yeterki istesin böyle bir cıhazı kullanmak tv kumandası kadar kolay ama önce amatör telsiz lisansı gerekiyor :smiley:

sayın yasarergun amatör telsizleri kullanmak için telekominikasyon kurumunun (yeni kanun neticesinde kıyı emniyetine devredilecek) senede iki defa yaptığı sınav sonucu A veya B sınıfına yeterli derecede başarılı olan arkadaşlara verilen amatör telsizcilik belgesini kast ediyorum.

bir nevi silah taşıma ruhsatı gibi sistem..

ruhsat olmadan silah alamadığın gibi bu telsizlerde de yetki belgen olmadan bu tip amatör amaçlı cihazları kullanamıyorsunuz.

Devletin şu meşhur haberleşme konusundaki yetkili olan tek kurumu Telekominikasyon Kurumu telsiz ve radyo amatörlüğü için sınav yapıyor, bu sınavda teknik bilgi, yönetmelik, kanun gibi konulardan sınava tabi tutuluyorsunuz ve yeterli puanı aldığınızda size bir çağrı işareti veriliyor ki bu işaretten tüm dünyada sadece 1kişide o da sizde oluyor.
Aldığınız çağrı kodunun sınıfına göre tüm dünyada amatör telsizciler için tahsis edilmiş frekanslarda haberleşme yapabiliyorsunuz.
El cihazlarında 5W mobil cihazlarda da 50W gücünde çıkış yapıp görüşmeye müsait olan bantlarda ve frekans aralıklarında muhabere yapabiliyorsunuz.
Peki ne farkı var CB ile amatör telsizciliğin..
CB'yi herkes kullanır ama amatör cihazları sadece amatörler...
CB'de cihazdan cihaza görüşme röle olmadan yapılır, öyle bir hava propagasyonu olur ki 100m ilerdeki cihazla görüşemezsiniz ama amatör cihazlarda fiziki engeller bulunsa bile bu problemi röle sistemi ile çözebilirsiniz.

www.trac.org adresinden aklınıza takılan merak ettiklerinizi de bakabilirsiniz..
sitede oldukça iyi sayıda amatör telsizci arkadaş var herkes yardımcı olacaktır.

Selamlar.
73
ta1cmb

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,849
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR