Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,002

hangi telsizi kullanıyorsunuz?

• cb araç

Kullanılan: 23 39.7%
  • cb el

Kullanılan: 8 13.8%
  • kullanmıyorum

Kullanılan: 6 10.3%
  • şuan kullanmıyorum cb araç telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 14 24.1%
  • şuan kullanmıyorum cb el telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 7 12.1%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

Geçen benim telsizin anteninde temassızlık vardı.Anten yokken şırıltı vardı ama daha sessiz daha kısa mesafede çekiyordu.Bağlantılarını düzeltince herşey düzeldi.

Etiketler

acelelaz arkadaşım :smiley: bizlerde telsiz kullanıyoruz ama bu cihaz için bilgim benimde yok denecek kadar az.Ama takozla sorunu çözeceğinizi zannetmiyorum..İnşallah rahatlıkla kullanırsınız :smiley:

Jeep34' Alıntı:
Yaaa... Orkun al bir cb telsiz..katıl muhabbetlerimize..Diğeri ile 10 sene kimse ile görüşemezsin..Bırak jandarmayı çağırmayı, mahsur kalalım...gelmiyelim İstanbula :smiley:

Arkadaşlar Emniyet Genel Müdürlüğünden aldığım bilgiye göre , güvenlik birimlerinin; Jandarma, Sahil Güvenlik, Polis vb. CB bandında 40 nolu kanalı yardım çağrıları için süreki dinlemekle yükümlüler, Fakat kullanıcı sayısının çok azalması sebebiyle, bu iş eskisi kadar ciddiye alınmıyor, yinede acil durumda denemekte yarar var.

Konvoy halindeki gezilerde Her araçta bir CB bulunması bence çok önemli, arıza, kaza, bilgi verme, Farklı noktalardan gelen araçların arazide birbirlerini bulması ve uyarma amaçlı olarak çok faydalarını gördük, ayrıca Bol bol Geyikte cabası.

Ruhsatlı Resmi olarak Telsiz amak isterseniz,

http://www.berksan.com.tr

Yurtdışındaki fiyatlarla kıyaslanmaz ama dediğim gibi herşeyi resmi olsun ileride başım ağrımasın derseniz bir görüşmenizi tavsiye ederim.

Selamlar

Aldım sonundan bir midland 55dolara geldi ;D
anten alacaz şimdik...

Tesekkurler Ugur Abi :smiley:
Yer bulmak lazım şimdi telsizeee...

Jeepcj7' Alıntı:
Aldım sonundan bir midland 55dolara geldi ;D
anten alacaz şimdik...

Hayırlı olsun Orkun iyi günlerde kullan.

Antende seçici ol en önemli parça bu, telsizler 3 aşağı 5 yukarı aynı.

Selamlar

evedilaz' Alıntı:
ben hala çalıştıramadım telsizi insaniyet namına
bemor dx 43
kullanan yokmu yawww

Problem nedir?

Eğer antensiz çalıştırdıysanız çıkışları yanmış olabilir, çok hassastırlar, anten bağlantısında direnç göremezse çozz.

Selamlar

puroblem cihazı tanırmısınız ? bunların arkasında 2 tane ant girişi var sag ve sol köşelerde degişik bi dişi jak modeli var
biri radyo 1 telsiz olsa gerek bende 1 tane erkek jak var radyosu antensizde çalışıyo zaten harika bi seside var anteni bagladıgımdaysa degişen bişey olmuyo telsiz şebeke sesi geliyo ama kimseye ulaşamıyom belkide 2 antende radyo ve telsiz çalışmıyo olabilir onun için bi kullanan bilen bi ark arıyorum yoksa deneme yanılma yöntemine talim
ilginize tşk ederim

Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza

TBMM İçişleri Alt Komisyonunda, Telsiz Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı benimsendi.
10 Ocak 2008 18:14

Yapılan düzenlemelere göre, kullanma izni almaksızın telsiz tesisatını çalıştıranlar 500 YTL, ruhsat almadan telsiz bulunduranlara 2 bin YTL idari para cezası verilecek. Telsiz kanununa muhalefet suçlarına ilişkin cezalar, mülki amir ile denizlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kesilebilecek.

Cezayı derhal ve defaten ödemeyen veya teminat göstermeyen deniz ve kara ulaşım araçları, para cezası ödeninceye kadar sefer ve faaliyetten men edilecek.

İdari para cezalarının kesilme usul ve esasları, makbuzların şekli ve dağıtımı gibi konular, kanun yürürlüğe girdikten 6 ay içinde İçişleri Bakanlığı tarafından yönetmelikle belirlenecek. Böylelikle, tasarıda ruhsat almadan telsiz bulunduranlara verilen 500 YTL para cezası, Alt Komisyonda 2 bin YTL'ye çıkarılmış oldu.
bilginize

Bugün jantları aldım, lastikleri geçen hafta sipariş ettim bu hafta gelicekler... takınca işin %99.5'i bitiyor.... Çok fazla seyahate çıkıyorum Mustafa abi uzadıkça uzadı valla...24'ünde yine gidiyorum :(

http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Maxxis_Creepy_Crawler.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR