Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,999

hangi telsizi kullanıyorsunuz?

• cb araç

Kullanılan: 23 39.7%
  • cb el

Kullanılan: 8 13.8%
  • kullanmıyorum

Kullanılan: 6 10.3%
  • şuan kullanmıyorum cb araç telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 14 24.1%
  • şuan kullanmıyorum cb el telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 7 12.1%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

taiga' Alıntı:
Çok iyi bir tercih...
Ebayda 24$.
Biz offroadcuların işini fazlasıyla görür yanında iyi bir antenle...

Siparişi verdim arkadaşıma, umarım sorun olmaz ve getirir. Bu arada biz kendi aramızda konuşalım yeter diyerek 3 adet sipariş ettik, Amerika-Türkiye arasında CB frekanslarında fark varmı ?

Etiketler

Şimdiden hayırlı olsun...Zaten amaç kendi aramızda konuşmak değil mi?Frekans farkı olduğunu zannetmiyorum....
Avrupa ile fark yok..

Uğur Abi, alıcaz bitane Midland :smiley: ... ama operasyon başlıyo şimdi ;) ;D ...

taiga' Alıntı:
Çok iyi bir tercih...
Ebayda 24$.
Biz offroadcuların işini fazlasıyla görür yanında iyi bir antenle...

Sevgili arkadaslar, Ben bu telsiz konusunda biraz acemiyim :'(
ebay australiadan bir arkadas kanaliyla getirtmeyi dusundugum telsizin linkini veriyorum.
Konuyu bilen arkadaslar bana yardimci olabilir mi? bunu alirsam isimi gorur mu?
Benim takıldığım AM bandı olması ve alan 199 gibi bir fark oluşu
tardımlarınızı bekliyorum

http://cgi.ebay.com.au/TRUCK-CB-RADIO-40-CHANNEL-AM-FREQ-MIDLAND-NEW-RRP-199_W0QQitemZ170172747042QQihZ007QQcategoryZ1501QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

sevgiler
erdal

Merhabalar ,

arkadaşlar sahibinden.com da 2 el CB telsizler 30 ytl den satılmakta birkaç örnek bu telszileri almadan mutlaka deneyin görüşme yapın derim ben 1 sene önce bir el telsizi aldım hala kullanıyorum

http://www.sahibinden.com/cb_telsiz_star_1WQQaXQQ4972564WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/cb_-_realistic_trc-_207WQQaXQQ4972211WQQpXQQdisplayitem

ben kasım ayında yapılan amatör telsiz sınavını kazan dım şu an telsiz araştırması yapıyorum tavsiyeniz varsa sevinirim
saygılar

amd_45 arkadaş aramıza hoşgeldiniz...

Bu adreste satılık birkaç telsiz var, arkadaşlardan öğrenebilirsiniz;

http://www.gezenbilir.com/index.php/board,215.0.html

Tebrikler,

soruya cevap verebilmek icin:

"A" mi, "B" mi?

VHF-UHF mi ?

HF mi?

veya HF+VHF+UHF mi?

bilmek gerek...

Engin

Eğer B sınıfı ise dual bir cihaz mobil veya el farketmez tavsiye ederim. aradığınız cihaz ile ilgili tavsiye edeceğim teknik destekde alabileceğiniz bir ürün olması.bu konudada ATEL www.yaesu.com.tr ayrıca ICOM www.telsan.com bunlar distrübütörler bayilerdende temin edebilirsiniz.
Ama burası türkye ve illaki ruhsatlı olmasına gerek yok ruhsatsız cihazda kullanırım diyorsanız yurt dışından cihaz geitirip satan amatör arkadaşlar var arada cihazın modeline göre en az 200 YTL fark ediyor.
Alacağınız cihazı tercih ederken tabiki sizin için nerede nasıl kullanacağınıı hesaplamanız gerek..

Tebrikler aramıza hoş geldiniz.
TA1CLJ
73's

Bu yeni kanun CB'leri de kapsıyor mu acaba ?

Ruhsatsız Telsize Ceza

10 Ocak 2008 Perşembe 18:00

Telsiz Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı benimsendi.

TBMM İçişleri Alt Komisyonunda, Telsiz Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı benimsendi.

Yapılan düzenlemelere göre, kullanma izni almaksızın telsiz tesisatını çalıştıranlar 500 YTL, ruhsat almadan telsiz bulunduranlara 2 bin YTL idari para cezası verilecek.

Telsiz kanununa muhalefet suçlarına ilişkin cezalar, mülki amir ile denizlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kesilebilecek. Cezayı derhal ve defaten ödemeyen veya teminat göstermeyen deniz ve kara ulaşım araçları, para cezası ödeninceye kadar sefer ve faaliyetten men edilecek.

İdari para cezalarının kesilme usul ve esasları, makbuzların şekli ve dağıtımı gibi konular, kanun yürürlüğe girdikten 6 ay içinde İçişleri Bakanlığı tarafından yönetmelikle belirlenecek.

Böylelikle, tasarıda ruhsat almadan telsiz bulunduranlara verilen 500 YTL para cezası, Alt Komisyonda 2 bin YTL'ye çıkarılmış oldu.

arkadaslar cok guzel bi bi radyo telsiz aldin nostanjik ve calinmayacagina inandigim bi alet

markasi bemor dx 43 modeli bi radyo ilginc olan icinde 40 kanal halk bandi telsizi var
ama kucuk bi sorinim var telsizi calistiramadim bu arada eklemek isterim radyosu harika calisiyove cekiyo telsiz antenimde var dikkatimi ceken arkasinda 2 anten girisi var bi sag kosede bi sol kosede ben sag koseye bagladim bende 1 tane sine uyacak jak var acaba 1 telsiz 1 radyomu yardim edebilecek kullanan ark varmi bu cihazdan?? acaba eksik bi parcasimi var mobil takoz falanmi gerekiyo
yardimci olursaniz sevinirim assagida cihazin resmi var

http://aukcije.hr/item.php?id=230434

Bu tür konularda pek bilgi sahibi değilimdir ama.Hem radyo hem telsizse,ve iki tanede anten girişi varsa, bence her ikisin de ayrı girişi var gibi geliyor.

yuksel bende bende ark ilgine tşk ederim çok ilginç ve güzel bi alet bende fm bandı telsizde var ama bu çok özel bi alet bi kullanan veya anlayan ark bulmadan olmayacak şebeke şırıltısını alıyorum ama ses alamıyorum bide eger çif girişşe hangisi telsiz ve hangisi radıo belli deyil yazılı ibarede yok bakalım belki kullanmış bilen bi ark raslar inş...

Şebeke şırıltısı varsa demekki anten bağlı değil.Bence deneme yanılmayla işi çözebilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.