Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,996

hangi telsizi kullanıyorsunuz?

• cb araç

Kullanılan: 23 39.7%
  • cb el

Kullanılan: 8 13.8%
  • kullanmıyorum

Kullanılan: 6 10.3%
  • şuan kullanmıyorum cb araç telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 14 24.1%
  • şuan kullanmıyorum cb el telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 7 12.1%

• Kullanılan toplam oy
    58

Etiketler

Ynt: Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

Yaşar Bey, telsizde kullanılmak üzere Yıldırım marka adaptörleri tavsiye ederim. Bende evde 7 amp modelini kullanıyorum. Gebze'de 40 YTL ye almıştım. (www.yildirimadaptor.com)
Çatı anteni konusunda mümkün olan en uzun anteni alıp kurmanızda fayda var.

Sedat hocam selam,

istanbuldan mümkünse çıkma olarak ya da işimi görecek şekilde en uygunu denk gelirse haber edersen sevinirim. acelem yok. ben de bakınıyorum senden önce buralarda bulursam haber ederim.

Sukru hocam adaptör konusunda dediğiniz markaya ya buradan ya da direkt firmadan bakacağım fiyatı uygun zaten.

Arkadaşlar aracımda Midland Alan 48 CB(4w) telsiz kullanıyorum..Bu arada 35W güçlenirici takoz denilen aparattan aldım..Bunu aracıma taktırsam yasal bir problem olur mu? veya bir dejavantajı varmıdır? .Problem olmazsa Gezenbilirdeki 5-6 arkadaşa daha bulmaya çalışacağız...

Belki bu forumda bu konuşulmuştur ama rastlamadım..Yardımcı olursanız seviniriz...

Evet..doğrudur...göndermeyi arttırır...ama almak içinde karşınızdakininde güçlü olması gerekir...Yasal prosedürü bilmiyorum...Eğer cezası varsada yakalanıldığı zaman ne oluyor? Öğrenebilirsem taktıracağız:smiley:

Halk Bandı,(HB) (CB) - 27 MHz frekans bandı üzerinden haberleşme yapılabilen telsiz bantıdır. Ruhsat alan her insan bu bant üzerinden haberleşme yapabilir. Sistemde sabit ve mobil alıcı-vericiler kullanılmaktadır. Türkiye'de bu bantı kullananlar en fazla 4 W'lık alıcı verici telsiz cihazı kullanabilirler. Kabloları ince (RG58) ve antenleri de çeyrek dalga olmalıdır.Modülasyonu arttırma amaçlı power mic ve echo mikrofonlar yasal değildir. Bu güce yasadışı olarak yapılan ilaveler (takoz) olarak adlandırılırlar ve enterferansa sebep olduklarından, ilaveler yasaktır. CB ve telsiz amatörlerine ait bantların kontrolü Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Telsiz Müdürlüğü'nce yapılır. CB'lerde kanallar arasında 200 kHz'lik boşluk bulunması zorunludur. Yerleşim merkezlerinde 1/4 (çeyrek dalga) antenler kullanılır. Yarım dalga, 5/8 ve tam dalga anten kullanımı ise tıpkı 4 W'tan fazla güç kullanımında olduğu gibi enterferansa sebep olacağı gerekçesi ile yasaktır.
(Bu yazıyı Vikipedi'den aldım.........

Maalesef TAKOZ yasakmış..Ama CEZASI nedir yazmıyor...Gülü seven dikenine katlanabilir.....

hocam ben de yeni cb telsiz aldım iki tane ne lisans ne ehliyet hiçbiri yok ama yani fi tarihinde çıkmış bir kanunla geçerliliği kalmamış bir prosedürü uygulamak ne kadar mantıklı düşünmek lazım. elimde pmr telsizlerden var ormana giriyorsun tepenin arkasında kalan adamla irtibat kesiliyor. ne olacak yani adam gibi güçlü telsizler lisanssız satılsa da kullansak. frekans anarşisi yaratılsın demiyorum ama umarım birileri bu aletlerin kullanımı konusunu medeni alemde nasıl kullanılıyorsa o seviyeye getirecek gerekli yasal düzenlemeyi yapar.

CB Telsizde kullanım ehliyeti zaten istenmiyor...Ben Karaköy den Gezenbilir'deki arkadaşlar içinde 5 adet araç için aldım..

Bandrolü zaten alırken yatırıyorlar(5 senelik 40 ytl)...Sonra her 5 senede yatıyor(unutmazsak :smiley: )
Soranda yok ama faturasını araçta tutuyorum...Araç plakasına kayıtlı...

bilgiler için teşekkürler uğur bey. anten bulursam bir araca bir de çatıya hemen işletmeye başlayacağım telsizi. zaten kızım kaç gündür heyecanla her gün soruyor ne zaman çalıştıracağız telsizleri diye. ben dağdan gelirken ona kızım çayı koy ben şu saatte evdeyim diyecekmişim o da çay koyup beni bekleyecekmiş ;D

Bende teşekkür ederim...Antenler çok pahalı değil biliyorum...
Eğer bulamazsanız veya bilgi almak için Karaköy deki Radio Sport un telefonunu vereyim..Bizimle çok ilgilendiler..Çok eski bir firma..Yapmak istediklerinizi konuşun ..bilgi verirler..Satın alacağınız bir şey olursa ...ben Gezenbilir grubundan arıyorum..sizden telsiz alıyorlarmış falan derseniz indirim yapacaklardır...Bizleri isim olarak hatırlamayabilirler...

0212 293 79 10.....Şaban bey....

yasarergun' Alıntı:
zaten kızım kaç gündür heyecanla her gün soruyor ne zaman çalıştıracağız telsizleri diye. ben dağdan gelirken ona kızım çayı koy ben şu saatte evdeyim diyecekmişim o da çay koyup beni bekleyecekmiş ;D
çok sevimli, maşallah :D

Geçen gün araca yeni teybi takarken telsizi üste taktırayım dedim, işi yapan usta tavsiye etmedi. Polis takılmak için konu bulabilir, faturasını sorabilir dedi. Bu sebeple halen araçta takmak için daha saklı bir yer bakıyorum.
Ama ortalık bir yerde olmadığı sürece bence takoz kullanmak problem olmaz sonuçta kimse elinde wattt ölçerle dolaşmıyor veya aşırı güçlü sinyal var bir araştırın demiyor.
İhtiyaç olduğunda elde güçlü bir şeyler olması iyidir diye düşünüyorum.

Araç için telsiz düşünüyorum;

Telsizler konusunda hiç bilgim yok. CB 40 kalan olan telsizler yeterli olacaktır sanıyorum, peki ama gücü ne olmalı.

Birde Amerikadan getirtme durumum var, sistem olarak Türkiye ile farklımıdır acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR