Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,004

hangi telsizi kullanıyorsunuz?

• cb araç

Kullanılan: 23 39.7%
  • cb el

Kullanılan: 8 13.8%
  • kullanmıyorum

Kullanılan: 6 10.3%
  • şuan kullanmıyorum cb araç telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 14 24.1%
  • şuan kullanmıyorum cb el telsizi almayı düşünüyorum

Kullanılan: 7 12.1%

• Kullanılan toplam oy
    58

Etiketler
Ynt: Telsizler ve Telsiz Kanunu Hakkında

birde ne bileyim sırf CB telsizciler yüzünden amatör telsizciyim dediğimde "brek brek arkadaş arıyorum" espirisine maruz kaldığım için pek fazla sevmiyorum CB telsizi..
Sucular bile bir dönem çok sık kullandı. Antenleri çok kocaman, böyle bir o yana bir bu yana sallanıyor çok şık durmuyor.
Eğer anten sallanacaksa TRAC başkanı Sayın Aziz Şasa abimizin aracındaki Mobil HF anteni gibi arkadan gelip ön tampona bağlanacak ki heybeti olsun :D

Arkadaşlar merhaba sizlerin iyi bildiği bi konuda sormak istiyorum: Ben avcıyım ve arkadaşlarda Arçelik T 100 markalı 5-8 km menzilli telsizlerden var, bende Midland GXT950VP4 40 km menzilli olduğu söylenen telsizi almak istiyorum, bu alacağım telsizle diğer arkadaşlarla görüşme yapabilirmiyim. Bu işi bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum lütfen çok Teşekür ederim.

Sayın ilka malesef almak istediğiniz Midland GXT950VP4 cıhaz başka frekansları kullandığından arkadaşlarınızla iletişim sağlayamazsınız

evet bu cıhazlar 462mhz türkiye ve avrupadaki pmr frekansları 446mhz dir ayrıca 30mil falan görüşürüm ümidiyle bu cıhazları almayın bu cıhazlar yerine ülkemizdede satılan yaesu vx246 ve vx 146 gibi sağlam ve güvenilir pmr cıhazlarını tercih edebilirsiniz

Arkadaşım merhaba peki senin bahsettiğin bu yaesu vx246 ve vx 146 pmr cıhazlarıyla ben diğer arkadaşlarla yani Arçelik AT 100 telsizlerle görüşebilcekmiyim.Teşekür ederim

evet aynı frekansı kullanıyorlar arasındaki tek fark bu cıhazların çıkış güçlerini 5watt yapılabilmesi ve sağlamlığı yani diğer pmr cıhazları bunlar yanında oyuncak kalitesinde

merhaba
ben arac ici President marka yeni bir telsiz aldim ve distributor ( ithalatci ) firma yetkilisi temmuz-09 dan itibaren CB telsizler icin bandrol/yillik vergi'nin tamamen kalktigini ..piyasadan siradan bir radyo-teyp alip kullanmaktan farki kalmadigini soyledi.. bu bilgiyi teyit edebilecek kimse varmi acaba ?
paylasim icin tesekkurler / Ertugrul

Off_Road' Alıntı:
merhaba
ben arac ici President marka yeni bir telsiz aldim ve distributor ( ithalatci ) firma yetkilisi temmuz-09 dan itibaren CB telsizler icin bandrol/yillik vergi'nin tamamen kalktigini ..piyasadan siradan bir radyo-teyp alip kullanmaktan farki kalmadigini soyledi.. bu bilgiyi teyit edebilecek kimse varmi acaba ?
paylasim icin tesekkurler / Ertugrul

merhaba öncelikle telsiziniz hayırlı olsun.telsizinizin faturası mevcutmu ? eğer var ise sorunsuz kullanabilirsiniz.ancak malesef yeterli düzeyde bilgisi olmayan yetkili kişilere cb telsizlerinde ruhsat gereğinin kalmadığını anlatmak zor olabilir.

Tesekkurler, evet Faturasi var ..yanimda tasimaya calisirim da .. yinede ilgili kanunmu tebligmi neyse onun bir tarih no'sunu bulsaydik ..o anlamayan resmi arkadaslara anlatmasi kolay olabilirdi.. ben satin aldigim yerden ogrenmeye calisirim ..
Ertugrul

Başka bir konuda yazmıştım ama buraya da yazalım , okuyan yeni arkadaşların kafası karışmasın . Yeni çıkan Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği ne göre standartla uygun Cb cihazlar ruhsat ve izine tabi değildir . Resmi Gazeteden bahsi geçen yönetmeliğin bir çıktısının alınıp torpidoda bulundurulması , özellikle arazide- şehir dışında ki gezilerde faydalı olabilir .

ssbman' Alıntı:
Başka bir konuda yazmıştım ama buraya da yazalım , okuyan yeni arkadaşların kafası karışmasın . Yeni çıkan Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği ne göre standartla uygun Cb cihazlar ruhsat ve izine tabi değildir . Resmi Gazeteden bahsi geçen yönetmeliğin bir çıktısının alınıp torpidoda bulundurulması , özellikle arazide- şehir dışında ki gezilerde faydalı olabilir .

Bu resmi gazete kopyasi sizde varsa .. tarayip biraz detayli fotograf olarak ( okunabilecekse tabii ) sitede paylasmaniz mumkunmudur .. ?
Tsk .. / Slm / Ertugrul

Selamlar,

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/07/20090718-7.htm

Bu linkten ulaşıp çıktıyı da alabilirsiniz .

Dogrudan resmi gazete sayisina link verdiginiz icin cok net okunabiliyor ... henuz okuyamasamda eminim bize gereken bu bilgidir..
Cok tesekkurler paylasim icin / Ertugrul

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri