Merhabalar ,
Yazinizi yaklasik 2 saatde hic sikilmadan sanki 5 dk gecmis gibi okudum , gercekten kalpten soyluyorum hayran kaldim , ayrica fotolarda cok basarili , bunun disinda : cesur dogru kelime degil bence siz cok rahatsiniz yani demek istedigim cok tedirginliginiz yok , aslinda turk insanina has bir olgu degil bu , biz hep suphe duyariz hep komplo teorilerine inaniriz . hep insanlarin bize kotuluk yapacagini saniriz , hep %100 savunma pozisyonunda oluruz , genel olarak hayatda boyledir turk insaninin buyuk cogunlugu , o yuzden tebrik ederim sizi burdan baska insanlarada gosteriyorsunuz oralarin korkulacak yerler olmadigini , sonucta orda yasayanlarda insan
Benim dusuncem Istanbul da yada Ankara , Izmir de basiniza gelebilecek bir bela , kotu bir sey riskiniz neyse , Iran da , Rusya da yada baska biryerde de o dur . Bende bu yaz kiz arkadasimla Israil e gittim 2 hafta sureli , Filistin e de gectik , Turkiye de arkadaslarimdan aldigim tepkiler : kardesim baska tatil yeri bulamadinmi , aman canli don dikkat vs buna benzer seylerdi . Fakat malesef hep olusturulan onyargilar var , bunlari yok etmek ancak gisip gorup yasayinca oluyor . Israil belkide gezilecek tatil yapilacak dunyadaki en guzel ulkelerden birisi , kulturu tarihi denizi eglencesi ve daha bir cok seyiyle , hatta Filistin de dahi kendimizi hic rahatsiz hissetmedik , uzun lafin kisasi bazen fazla korkuyoruz fazla abartiyoruz fazla tedirginlik duyuyoruz millet olarak herhalde , sizin icin bence en korkutucusu ve zoru bu geziyi yalniz yapmak olmustur , sizin yaptiginiz su geziyi deneyebilriim ama yalniz mumkun degil cikamazdim yola
ama dediginize cok katiliyorum yalniz gezi her zaman tabikide cok daha verimli oluyor .
Ayrica tabi , bir tur sirketi yada org tarafindan bu gezi yapilsa tutar minimum 15bin dolar olur diye dusunuyorum , 3500 dolar , dediginize gore belkide 2500
super bi rakam bu gezi icin , bir seyi merak ediyorum : yola cikmadan once cok detayli bir calisma yaptiniz herhalde , yani dediginiz gibi zaman hedefleri koydugunuz zaman hic bir zaman tutmuyor ve bosa stres yasiyorsunuz , duruma gore yapmissiniz geziyi ama gezdiginiz cok spesifik yerler var : yani onlari o ulkelerdeyken sorarak bilgi alarakmi yoksa yola cikmadan once hepsi tek tek belirleyerekmi hareket ettniz ?
Kafanizi sisirdiysem kusura bakmayin , hayirli geceler .