seyr-ü zafer
Zirve
Ynt: Tek Başıma Otomobil İle İran - Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan; 15.500 Km Overland
[
Dilerim bir gün Siz de gerçekleştirirsiniz.
Sağolun bir gün karşılaşmak üzere.
Teşekkürler beğeniniz ve güzel sözleriniz için. Karşılaşmak üzere.
İlginiz için teşekkürler.
Üç yıl kadar önce gittiğim zaman Turing'den alınan uluslararası ehliyet ve gümrüklerden geçiş karnesi gerekiyordu ve İran için Turing hesabına bir bankaya depozito yatırılıyordu, yurda dönüşte karne teslim edilip o para geri alınıyordu. Doğubeyazıt yakınındaki Gürbulak Gümrüğü'nü kullanın. Tek başınıza işlemleri tamamlamanız çok uzun sürebilir. Orada Azeri kökenli takipçiler sizi bulacaktır. Yaptıkları iş vereceğiniz ücrete değer. İşlemler sınırdaki binalarda bitmiyor. İki kilometre kadar ileride acentelere gidilip zorunlu trafik sigortası yaptırılıyor, önceden yapmanıza gerek yok, daha sonra dönülüyor, gümrükteki iş tamamlanıyor ve tekrar iki kilometre ötedeki bir kamu binasına gidilip belgelere damga bastırılıyor ve işlemler tamamlanmış oluyor. Bunları takipçiyle birlikte yapıyorsunuz. Ayrıca İran'da taşıtla belli bir süreden fazla kalınacaksa( sanırım 9 gündü) adresini bilmediğim(takipçi bilir) bir yerlerden geçici plaka alınması gerekiyor. Ben iki haftadan fazla kalmıştım ve bunu dikkate almadım, polis kontrol etmediği için bir sıkıntı yaşamadım, ama elbette bilen bir polise denk gelinirse eminim ağır para cezası vardır. Geçiş yapılınca, oradaki yürüyen dövizcilerden az miktarda İran parası almakta fayda var. İyi yolculuklar.
[
realramo' Alıntı:ben formun yenı uyelerindenım konuyu yenı gordum sadece resimlerine bakabildım ama kesinlikle tek tek satır satır okuyacagım tebrikler super bi gezi yapmişsınız, gezmeyı seven biri olarak insallah bu yollardan bizde geceriz
Dilerim bir gün Siz de gerçekleştirirsiniz.
123456654321' Alıntı:süper geziler.herkesin hayal edib gerçekleştiremediği geziler.ünye ye yolunuz düşerse beklerim.
Sağolun bir gün karşılaşmak üzere.
vata' Alıntı:Sevgili Zafer Kardeşim yazılarınızı büyük bir keyifle okurken nasıl daha önce fark etmemişim diye hayıflanmaktan kendimi alamıyorum..Elinize kolunuza sağlık.Aynı renk 2.5 grand vitarası olan bir İzmirli olarak kısmetse sizinle tanışmak isterim.Sağlıcakla kalın.
Teşekkürler beğeniniz ve güzel sözleriniz için. Karşılaşmak üzere.
whtbld' Alıntı:Zafer Bey, öncelikle gönderdiğiniz fotoğraflar ve yazdığınız güzel yazılarınız için teşekkür ederim.
Benim de Iran'a otomobil ile gitme gibi bir planım var ama size birkaç sorum olacaktı.
1. Ehliyetimi uluslararası ehliyet olarak Turing'den kayıt yaptırmam gerekiyor mu?
2.Otomobile yurt dışı için özel sigorta yaptırmam gerekiyor mu?
3.Gümrükte ne gibi şeylere dikkat etmem gerekiyor?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
İlginiz için teşekkürler.
Üç yıl kadar önce gittiğim zaman Turing'den alınan uluslararası ehliyet ve gümrüklerden geçiş karnesi gerekiyordu ve İran için Turing hesabına bir bankaya depozito yatırılıyordu, yurda dönüşte karne teslim edilip o para geri alınıyordu. Doğubeyazıt yakınındaki Gürbulak Gümrüğü'nü kullanın. Tek başınıza işlemleri tamamlamanız çok uzun sürebilir. Orada Azeri kökenli takipçiler sizi bulacaktır. Yaptıkları iş vereceğiniz ücrete değer. İşlemler sınırdaki binalarda bitmiyor. İki kilometre kadar ileride acentelere gidilip zorunlu trafik sigortası yaptırılıyor, önceden yapmanıza gerek yok, daha sonra dönülüyor, gümrükteki iş tamamlanıyor ve tekrar iki kilometre ötedeki bir kamu binasına gidilip belgelere damga bastırılıyor ve işlemler tamamlanmış oluyor. Bunları takipçiyle birlikte yapıyorsunuz. Ayrıca İran'da taşıtla belli bir süreden fazla kalınacaksa( sanırım 9 gündü) adresini bilmediğim(takipçi bilir) bir yerlerden geçici plaka alınması gerekiyor. Ben iki haftadan fazla kalmıştım ve bunu dikkate almadım, polis kontrol etmediği için bir sıkıntı yaşamadım, ama elbette bilen bir polise denk gelinirse eminim ağır para cezası vardır. Geçiş yapılınca, oradaki yürüyen dövizcilerden az miktarda İran parası almakta fayda var. İyi yolculuklar.