Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 384
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,280
Ynt: Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-orta-kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

Ben FPS de kalmıştım ama Concorde u görünce birde BMW işi bitirdi,bütün odalar,toplar tüfekler unutuldu.

Etiketler
Ynt: Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-orta-kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

Her ne kadar yabancı dil bilmiyor olsam da , Baktığımda ardı-ardına sıralanmış tarihe gömülmüş azgınlığın bu gun gömülmüş ibret alınması gereken sırlarını ve bu sırların ne kadar da gerçek oldugunu gözlerimle görüyor gibi oldum . İnsan her ne kadar nefret duysa bile bakmakdan kendini alamıyororum . Her sahneyi dikkat ile incelerken de içimdeki çarpıntı her ne kadar boğazımı tıkasa da bakıyor -bakıyor - hâlâ bakıyorum. Dediğiniz gibi ."Demir ve çelik yığını" .
Bir ara içim efenlendiğinde dedim ki kendi-kendime ; Meğer onlar da ne kadar korkuyorlarmış . Böylesine kalın duvarlar, bunca tepelerine sıraladıkları demir yığınları. Olmaz böyle şey . Olmamalıydı . İşte ondandır bu içimdeki sıkıntı. Bu çarpıntı . Ne demek lazım bilmem ki . Allah o günleri kimseye yaşatmasın . Ne hazim . hepsinin uzeri yosun tutmuş , pas kaplamış her yanını. Umarım bir daha olmaz.

Karavan mı ? Bittim.

Polonya'nın kuzeyindeki büyük gölleri Baltık Denizi'ne bağlamak üzere 1911 yılında Almanlar tarafında yapımına başlanan diğer kanal sistemi Mazurski Kanalı. Burada Elblag'dakinden farklı bir sistem kullanılmış. Panama Kanalı'ndaki gibi doklara su doldurup boşaltılarak teknelere su basamaklarının atlattırılması düşünülmüş. 1. Dünya Savaşı sebebiyle inşaat yarım kalmış. 1930'larda tekrar başlamış yapım, bu kez de 2. Dünya Savaşı yüzünden proje durmuş. Sonuç olarak 10 adet asansör havuzdan oluşan bu kanal sistemi hiçbir zaman faaliyete geçmemiş.

IMG_2309p_1600x1200.jpg

IMG_2310p_1600x1200.jpg

IMG_2311p_1600x1200.jpg

IMG_2312p_1600x1200.jpg

IMG_2313p_1600x1200.jpg

Swieta Lipka Kilisesi 17. yüzyılın sonunda yapılmış, Polonya Katoliklerinin en önemli hac mekanlarından biri ve ülkede bu külliyeye ayrı değer veriliyor. Sadece katedral olarak değil inziva mekanı ve dini eğitim kurumu olarak da hizmet vermiş, ziyaret ettiğim sırada büyük bir tadilattan geçiriliyordu.

Geceyi katedralin otoparkında geçirdim, kimse de gelip ne yapıyorsun evladım burada çadır kurulmaz demedi.

IMG_2303p_1600x1200.jpg

IMG_2301p_1600x1200.jpg

IMG_2300p_1600x1200.jpg

IMG_2357p_1600x1200.jpg

IMG_2299p_1600x1200.jpg

Polonya'nın göllük ormanlık ara yollarını takip. İstikamet Litvanya. Avuç kadar göllerde yüzlerce küçüklü büyüklü yelkenli var hayran kalmamak elde değil. Bazen İzmir Körfezi'ne bakıp tek yelkenli görememek insanı hüzünlendiriyor bu manzaralardan sonra.

IMG_2305p_1600x1200.jpg

IMG_2307p_1600x1200.jpg

IMG_2365p_1600x1200.jpg

IMG_2366p_1600x1200.jpg

IMG_2367p_1600x1200.jpg

2.video da yanınızdan geçen bir tane araç gördüm,güzel doğası,güzel yolları ile çok keyif alınacak bir yol çeşidi benim adıma.

Çadır otoparka güzel yakışmış. Çadırla gezenlere Avrupa ülkelerinde hep rastlarız. Bazıları çadırlarını bisikletleriyle taşıyorlar. Sanıyorum Avrupa insanı böyle çadırlı gezilere alışık.
Masuria göller bölgesinde sivri sinekle aranız nasıldı?

Ikinci dünya savaşından kalma bu sığınakları görünce insan savaşın ne kadar korkunç bir şey olduğunu daha iyi anlıyor. Fransa’nın Atlantik kıyılarında gezdiğim bir sığınak hep aklıma gelir.

Güzel resimler ve faydalı bilgiler için teşekkürler ve güzel geziler.

çok geç gördügüm bir gezi paylaşımı .. iş çıkışı Bira eşliginde baştan başlamak gerek :eek:

mayıstosböce' Alıntı:
2.video da yanınızdan geçen bir tane araç gördüm,güzel doğası,güzel yolları ile çok keyif alınacak bir yol çeşidi benim adıma.

Bülent Hocam,
Polonya dümdüz bir ülke. Ağaçlı yollar da olmasa perspektif algısı tamamen yokoluyor, insan kendini kötü hissediyor. Alışmışız memlekette dağ-bayır görmeye, bünye intibak etmekte zorlanıyor başlarda. Özellikle ormanlık ve birazcık virajlı ara yolları tercih etmiştim.

fsirin' Alıntı:
İlgiyle izliyoruz.
Teşekkürler. :smiley:

Ferhat Bey, ilginize teşekkürler...

Akdeniz45' Alıntı:
Çadır otoparka güzel yakışmış. Çadırla gezenlere Avrupa ülkelerinde hep rastlarız. Bazıları çadırlarını bisikletleriyle taşıyorlar. Sanıyorum Avrupa insanı böyle çadırlı gezilere alışık.
Masuria göller bölgesinde sivri sinekle aranız nasıldı?

Ikinci dünya savaşından kalma bu sığınakları görünce insan savaşın ne kadar korkunç bir şey olduğunu daha iyi anlıyor. Fransa’nın Atlantik kıyılarında gezdiğim bir sığınak hep aklıma gelir.

Güzel resimler ve faydalı bilgiler için teşekkürler ve güzel geziler.

Ben yağmur-soğuk demeden çadırda yattım Hüseyin Bey, hem kişisel tercih hem de bütçe meselesiydi. Yol kenarında yatmak eğlenceli benim için. Sulak arazide ben de sinek bekledim ama sanırım hava serin olduğundan ve yağmurdan ötürü hiç sinek şikayetim olmadı. Atlantik Duvarı görmeyi çok istediğim yerlerden biri. 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen en sembolik muharebelerden biri orada yaşanmış ne de olsa...

zirvelerin sesi' Alıntı:
çok geç gördügüm bir gezi paylaşımı .. iş çıkışı Bira eşliginde baştan başlamak gerek :eek:

Afiyet olsun ve iyi okumalar :smiley:

Geçtiğim Avrupa ülkelerinde benzin-LPG fiyatları ve LPG erişebilirlik durumu

Malumunuz kendi taşıtıyla seyahat edenler için yakıt erişilebilirliği ve ekonomisi önemli bir konudur. Gidecekleri ülkelerde oransal olarak Türkiye’den ne kadar az ya da fazla para ödeyeceklerini aşağı yukarı kestirebilmeleri için geçmiş tarihe de ait olsa bazı rakamlar vermek istedim.

Dizel fiyatına hiç dikkat etmedim. Benzinli araç sahipleri için tavsiyem şudur: LPG yoksa taktırıp gidin. Dönüşte kendisini büyük ölçüde amorti eder. LPG Finlandiya dışındaki ülkelerde mevcut ama bazı ülkelerde yaygın değil. İstasyonu bulana kadar canınız çıkıyor. İsveç, Norveç ve Baltık cumhuriyetlerinde epey zorlanmıştım. Norveç’de sağolsun bir istasyon görevlisi üşenmemiş 3-4 ülkenin LPG istasyonu adreslerinin yazıcı çıktılarını vermişti.

Ukrayna ve Rusya dışında kendi dolumunuzu kendiniz yapıyorsunuz.

4 çeşit LPG bağlantısı var:

1. Italian dish:
Bu Türkiye’de de kullanılan Avrupa’da en fazla kullanılan bağlantı. Diğerlerini gördükten sonra en pratiğinin bu olduğunu düşünüyorum. Almanlar ve İngilizler illaki kendileri bir şeyler dizayn etmeye ve kendi standartlarını oluşturmaya pek meraklı olduklarından farklı ve güya daha emniyetli bağlantılar geliştirmişler.

Italian dish1.jpg

Italian dish2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.