Yaklaşık iki yıldır siteye girip bakmıyordum bile. Yeni üyeler bilmez, teknik sorunlar yaşanıyordu, doğrudan siteye ekleme yöntemiyle paylaştığımız fotoğraflar silinmişti. Benim konularımda çok sayıda fotoğraf vardı, onlar görünmeyince anlatımların değeri kalmıyordu. Küstüm ve paylaşım yapmayı bıraktım. Bugün öylesine girip bakayım dedim Gezenbilir'e, ki bana gerçek hayatta halen görüştüğüm sağlam kişileri kazandırmıştır.
Gezenbilir'e ilk büyük seyahatimden sonra üye olup gezi notlarımı paylaşmaya başlamıştım.
Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km Öyle güzel tepkiler geldi ki, sonraki süreçte motivasyonumu yükseltip başka yolculuklara da çıkabildim. Burada paylaşım yapmasaydım, yine gezerdim de bu derece coşkuyla değil. Fiziksel olarak tek başımaydım, ancak burada okuyanlar dahil edildiğinde sanki koskoca bir kafile biçiminde dolaşıyorduk coğrafyaları.
Fotoğraflarımın geri geldiğini görünce sevinçten ağladım, mecazi anlamda değil gerçekten.. Eee naparsınız gençler, insan yaşlanmaya başlayınca elinde sadece, asla tekrar yaşayamayacağı biricik anıları kalıyor. Evin yakınlarındaki parka gitme kıvamında değil koşullar, Suriye'ye, Mısır'a, Libya'ya bir daha yıllarca overland gidilemeyecek, dünyalar kadar para, vakit bulsan da. Oralar artık oralar değil.
Teknik sorunu gideren tüm Gezenbilir ekibinin kafalarından, gözlerinden, beyinlerinin pekmezinden öperim..