Tanışma Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KML Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 604,414

Etiketler

Ynt: Tanışma Köşesi (Off-Road)

Merhaba Forum,

Özel bir şirkette Pazarlama ve Satış Yöneticisi olarak görev yapıyorum.
Gönlünde dağlar tepeler kadar denizler de olan bir doğa tutkunuyum. Bu tutku ilk kez ateşlendiğinde altımdaki 2teker beni istediğim yere götürüyordu. Yaş 38 ve oğlan 4 yaşına girecek. 2teker ne onun ne de benim oyuncaklarımı (!) taşımaya yetmeyeceğini o daha doğmadan hemen önce fark edip 2tekeri satarak mütevazı bir araba almıştım. Ancak birşeyler hep eksikti. Ne zaman yağmur indirse, yolun sağında solunda tümsekler, çamur görsem hep hissederdim bu eksikliği. İşim nedeni ile bir müddet çalıştığım Afrika kıtasında bizleri doğal dertlerden kurtaran, nisbeten havaleli araçlar hep hoşuma gitmişti. Bunun nedeni enduro motorlarına olan eski düşkünlük de olabilir. Allah nasip etti Haziran 2010 da 2008 model bir L200 4x4 aldım. Nicedir ayrı kaldığım dağlar, taşlar ve çamur artık ailemle de paylaşabildiğim bir zevk halini aldı.

Forumda paylaşılan bilgileri, fikirleri, aracımı seçip almadan önce ve sonrasında da aksesuar olsun, kullanımı olsun elimden geldiğinde detaylı çalışma fırsatı buldum. Paylaşılan her bilgi ve tecrübe için arkadaşlara teşekkür ederim. Yazdığınız her kelimenin bir getirisi olarak bugün 4x4 keyfini gönül rahatlığı ile sürüyorum.

Asfalttan sıkılmış eski bir endurocudan herkese selamlar keyifli kmler.

Orçun Tuna
Karşıyaka - İZMİR

Tuck' Alıntı:
Merhaba Forum,

Gönlünde dağlar tepeler kadar denizler de olan bir doğa tutkunuyum. Bu tutku ilk kez ateşlendiğinde altımdaki 2teker beni istediğim yere götürüyordu. Yaş 38 ve oğlan 4 yaşına girecek. 2teker ne onun ne de benim oyuncaklarımı (!) taşımaya yetmeyeceğini o daha doğmadan hemen önce fark edip 2tekeri satarak mütevazı bir araba almıştım. Ancak birşeyler hep eksikti. Ne zaman yağmur indirse, yolun sağında solunda tümsekler, çamur görsem hep hissederdim bu eksikliği. İşim nedeni ile bir müddet çalıştığım Afrika kıtasında bizleri doğal dertlerden kurtaran, nisbeten havaleli araçlar hep hoşuma gitmişti. Bunun nedeni enduro motorlarına olan eski düşkünlük de olabilir. Allah nasip etti Haziran 2010 da 2008 model bir L200 4x4 aldım. Nicedir ayrı kaldığım dağlar, taşlar ve çamur artık ailemle de paylaşabildiğim bir zevk halini aldı.

Forumda paylaşılan bilgileri, fikirleri, aracımı seçip almadan önce ve sonrasında da aksesuar olsun, kullanımı olsun elimden geldiğinde detaylı çalışma fırsatı buldum. Paylaşılan her bilgi ve tecrübe için arkadaşlara teşekkür ederim. Yazdığınız her kelimenin bir getirisi olarak bugün 4x4 keyfini gönül rahatlığı ile sürüyorum.

Orçun Tuna
Karşıyaka - İZMİR
Gezenbilir ailesine hoşgeldin Orçun bey. :smiley:

Tuck' Alıntı:
Merhaba Forum,

Orçun Tuna
Karşıyaka - İZMİR

Aramıza hoşgeldiniz abi, artık sizde aileden birisiniz...bol çamurlu geziler diliyorum :D

merhaba arkadaşlar istanbul leventte oturuyorum gayrettepede güzellik salonum varpazar günü aladağdaydım çok güzeldi inşallah bundan sonraki gezilerde görüşürüz.

Selam ben İlker Koçak 1981 ANKARA-NALLIHAN doğumluyum.Özel bir şirkette maden işçisiyim.Foruma uzun zamandır üyeyim ama pasif olarak takip ediyordum artık faal olarak aranıza katılmak istedim.Lada Nivam vardı yakın zamanda sattım.Şimdi sizlerinde yardımı ile SUZİKİ VİTARA alıp aranıza katılıcam.Bütün arkadaşların bu yolda bana yardımcı olacağını inanıyorum.hepinize şimdiden teşekkürler....

İlker bey aramıza hoş geldiniz...

Suzuki vitara bilhassa tek kapı 1995-2000 model arası 1.6 16v olan modeller hem arazi kabiliyeti hemde çok çaba sarfetmeden off road için hazırlanacak bir araçtır.
son festivalde bol bol vitara yarıştı.Hatta 1.kürsüsünde de vitara vardı.

buradan izleyebilirsiniz..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58602.0

şimdiden hayırlı olsun diyelim.. ;D

ilker 06' Alıntı:
Selam ben İlker Koçak 1981 ANKARA-NALLIHAN doğumluyum.Özel bir şirkette maden işçisiyim.Foruma uzun zamandır üyeyim ama pasif olarak takip ediyordum artık faal olarak aranıza katılmak istedim.Lada Nivam vardı yakın zamanda sattım.Şimdi sizlerinde yardımı ile SUZİKİ VİTARA alıp aranıza katılıcam.Bütün arkadaşların bu yolda bana yardımcı olacağını inanıyorum.hepinize şimdiden teşekkürler....
hoş geldiniz ilker bey sizi araçlar suzuki bölümüne bekliyoruz. ;D http://www.gezenbilir.com/index.php?board=179.0

herkeze selamlar ferhat ben 29 yasındayım hakkari yükksekova da görev yapıyorum. Polisim daha 1 yıl daha buradayım iyi ki böyle bir plartform olusturmus site yoneticilerine çok tesekkür ediyorum. 4*4 konusunda yeni sayılmam fakat (subaru impreza hastalığından dolayı) arazi araçları konusunda yenıyım ve çok sey oğrendım bu sıteden gerçekten gerek tercube gerekse bilgilili bir çok kisi var sitede boş zamanlarımda sürükli sitedeyim inananın cok sevdim.. bende de yavaş yavaş jeep hastalığı basladı. bakalım batı ya donduğumde 4,0 zj ve xj ikisi arasında kararsızım alcamm neyse herkeze slm lar tekrerr
FERHAT KARA HAKKARİ- YÜKSEKOVA

Adım Ozan Mahir Alpagut. İstanbul'da oturuyorum. Özel sektörde tasarım mühendisliği yapıyorum.

Eşimle bir arazi aracı almaya karar verişimizin hemen sonrasında ne alalım ne alalım diye kara kara düşünürken internet sitenizle tanıştık. Sitenizden edindiğimiz bilgiler sonrasında çok severek kullandığımız 2004 model 5 kapı otomatik vitesli suzuki grand vitara'mızı aldık. Sitenizde duyurusu yapılan etkinlikleri takip ediyor ve fırsat buldukça katılmaya çalışıyoruz. İlk katıldığımız etkinlik geçenlerde gerçekleştirilen 3. doğa festivali oldu ve çok eğlendik. Bundan sonra düzenlenecek olan etkinliklerin de takipçisi olacağız. :smiley:

Başarılarınızın devamını dileriz. Sevgiler.

Mahir

[attachment=1]

gvitara.jpg

Merhabalari

Altan Sepet

İstanbul'da yaşıyorum.32 Yaşındayım.Özel bir şirkette satış yöneticisi olarak çalışıyorum.(Telekom)

Yaklaşık 2 aydır off-road konusuna takılmış durumdayım.Siteyi hemen her gün 3 saat kadar okuyorum.Harcanan emekleri gördükçe saygı duyuyorum.Bende bir motosiklet sevdalısıyım.Türkiye sınırları içinde yaklaşık 70.000 km.lik bir motosiklet deneyimim var.Ayrıca bir deniz sevdalısıyım.Kendi çapında ufak bir teknem var.Hayalim yelkenli bir tekne ile dünya seyahati yapmak.Ancak bu hayalim için yaklaşık 10 senem daha var.

Şimdilerde bir arazi aracı alarak sizlerle birlikte çamurda boğuşmayı düşünüyorum.Bunun için başlangıç(hatta iyi yapılırsa biraz daha fazlası galiba)olarak maliyet ve parça avantajı açısından bir Niva almayı düşünüyorum.Gerçi buradaki maliyet korkusu birazda İçişleri ve Maliye bakanım olan eşimi korkutmadan bu işe alıştırmak. ;) Aslında o çoktan hazır ama genede dikkatli olmak lazım dimi ;D

Şimdilik tanışmak içim yeterli diye düşünüyorum.Merak etmeyin hele bir nivayı alayım nerden geldi bize bulaştı bu adam diyeceksiniz.

Şimdiden teşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR