Tanışma Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KML Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 606,380

Etiketler
Ynt: Tanışma Köşesi (Off-Road)

şebo' Alıntı:
Tüm yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyoruz ailecek.İnşallah biz yeniler eski tecrübeli üyelerle bu iftar yemeğinde tanışma fırsatı bulurda bizleri aralarına almanın mutluluğunu yaşarız yarın buluşmak üzere.Yahu şu resim yüklemeyi bir tarif eden olursa hepimiziçin yani bilmeyenler için iyi olur,Hoşçakalın

Cengiz bey hoş geldiniz.....
fotograf yüklemek için:

-cevap ver veya alıntı imleçlerinden birine tıklarsınız
-en altta gözat butonuna basınız
-bilgisayarınızdaki dosyalara yönlendirir sizi..hangi fotografı isterseniz seçin çift tıklayın.
-gözat imlecinin hemen yanında "dosyayı mesaj içine yerleştir" a tıklayınız.
işlem tamamdır.daha çok fotograf yğklemek isterseniz "gözat" "Dosyayı Mesaj içine yerleştir" den sonra "daha çok eklenti" bu size daha çok fotograf için 5 adede kadar fırsat verir.
ÖNEMLİ. yüklemek için hazırladıgınız fotograflarınızın boyutunu önceden 640*480 yada en yüksek 800*600 boyutuna getiriseniz yükleme daha çabuk olur.
birde metin kısmını yadıktan sonra fotograf yükleyeceginiz zaman satır başına gelip imleci bu şekilde ayarlar da fotograf yüklerseniz daha iyi olur..
kolay gelsin..ilk yüklemenizi bekliyorum.. ;D

Orhan bey ilginize çok teşekkür ediyorum ancak işyerindeki bilgisayarımda resimlerim olmadığı için ancak akşamı bekleyeceğim evdeki bilgisayardan dediğiniz şekilde yükleme yapacağım. İnşallah bu akşamki iftar yemeğine gelirsinizde yüz yüze tanışmış oluruz saygılar.

Cengiz bey merhaba,

bu akşamki iftar yemegine maalesef katılamayacım.Ben istanbulun karşı tarafındayım.. ;D ;D yalova-karamüsel..Başka bir iftar davetindeyim aynı zamanda..

İsmim İsmail...

İsmail bey çok özür diliyorum iş ortamında isminizi karıştırmışım,ancak mühim olan gönüllerin bir olması bu akşam gözümüz sizi aradı yoktunuz inşallah bir dahaki organizasyonlarda görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

Merhaba gençler, genç kalanlar, içindeki çoçukla hoplayıp zıplayanlar. Öncelkle adım; Alpay Yüce hepinizi saygıyla selamlar tekerinize sağlık diyerek kendimi tanıtmak istedim, izninizle.

1979 Ankara doğumluyum, aslen Çorumluyum, teknik ressamlık yapmakla meşgulüm. Demet Yüce ile tam olarak 3 yıldır evliyim, birde Fıstık adında Hiç susmadan dışardaki seslere havlayan amerikan cocker cinsi bir köpeğimiz var.

Gelelim Benim off road aşkıma, Bu aşk yaklaşık 11 yıl önce askerlik görevimi icra ederken başlamış, bilmeden ruhuma işlemiş, o nasıl oluyor derseniz anlatayım; olayı yeni yeni çözüyorum aslında. Acemi birliğim İzmir/Seferihisar jandarma muhabere er ve erbaş eğitim alayı idi, bayabi süründükten ve ağır eğitimlerden geçtikten sonra dağıtımım Diyarbakır/Çüngüş ilçe jandarma bölüğüne gidi verdim. Tabi ortalık dağ taş eğitim, görev falan derken bir baktım kendimi karakaya murettep baraj koruma komtanlığında, tim komtanı olarak bulu verdim. Yeni görev yerim dağın en hakim yerinde güney çepheni Fırat nehri manzaralı adıyaman köyleriyle komşu bir noktadaydı, malum görev yerimiz kararkaya baraj bent üstü koruma görevi olduğu için hergün dağların arasında transit minibüs asker (sayıları belirtmiyorum, malum terör bölgesi) asvaltsız, mıcırsız hatta kepçeyle bile doru düzgün düzeltilmemiş biryolda gidiyorduk. İşte benim Off road aşkımın başlangıç noktası. Görev dönüşü genelde o bahsettiğim kötü yolda tam tesisat karakola 5km kala arçtan inip koşmak o yolun tozunu yutmak Off road şerbetim olmuş. daha detaylı bilgilerim inşallah bir etkinlikte birlikte olduğumuzda anlatırım.

Bu aşkı nasıl keşvettiğime gelelim, yaklaşık bir yıl önce chopper tarzı motor almıştım, bir yaz birde kış geçirdik beraber, artık motor küçük gelmeye başlayınca gittim İzmirden tek başıma Honda Africa twing 1997 moden bir AT aldım.

CIMG3570_resize.jpg

CIMG3769_resize.jpg

CIMG3770_resize.jpg

CIMG3771_resize.jpg

CIMG3772_resize.jpg

kırmızı olan ilk motorum, mavi beyaz olan ikinci motorum ve AT'ım.

Atımla dağ bayır gezmeleri falan derken kendimi yolu izi olmayan yerlerde düşüp kalkarken bulu verdim ve dedimki işte hayat bu toz, toprak, çamur ve sınırsız adrenalin. Bir ohhh çekmişimki dostlar sormayın, ancak koruma demirlerimi arkadaşıma örnek olsun diye verdiğim sıralarda gene off road aşıkları arkadaşlarımla kızılcıhamam dağlarına çıktık ve küçü bi kaza geçirdim ve aptal gibim babama söylemiş bulundum, babamda o motoru satmazsan hakkımı helal etmem deyi verdi. Zaten motora binmemi istemeyen karım ve annem fırsatını bulmuşken bastırınca motorum satıldı.

Dağlardan kopmak istemediğim için başka çareler arken sizin sitenizle karşılatım. Gezilerinize, imecenize ve dostluklarınızı görünce tamam dedim aradığımı buldum, hem kimsede bindiğim araç hakkındada "vay teklikeli vay bu ne böyle" diyemez desemde gene birşeyler bulurlar ama artık yok ben bu sevdadan vaz geçmem artık.

Bukadar çene yeter sizinde değerli vaktinizi çalmayım artık buluşmarda görüşmek dileğiyle şimdi gezdiğim yerlerin fotolarını göndereyim.

İzmir'den motoru getiriken ki fotolarım yanımdaki motorsikletli patronum.

CIMG3779_resize.jpg

CIMG3782_resize.jpg

CIMG3783_resize.jpg

Artık motorsikletim yok ve tam anlamıyla LAND ROVER DEFENDER Hastası oldum ve en kısa zamanda Aklımda ki LRD alıp aranıza girmek istiyorum, Tabi siz abilerim Destur verirse. ::smiley:

Saygılar... ;D

Alpay akadaşım Aramıza hoşgeldin...

bu tozu yutan iflah olmaz.... ;D ;D ;D

Yurdumuzun o kadar güzel dagları,ovaları,nehirleri ..v.s gezecek vurup başını gidecek yerleri varki.....anlatamam...

iyi ki varsın...

teşekkürler abilerim. Bende bu cennet vatanın heryerini sizlerle gezmek isterim nasip,kısmet olursa.. Sizin tecrübeleriniz ve deneyimlerinizden yararlanarak kimbilir nice zorluklar aşacağım, nice güzel yerleri beraber keşvedeceğiz.

Şimdiden çok heyecanlıyorum, Kısmet olurda defender'ı da alırsam tadından yenmez.

Hoş geldin Alpayyüce iki tekerden dört tekere geçmek güzel olsa gerek defender olmasada buda bizim dört tekerimiz...[attachment=1]

008.jpg

İsmail bey resim boyutlarını ayarlamayıda öğrendim ve hemen size teşekkür resimlerimi yolluyorum...[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

007.jpg

006.jpg

004.jpg

alpayyuce' Alıntı:
teşekkürler abilerim. Bende bu cennet vatanın heryerini sizlerle gezmek isterim nasip,kısmet olursa.. Sizin tecrübeleriniz ve deneyimlerinizden yararlanarak kimbilir nice zorluklar aşacağım, nice güzel yerleri beraber keşvedeceğiz.

Şimdiden çok heyecanlıyorum, Kısmet olurda defender'ı da alırsam tadından yenmez.

3 ay önce 1998 ktm 640 adventure motorumu satıp 1987 lr defender benzinli biraraç alan biri olarak hoşgeldin diyorum kardeşim :smiley: defenderda aradıklarını bulacaksın ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR