Ynt: Tanışma Köşesi (Off-Road)
Merhaba gençler, genç kalanlar, içindeki çoçukla hoplayıp zıplayanlar. Öncelkle adım; Alpay Yüce hepinizi saygıyla selamlar tekerinize sağlık diyerek kendimi tanıtmak istedim, izninizle.
1979 Ankara doğumluyum, aslen Çorumluyum, teknik ressamlık yapmakla meşgulüm. Demet Yüce ile tam olarak 3 yıldır evliyim, birde Fıstık adında Hiç susmadan dışardaki seslere havlayan amerikan cocker cinsi bir köpeğimiz var.
Gelelim Benim off road aşkıma, Bu aşk yaklaşık 11 yıl önce askerlik görevimi icra ederken başlamış, bilmeden ruhuma işlemiş, o nasıl oluyor derseniz anlatayım; olayı yeni yeni çözüyorum aslında. Acemi birliğim İzmir/Seferihisar jandarma muhabere er ve erbaş eğitim alayı idi, bayabi süründükten ve ağır eğitimlerden geçtikten sonra dağıtımım Diyarbakır/Çüngüş ilçe jandarma bölüğüne gidi verdim. Tabi ortalık dağ taş eğitim, görev falan derken bir baktım kendimi karakaya murettep baraj koruma komtanlığında, tim komtanı olarak bulu verdim. Yeni görev yerim dağın en hakim yerinde güney çepheni Fırat nehri manzaralı adıyaman köyleriyle komşu bir noktadaydı, malum görev yerimiz kararkaya baraj bent üstü koruma görevi olduğu için hergün dağların arasında transit minibüs asker (sayıları belirtmiyorum, malum terör bölgesi) asvaltsız, mıcırsız hatta kepçeyle bile doru düzgün düzeltilmemiş biryolda gidiyorduk. İşte benim Off road aşkımın başlangıç noktası. Görev dönüşü genelde o bahsettiğim kötü yolda tam tesisat karakola 5km kala arçtan inip koşmak o yolun tozunu yutmak Off road şerbetim olmuş. daha detaylı bilgilerim inşallah bir etkinlikte birlikte olduğumuzda anlatırım.
Bu aşkı nasıl keşvettiğime gelelim, yaklaşık bir yıl önce chopper tarzı motor almıştım, bir yaz birde kış geçirdik beraber, artık motor küçük gelmeye başlayınca gittim İzmirden tek başıma Honda Africa twing 1997 moden bir AT aldım.