Tanışma Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KML Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 604,838
Ynt: Tanışma Köşesi (Off-Road)

çılgıncocuk' Alıntı:
Selamlar murat aramıza hoş geldiniz araçınız hayırlı olsun tanışmak dileğiyle iyi çalışmalar elektirik ve mekanik ve parça için yardımcı olmaya çalışırım 05072361162 özcan
tesekkur ederim ozcan kayıt altına aldım

Etiketler

Merhabalar adım Osman 30 yaşındayım özel bir şirkette muhasebe-finansman bölümünde çalışmaktayım. Benim küçüklükten bu yana arazi aracı hastalığım vardı birgün ansızın arabamı satım 2 saat sonra bir opel frontera aldım. Benim makinada aşağıda, herkese selamlar, 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

3.JPG

Tüm forum sakinlerine selamlar;

İsmim Okan 78 doğumluyum bilgi-işlem/network işiyle uğraşmaktayım. Aslen karadenizliyim. 91 yılından bu tarafa İstanbul da ikamet etmekteyim.

Off-Road tutkusuyla ve bu forumla tanışmam kısaca çöyle oldu;

yılda bir iki kez gittiğim memlekette(karadeniz), zamanında kazma kürekle açılmış toprak ve kilden oluşan bahçe yolumuzu, aşabilmek için, bir akrabam benden habersiz lada niva almış. Tabi benim gibi hidrolik direksiyona ve yeni model araçları kullanmaya alışkın biri, 91 model nivaya binince sanki zema kullanıyormuşsun gibi hissediyor şehir içinde. Ancak alışmam çok sürmedi. İşin zevkine varınca. Zaten zor olan yolu dahada zorlaştırmak için elimden geleni yaptım tüm tepkilere rağmen. :smiley: elbette büyük bir hevesle:smiley:. Nivanın arazi kabiliyetini de bu zamanda anladım. Önceden ismini bile bilmezdim. Çıkmadığım dağ tepe bayır kalmadı. Hatta virüsün bulaştığı arkadaşlar bir off road ekip kurdular bende dahil oldum ve bir iki gezi yaptık. Gerçekten çok zevk aldım. Onlar devam ediyor gezilere ama ben şimdilik istanbul da olduğumdan katılamıyorum. Kışa nasip olursa bakalım. Ancak nivayla değil mümkünse. :-[ bu aracı araştırmadan bir ustaya göstermeden almışlar. Sorunlarının hiç bitmemesi bir tarafa anlayan ustasıda pek yok. Açıkcası baya bir yoldular beni sanayide adına usta diyen bazı hemşerilerim. Araca yaptığım masraf 4000tl'yi geçti artık pes ettim. Tabi benim yaşadıklarım bu aracın alınmayacak kötü bir araç olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Yalnızca 2. elini alırken iyi araştırma yapmak ve mümkünse bilen ustaya götürmek şart. Yoksa nivayla çıktığım yerleri bırak 4x4 traktörü insan bile çıkmıyordu. Çok ciddiyim bel izasını geçen ve lastik izi olmayan bir karlı yolda en az 17-19 derecelik rampa ve yeryer keskin virajlı bir yoldan (bizim bahçe yolu) tırmandık, kar artık kaportanın üstünden akıp capı kapatıyor önümüzü zor görüyorduk şaka gibiydi. Tabi bu araç başka bir arkadaşın nivasıydı ve tabir yerindeyse, traktör lastiği denilen lastik takılıydı. Ve bakımlı bir araçtı. Kendisi parçacı olduğu için:smiley: Şimdiyse bir çift kabin 4x4 pikap almayı düşünüyorum. Şu bir iki haftadır baya bir araştırma yaptım netten. Sonuç olarak ya l200 yada hilux alacağım sanırım bir aksilik olmazsa. Ve bütçeyi çok yormadan,aracı vinç, tampon yükseltme vs. yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum.Tabi istanbulda.:smiley: Bu siteyle ve sizlerle tanışmamda bu vesileyle oldu. Araçları ve modifiyesini araştırırken goog'la yazdığım her aramada illaki bu forumun bir konusu çıkıyor. :smiley: her girdiğim konudaki tüm mesajları okudum ve açıkcası çok bilgilendim. Bu da bir tarafa forumdaki seviyeli sohbeti, kurulan samimi arkadaşlıkları, ve karşılıksız doğru ve tecrübe edilmiş bilgilendirmeleri de görünce tamam dedim. Daha acemi bile olmayan bir off road hastası olarak buradan başlamalıyım. Bu anlamda hepinize selamlar. Henüz profil bilgilerimi tam olarak giremedim. Aracı aldığımda inşallah resimde eklerim. Umarım bir süre sonra düzenlediğiniz gezilere katılır sizlerle tanışma fırsatı bulurum. Araç alırken ve modifiye ederken sizlerin yardımlarınızada kesinlikle başvuracağımı şimdiden söylemek isterim.:smiley: henüz forumdaki ilgili konuları okumakla meşgulüm. Sonrasında sorularımla sohbetlerinize dahil olurum. Yolunuz her daim açık olsun..

Selamlar okan aramıza hoşgeldin nerden katılıyon semt neresi şimdiden hayırlı olsun hayırlı paylaşımlar kazasız belasız geziler görüşmek dileğiyle

Muharrem ALTUN
İzmir Kemalpaşa'da oturuyorum.

Tum Gezenbilir uyelerine selamlar.Offroad hakkinda daha fazla bilgi sahibi olabilmek ve tum merakimi giderebilmek adina forumu merakla takip ediyorum.Her gun yeni bir bilgi edinebilmek cok guzel bir duygu degerli uyelere ve site kurucularina cok tesekkurler.Özellikle Defender sahibi olmak için tüm aradığım bilgileri bu forumda olduğunu keşfettim.

Herkse İyi Forumlar.

selamlar hoş geldiniz hayalindeki araç güzel doğru bi seçim en kısa zamanda kavuşursunuz inşaallah defender a

Merhabalar,

Bora Fatih KOZ , "Bora"yı genelde "B." olarak kısaltır kullanırım ... 78 İstanbul doğumlu bir Karadenizliyim , Antalya'da özel bir havayolu firmasında Uçuş Harekat Uzmanı / Flight Dispatcher olarak çalışıyorum .

İçimdeki özgürlük aşkına bağlı olan off-road tutkusu ve gezi merakını uzunca süre sahip olduğum binek araçlarla kısıtlı olarak yaşadım , nasipse kendime uygun bir ZJ alarak aklımdakileri yavaş yavaş pratiğe dökmek istiyorum . ( ZJ seçtiğim için umarım Jeep tutkunu olmayan dostlar kırılmazlar , seviyorum bu aracı , ne yapayım elimde değil ! )

Forumu sadece okuyarak takip etmekten öte artık yazmam gerektiğine de inandığım için aranızdayım ( GezenBilir ile beni tanıştıran ağabeyime gönülden teşekkürler ) ...

Hepinize içten sevgiler .

Merhaba Gezenbilir sitesi sakinleri aranıza katılma sebebim 91 model defender 110 almamdır ismim Ferudun Sercan Kınacı Balıkesir Altinolukta ikamet ediyorum bir çok eskiğim var sizin engin bilgilerinizden yararlanıp aracımı adam gibi toplayabilecem.

Merhaba

Bursa'da ithalat ihracat yapmaktayim.
Askeriyeden cikma defender 110 sahibiyim.

Selamlar
Ugur

IMG_0577.JPG

Merhaba 49 yasındayım
bursada taksıcıyım
sıtenızı takıp ederken ve cevremdekı jeepcı arkadaslar sayesınde off road a merak sardım
we 1978 cj5 jeep aldım
bundan sonra hep beraberız...

20120921_171416.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri