Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,535

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Tümünüze, hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum.. Şöyle ki, yazar olmasam da " yazan " adamım sonuçta.. Bu vesile ile bir merhabamın ardından mesajlarınızı okurken, gösterdiğiniz ilgi, yardımsever yaklaşımınız, hepsinden öte samimi iletileriniz ziyadesiyle hoşuma gitti.. Sağolun, varolun.. Hani, fazlaca ağdalı yazmayayım ama, belki de inanmak istediğimden ötürü sizleri içten ve samimi buldum.. " Ben ne yapıyorum yav, ne işe bulaştım yine!. " diye evhamlanırken, bu " ailevi " karşılayış acaip hoşuma gitti.. Yeniden hepinize tek tek teşekkür ederim.. : ))
Madem paylaşıyoruz, madem beni hızlı gördünüz, " cahil cesareti " ile kalkıştığım işleri bir iki ifade edeyim size.. Hem paylaşmış olurum, hem akıl verirsiniz.. ( hafiften de size gaz veriyorum gibi - idare edin artık ) :smiley: Malum karavanı yeni aldım, hemen sanayi de bir arkadaşımın önerisi ile tanıştığım ustalara aracın bakımını yaptırdım.. ( Elektrik tesisatı, yağ değişimi, antifriz, bujiler, diferansiyel keçeleri, şaft mafsalları v.s, v.s.... ) Araç amerikan olduğu için, bi de titiz biriyim bir sorun olmasın istedim.. Aracı hayli beğendi ustalar.. Bizzat söylediklerine göre herşey orijinal, çok hoş bir araç almışsın diyorlar.. İnşallah doğrudur.. : ))
Ardından, bir süredir konaklayabileceğim yerleri düşünüyordum, keza size de sormuştum ya, bugün bir araştırma yaptım.. Kadıköyden, Maltepe'ye kadar olan sahili taradım.. Bir çok kalınabilecek yer gördüm, konuştum.. İspark'ların bir çoğu uygun ve güvenli.. Şöyle ki,
İspark basın danışmanı arkadaşım Musa Hayal.. Yardımcı oldu.. Zaten bu güzergahtaki bir çok İspark deniz kenarında, 24 saat güvenliği olan yerler.. Elektrik konusunu araştırmadım ama, bir çoğu rahatlıkla kalınabilecek mekanlar gibi.. Sarı basın kartına sahip olanlar için günlük 9 saat ücretsiz zaten bu yerler, aylık abonelik de yarı fiyatına.. Çevrelerinde tel örgü var, sürekli güvenlik, tuvalet, su, deniz manzarası.. Eh, fena değil gibi.. : ) Muhtemelen bu yerlerden birine abone olabilirim.. Fenerbahçe, Şaşkınbakkal, Bostancı ve Maltepe deki denize sıfır otoparklar hoşuma gitti.. Ve ne mi yaptım,,,,,,, hızlı giriş dediniz ya : ))
Şu an aracımın alkovenindeyim ve yatmaya hazırlanıyorum.. Sobam sıcak, kahvem elimde, tv açık, FB 4-1 galip :smiley:), sonra penceremde ayın şavkı, Kınalı-Burgaz-Heybeli-Büyükada göz kırpıyor sürekli.. Hiç'in bahsettiği yerdeyim.. Fenerbahçe burnu, Romantikanın yanı, İspark.. Ani bir kararla bu gece burada konaklamaya karar verdim.. Yani milli oluyorum.. : ))) Yarın sabah spor salonuna buradan gideceğim.. Buna ilk bebe heyecanı diyelim, sizlerle paylaşmak istedim.. Hepsi bu arkadaşlarım.. Yeniden sağolun varolun, cesaret veriyorsunuz.. Aslında bir dolu, bir dolu soru işaretlerim var ama.. Takılmayalım şimdi, eminim sizler yardımcı olacaksınız.. Bu kadar lafazanlık yeter, fazla konuşmam pek ama yazınca parmaklarıma hakim olamıyorum.. Eee, serde hoş bir heyecan ve paylaşma arzusu da var.. Bu geceyi atlatırsak, sizlerden biri olacağım di mi... : )) Bakalım hatun bu sürprize ne diyecek.. : )) Haa, öte yandan bu yazdıklarımın bir kısmını, yani yazılanlara teşekkür kısmını karavanturk.org sitesinde de paylaşmak istiyorum.. Şöyleki aynı şeyleri bir daha yazmayayım.. Anlayışla karşılayın lütfen, çünkü gözlemlediğim kadarıyla bana hoşgeldin diye bir çok arkadaşım o sitede de var ve kayıtlı.. Bilginiz olsun istedim.. Ada ışıkları göz kırparken aracımın bacasından duman çıkıyor.. : )) Bir dolu "keşkem" vardı zaten, umutsuz " belkilerim" de olsun istemiyorum artık.. Bir yerden başlamak gerekiyordu ya.. Hayırlısı artık.... Hepinize iyi geceler, ışıltılı yarınlar,, hoş kalın e mi........... Sevgimle,,,, Murat....................

Murat bey ,

Sizi tanımaktan ve güzel yazılarınızı okumaktan gerçekten memnun olduk.
Hani artık birazda aracınızı ve kendinizi fotoğraflarla bizlere tanıtsanız diyorum. ::smiley:
Nede olsa habercisiniz. Siz daha iyi bilirsiniz , haber fotoğraflarla süslendiğinde daha bir cazip oluyor.. :D
Ha bu arada umarım ilk geceniz iyi geçmiştir... ;D

eralpserper' Alıntı:
Ahmet Bey ve Murat Bey,
Heyecanınız ve dostluğunuz çok belli oluyor. Bir gün bir yerlerde görüşmek ve tanışmak umuduyla hoş geldiniz.
Eralp bey çok haklısınız, evet gerçekten de heyecan duyuyorum. Zaten ne iş yaparsam yapayım, eğer ki içimde amatör bir ruh görürsem, üzerine gitmeye çalışırım. Siz dua edin henüz bir Motokaravan sahibi olmadım, o zaman inşallah sizleri herhalde acemi sorularımla bunaltmam... ::smiley: :smiley:

Murat bey, gerçekten çok keyifli yazıyorsunuz. İnsan bir solukta okuyor ve yaşadıklarınızı da hissediyor... :smiley:

Karavanda ilk sabahınızıda klavyenizden aktarırsanız seviniz Murat bey,
Tanışma bölümümüzden sizi iç kısımlara doğru alsak nedersiniz, Motokaravan başlığında herkesin aracınıda
tanıtıp gezi ve anılarınıda paylaştığı alanda kendinize bir başlık açabilirsiniz ve tanışma faslından sonraki yazıları
o başlığınıza alabiliriz.
Selamlar.

Arkadaşlar hoş geldiniz.

Gezenbilir karavan camiasında geleneksel bir durum vardır,Kutsal topraklara gitmeden (poyrazlar gölü)karavancı olamıyorsunuz , malesef bu konuda yapacak bir şeyimiz yok.He karavanınızda ilk gecelemeniz de önemlidir tabi ama olayın metafizik yönden onaylanması için Poyrazlar şart,he olurda gelirseniz haber verin kutsal toprakların kutsal yiyeceği sucuk benden.Şu anda poyrazların üstünde nasıl güzel güneşli hava var.

Aramıza yeni katılan doğasever dostlara hoş geldiniz der, hayırlı ve güzel geziler temenni ederim.

Merhaba yeniden... Hem hoşgeldin diyen, hem de halimi hatırımı sorup karavandaki ilk gecemi soran tüm komşularıma, mahalle sakinlerine tanışma başlığı altındaki son iletimi yazayım istedim.. Malum iş güç, bu nedenle siteye yeni girdim ve mesajlarınızı henüz okudum.. Dilerseniz yazacaklarıma sondan başlayayım..
Öncelikle, hiiç tasalanmayın,, kardeşiniz " milli oldu ".. : )) Hem de aslanlar gibi.. : ) Kabul ederseniz, artık aranızda çaylak bir karavancı var.! İlk gecemi Fenerbahçe'de adaların karşısında tek başına deneyimledim.. Ancak sabaha karşı dondum, dondum.. : ) Sizin yazdıklarınızı okuyup endişelendiğim için gaz kaçağı olabilir diye trumatic sobayı söndürmüş ve yatmıştım.. Söndürmez olaymışım keşke.. : ) Alkovende battaniyeler falan vardı ama nafile.. Tesadüf bu ya, gecelemeye karar verdiğim gece kar yağdı neredeyse.. : ))
Ancak ertesi sabah martı çığlıklarıyla uyanmak, parkta gezinti ve ardından karavanda kahvaltı pek hoş oldu doğrusu.. Bundan sonraki konaklamalar için hemen -10 derece soğuğa dayanıklı kaz tüyünden imal edilmiş profesyonel bir uyku tulumu satın aldım.. Araçta kalsın, her zaman lazım olur diye.. Ertesi gün de aynı yerde denedim, t-shirle uyuduğunda bile harika ısıtıyor.. : ) Sonra yapacaklarımı not ettim.. Sobayı elden geçireceğim, gaz kaçakları için dedektör bulmam lazım, bir de malum enerji sorunu için yaşam aküleri, redresör, invertör flan filan.. Sizin yazdıklarınızdan öğreniyorum bunları işte.. Henüz tanıştığım hiç karavancı dostum yok.. Bu nedenle sanal da olsa, birilerinin yanımda olduğunu bilmek, sizler tarafından cesaretlendirilmek önemli.. Düşünsenize çevremde bir tane bile karavan yok, bir tek karavancı bile tanımıyorum ve burada okudumlarımdan cesaret alarak bu işe kalkıştım.. Sitenin önemi bence bu.. Şu an için sanal belki ama, yine de paylaşmak, ben de varım - buradayım demek, ses almak, paydaş olmak güzel.. Sitenizin ve arkadaşlığınızın değerini bilin hani.. : )) Neyse, yukarıda bahsettiğim gibi karavan için gerekli olan şeyleri ufak ufak tedarik etmem lazım..
Öte yandan şu sıra müsait zamanım.. Fırsat buldukça burada konaklamaya devam edeceğim.. Misafirim olursanız sevinirim, Fenerbahçe'de çaylak bir kardeşiniz var bilin.. : ) En kısa zamanda aracın ve kendimin fotoğraflarını eklerim.. Öte yandan hoş geldin diyen, hatır soran, merak eden tüm dostalara teşekkür ederim yeniden.. Hep var olun...... Hep hoş kalın.. Murat.......................

Murat Bey, oldu bu iş!.. :smiley:

Forumu izlediğinizde, İstanbul'daki arkadaşların zaman zaman bir araya geldiklerini göreceksiniz. Özellikle Maltepe sahil buluşmaları, bir hayli sık olmaya başladı. Bunlardan birisine katılabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=76645.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81981.0

LPG güvenliği konusunda aşağıdaki başlık işinize yarayacaktır:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=43236.0

Cavid Sezen

Merhaba,
Tanismak icin pek gec olmadi umarim. Neredeyse iki sene once uye oldugumda motokaravan yapimi hakkinda bilgi paylasimlarini okudugum icin kendi projemizde bu siteye gelip karsimiza cikacaklari paylasmak icin “Karavan yenileme-chevrolet Centurion” adli bir yazi baslattik.
Cavid beyin nazik onerisi ile tanisma basligina ulasmak mumkun oldu.

Adim Yusuf Bakla. Tekirdag- Malkaraliyim. Emekli olmamin ardindan 3 sene once esimle Vancouver a oglumun yanina tasindik. Gelirken garajda a dan z ye kendi topladigimiz 1952 R25/2 ve her tarafini dagitip elden gecirdigimiz 1987 g/s PD yi biraktim. Bu motorlara harcadigimiz zaman ile bir kac karavan yapardik.

http://www.youtube.com/user/pompellmo/videos

Velasil Vancouver da aylak kalmayarak kendimizi oyalamak icin garajimizi atolyeye cevirip nekadar ise yaramz luzumsuz konu varsa ugrasmaya basladik. Oglan bir de marifet gibi elime tutusturdugu seyleri video ya cekip youtube a koydu asagidaki linklerde ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

http://www.youtube.com/user/finehuck/videos

http://www.youtube.com/user/Ogrendikce?blend=1&ob=0#p/u

Gecen gun ormana yaptigimiz ok ve yaylari denemeye gittigimizde esim arabadan inmeyip “soguk ta ne isim var burada ben keske evde kalsaydim” deyince bizde evi beraberimizde getirmeye karar verdik.
Tabi yine cogu kez oldugu gibi kolay olani secmek yerine isi bayira surup sorunsuz karavan almayarak kendi motokaravanimizi yapmak fikri agir basti. Zaten uzun bir suredir kendi motokaravanimizi yapabilme olasiliklari uzerine kafa cimlasitigi yapiyorduk. Kendimize guvenimiz olgunluga ulastigi icinmi yoksa onumuze cikacaklari bilmemenin verdigi cahilliktenmidir bilmem motorkaravan yapma fikrine iyi sarildik.
Park, yakit, onarilabilme imkani gibi unsurlari degerlendirip sanki cok anliyormus gibi gidip baktigimiz ikinci hurda karavani aldik. 1980 model 6 metrelik 5.7 lt V8 Chevrolet Bendix Centurion.

Daha once karavanimiz olmadigi gibi hic karavana da girmedik. Herseyi dagitip hmm boyle calisiyormus dedikten sonra acaba boyle calissa daha mi olur diyerek kendimizi ikna edersek farkli bir karavanimiz olacak. Simdiden bir kac fikire sahibiz. Proje bittiginde sifir bir motokaravanimiz olmasini umidediyoruz. Iyimi olacak kotu mu olacak hep beraber degerlendirecez.

Tum uyelere kazasiz belasiz gezmeler dilerim.

R25R80gsPD.jpg

R80GSPD.jpg

Sayın Bakla,
Gezenbilir'e hoşgeldiniz.
Motokaravan onarım çalışmalarınızda başarılar dilerim,
Sitede motokaran bölümünde yazışma ve fotolar insanı hem cesaretlendiriyor.Hem de el kitabından daha çok bilgilendiriyor.
Bende bu bilgilere, dostların yardımlarına güvenerek Stroen Jumper 12m3 lük motokaravanıma başladım.
Size,dostlarıma ve kendime kolay gelsin.
Başarılar dileğimle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR