Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,522
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Ahmet bey hoşgeldiniz,

Aileniz ve nazarlığınız çok güzel bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. Gönlümüzün genişliği sizin hacminizden çok
daha büyük endişeniz olmasın.

İkiteker.org resimleri hayranlıkla izledim,sizi kutlarım. Çok yakın gelecekte karavancılarla birlikte rotaları hazırlarken
fotograflarınızı görebilmeyi diliyorum.
Selamlar.

Etiketler

Şimdi,, bu satırların ardından tanışacaksak eğer sizler benim bir nevi yeni komşum olacaksınız.. Öyle ya, ben yeni bir karavancı (ürkek, şaşkın, çaresiz, deneyimsiz, nereden bu işe bulaştım sorusu soran, ancak bir o kadar da kararlı, inatçı ve sizlere güvenerek yaşamın ipine asılmayı hedefleyen ) yeni bir karavancı, sizler de bu keyifli yaşamı deneyimlemiş sevgili kardeşlerim, büyüklerim olacaksınız.. Umarım tekerlekli evlerin mahallesinde, yani sizlerin arasında yerimiz yurdumuz olur.. : ) Bu merhabayla sizler yeni bir arkadaş, belki bir dost kazanacaksınız.. Ben de ( biz de ), penceresinde dışarıda akan yaşama tanık olduğumuz yürüyen bir eve, ve bu yeni yaşamın heyecanını sizlerle paylaşma mutluluğuna sahip olacağız.. : )) Neyse... Merhaba hepinize.. Umarız hoşbulduk.....
Murat Buldu ismim.. 24 yıllık gazeteci ve tv programcısıyım.. Ulusal televizyonlarda izlediğiniz bir çok haber içerikli programları yaptım ve yönettim.. Sarı basın kartı sahibiyim, halen İstanbul'dayım.. Yaklaşık 5 senedir motosiklet kullanıyordum.. Yaz, kış, şehiriçi, şehirlerarası.. Bu sene kız arkadaşımla Avrupa seyahati yapmak için BMW RT 1200 marka bir motosiklet aldım, ancak ege ve güney gezimin ardından bir ay önce ani bir kararla motosikletimi sattım.. Bir ikinci küçük motosikletim daha var.. Ve derken,, karavan satın aldım.. Tamamen tesadüfi, düşünmeden, ansızın.. : )) Sadece bir kaç günlük internet araştırmasından sonra, sahibinden.com sitesinde gördüğüm bir motokaravanı gidip İzmir'den alıp getirdim.. 1980 model, sahibinin orijinal 7800 milde olduğunu iddia ettiği, bir chevrolet silverado motokaravan.. Üzerindeki karavan ise 1992 model Can karavan yapımı alkovenli bir tasarım.. Hiç bir şey bilmeden, sadece fotoğrafından görerek gidip aldım.. Sahibine de güvendim.. Hiç amerikan kullanmamıştım, kız arkadaşımın da hoşuna gitti, bu vesile ile tercihim bu yönde oldu.. Neyse,, sonuçta karavanımızla biz şu an başbaşa kaldık.. İstanbul'da nerede kalırız, aracın herhangi bir arızasında nereye gideriz, karavancılarla nasıl tanışırız, neleri bilip öğrenmemiz lazım.............. bilmiyoruz.. : )) Malum, interneti araştırırken,karavanturk.org sitesi ile bu site ilgimi çekti.. Hemen, merhaba deyip, sizlerle tanışmak ve destek almak istedim.. Karavanı kullanıyorum, hatta kışın bile içinde kalmak istiyorum.. Özellikle bu tecrübeyi deneyimlemek istiyorum, çünkü malum tv programcısıyım.. İleriye dönük farklı kıvılcımlar içimde yandı bile.. Tanışırsak, paylaşırız elbet.. Merhabayı uzatmadan, demem o ki,, lütfen yardımı olun.. Yani, bi el atın.. Bakalım karavancılık nasıl bir şeymiş.. Görelim.. : ) Motosiklet kullanıcısı iken rüzgarın saçlarımı okşamasından hoşlanırdım,, şimdi ilk olarak karavanda yağmur yağarken yoksul sobamın (trumatic) kenarındaki miskinlik hoşuma gitti.. Paylaşayım istedim.. Hepiniz,, hoş kalın......................................

Murat Bey, hoşgeldiniz. :smiley:

Ahmet Bey'den sonra bugün, ikinci ayrıntılı ve etkili tanışma yazısı oldu bu.

Genelde, ilkönce araştırılır, incelenir ders çalışılır(!), sonra da bir karavan/motorkaravan/kampervan satın alınır. Siz, tersten başlayanlar grubundansınız. Olsun, bu da size (başkaları da var) özgü bir yöntem. Umarım herşey, dilediğiniz yönde gelişir. (Çok bilindik bir söylem ama... ;D)

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Ahmet Bey, böyle ayrıntılı ve güzel bir tanışma yazısı görmedim hiç :eek:; hoşgeldiniz.
Çok bilindik bir temenni olacak belki ama herşey, dilediğiniz gibi olur umarım. Paylaşımlarınızı bekliyor olacağız. :smiley:

Cavid Sezen
Cavit bey, ben de bu güzel dileklerinize çok teşekkür ederim. :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Müsadenizle (işin kolayına kaçarak ;) ) bunun altına ben de imzamı atmak isterim.

Bu arada, torunlar çok şeker. Tam ısırmalık :D
Bekir bey, size de çok teşekkürler ederim. :smiley: Torun konusu gerçekten çok keyifli, dilerim Allahtan herkes tatsın...

SRDRGV' Alıntı:
Ahmet bey merhaba ,

Verdiğiniz linklerden rotalarınızı , fotoğraflarınızı izledim. Gerçekten motorculuğun hakkını geçen senelerde fazlasıyla vermişsiniz. :eek: Şimdilerde karavancılığa başlayarak biraz da rahat etme ve karavanla gezmenin tadını çıkarmayı çoktan hak etmişsiniz. Bende 1979 yılından bu yana motosiklet kullanıyorum , fakat sizinkinin yanında lafı bile edilmez. Benimki daha çok kısa geziler ve amatör düzeyde.

Her ne kadar foruma üyeliğiniz epey olmuşsada ::smiley: ailenizle birlikte gezenbilir ailesine hoş geldiniz.. :D
Serdar bey merhaba,

Motosiklet gerçekten bir yaşam tarzı, ama son Kızıldeniz yolculuğundan dönüşte artık yavaşlatmam gerektiğine karar verdim. Her motosiklete binme öncesinde bazı detay zahmetleri de olsa, can güvenliğiniz için yapıyorsunuz. Ama gaz koluna dokunduğunuzda yola koyulunca, kendinizi 20 yaşında hissettirmesini kolay kolay birşeye değişemem ne yalan söyliyeyim... ;)
Bu arada sizin de tanıtım yazınızı gördüm, siz de Gezenbilir'e yeni gelmişsiniz, hoşgelmişsiniz. :smiley: Benim de bugünlerde Piaggio X9 500 CC bir maksi scooter'ım var sizin SYM gibi ve estağfurullah, ben de bir amatör sürücüyüm...

güngör' Alıntı:
Ahmet bey hoşgeldiniz,

Aileniz ve nazarlığınız çok güzel bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. Gönlümüzün genişliği sizin hacminizden çok
daha büyük endişeniz olmasın.

İkiteker.org resimleri hayranlıkla izledim,sizi kutlarım. Çok yakın gelecekte karavancılarla birlikte rotaları hazırlarken
fotograflarınızı görebilmeyi diliyorum.
Selamlar.
Levent bey teşekkür ederim, ben de pek hoş buldum. :smiley:

Gönlünüzün genişliğinden şüphem yok gerçekten, çok sağ olasınız. Nazarlık konusu ise, tek batılımdır ne yapayım elimde değil. Herkes için beğendiğim birşeyi sonucunda dileklerde bulunurken "inşallah" demeyi adet edinmişimdir, ki nazarım değecek diye çekinilmesin, kusura bakmayın. :-[ :-[

Ah o "çok yakın gelecek"le ilgili dileğinize bayıldım, 2. torunu yuvaya başlatalım, kısmetse paylaşırız fotolarımızı (inşallah)... ;)

Yusuf Aybek' Alıntı:
Ahmet bey aramıza hoş geldiniz size ve ailenize sağlık,sıhhat ve huzur diliyorum kalın sağlıcakla.
Yusuf bey hoşbuldum, dileklerinize çok teşekkür ediyor ve mislini sizin için diliyorum.

Murat bey merhaba, siz de benim gibi aramıza hoşgeldiniz... :smiley:

Motosiklet konusunda dilerseniz (burası "karavan" bölümü olduğundan özelden yazışarak) aklım yeterse faydam olabilir ama, "karavan" konusunda ben de sizinle birlikte büyüyeceğim... :D

Sayın Murat Buldu (haberci) aramıza hoş geldiniz meslektaş sayılırız en azından aynı sektördeyiz karavanınız hayırlı olsun,motosiklet ayrı bir tutkudur ama karavanın tadı başkadır bir kere bulaştınızmı bir daha bırakamazsınız ihtiyacınız olan herşey elinizin altında ve özgürce gezmek ayrı bir keyif ve güven verir insana gittiğiniz heryer sizin hani derlerya bize her yer Trabzon ;D karavancıya her yer kendi evi ;)

Hoşgeldin diyen, kapımı tıklayan herkese, hepinize teşekkür ediyorum.. Dedim ya, karavancılık zor gibi.. Ama cesaret edip başladık işte.. Lütfen biraz moral, biraz destek.. : )) Sağolun iyi dilekleriniz için.. Öte yandan Serdar kaptan, motosiklet başka birşey.. 5 yılım dolu dolu geçti.. Şimdilik o heyecanı içimizde uyutup, karavan sevdasını canlandırıp büyütelim.. : )) Bakalım neler öğreneceğiz....... Yeniden hoş kalın................

Murat bey merhaba ,

Motosiklet tutkusu ve karavancılığın temelinde gezi , doğa tutkusu ,özgürlük , macera , yeni dostlar edinme amacı olsada ,bir yerde birbirinden tamamen farklı uğraşılar , meraklar.

İşin en güzel yanı karavancılığı yaptığınız sürece , motosiklet tutkunuzuda gerçekleştirme imkanınızın olması. Karavan kullanıldığı sürece bir motosiklet ihtiyacı zaten hissediliyor , bunuda arkaya yapacağınız bir motosiklet taşıma aparatıyla çözümlemeniz ve her iki zevkinizi birden yaşatmanız mümkün.

Aramıza hoşgeldiniz , forumdaki konu başlıklarını inceledikçe her türlü sorunuza , sorununuza cevap bulacağınıza eminim. Bulamadıklarınız içinde burada sizlere , bizlere yardımcı olacak bu konularda çok deneyimli yardımsever arkadaşlarımız var zaten.

Sayın Ahmet ve Murat beyler aramıza hoş geldiniz.
Aramıza katılan arkadaşlarımızın, haklarında bilmek istediğimiz yönlerini çok güzel anlatmaları ve fotoğraflar ile süslemeleri,kendileri ile karşılaşıp tokalaşır hale getirdiler tanışmaları. ( umarım profillerindeki , yaş,memleket,iletişim bilgileri, meslek gibi bilgilerini anlamadığım çeginceler ile saklayan arkadaşlarımıza örnek olur)

Her iki dostumuz ile motorsiklet konusunda ortaklığımız var. O kadar ki, Karavan denilen en küçük alanda yaşama savaşında, ( motorsiklet olmazsa olmazım olduğundan ) aracımın içini motorsiklet girebilir şekilde dizayn ederek,uğruna çok kişinin vazgeçilmezi olan duşu feda ettim.

Neyse ilerleyen zamanlarda daha iyi tanışır sohbetleri koyulaştırırız. Bu arada halen gezmelerde olduğunuza göre, Ben Balıkesir-- ERDEK de yaşamaktayım,kendim doğma büyüme İzmir'liyim. ERDEK' kışında olsa gezip görülür tatil beldelerimizdendir. Yolunuz düşerse bekleriz, çayımız-kahvemiz içilir, yemeğimiz yenilir, sevenlere,anason koklatılır tanışma şerefine........ Abdi Uçar.. Saygı ve sevgilerimle...

VAP' Alıntı:
Nazarlık konusu ise, tek batılımdır ne yapayım elimde değil. Herkes için beğendiğim birşeyi sonucunda dileklerde bulunurken "inşallah" demeyi adet edinmişimdir, ki nazarım değecek diye çekinilmesin, kusura bakmayın. :-[ :-[

Ahmet bey,
beğenimi belirtmek için yazmıştım,aynı noktadayız. selamlar

Murat bey hoşgeldiniz,

Ürkek ve şaşkınlığınız ilk buluşmamızda yok olacaktır bunu garanti ederim.
Hepimiz Gezenbilir sayesinde tanıştık,yazıştık,paylaştık ve kamplar yaptık.Sanal platformdaki saygı ve
hassasiyet ilk karşılaşmada ve kampta sıcak ve samimi bir arkadaşlığa dönüşüyor.

Aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Karavan Dünyası bölümünde Teknik konu başlığımızda birçok sorunuza cevap bulabilirsiniz,diğer başlıklarımızıda
inceledikçe kendinizi ait hissedeceğiniz konularda paylaşımlarınızı bekliyeceğiz.

Selamlar.

Ahmet bey Murat bey aramıza hoşgeldiniz. Katılmanızdan mutluluk duydum.Herşeyiin gönlünüzce olması dileği ile....

anibal_anibal, Abdi bey, Seyyah54 ve Gökhan beyler, hepinizin bu sıcak selamlarınıza teşekkürler edip hoş buldum diyorum ama gerçekten hoş bir ekip anladığım kadarıyla...

güngör' Alıntı:
Ahmet bey,
beğenimi belirtmek için yazmıştım,aynı noktadayız. selamlar
Güngör beyciğim,

Beğeniniz sebebiyle dediğinizi çok iyi fark ettim biliyorum. Ben de sadece; sizler sanki nazarınız değecekmişçesine koyduğumu düşünmeyin diye, kusuruma bakılmaması hakkında ricacı olmuştum zaten. :smiley: Hemfikiriz yani... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri