Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Şahin Bey, Tekrar hoşgeldiniz foruma,
Umarım kısa süre içinde hep hayal ettiğiniz karavana sahip olursunuz.
Ben fiziki manada yapıma başlamadan önce aslında oldukça uzun bir süre hayal ettim.
Sonra Dünya'dan mevcut yapılmış örnekleri özelliklerini malzemeleri araştırdım.
Sonra hayal ettiğimi eskizler olarak çizerek daha somutlaştırdım, Olmadı daha değişik düşündüm, Sonra ölçekle üç görünümünü çizdim,
Çizimden ölçekli polistren levha ve profillerden maketini yaptım, Bu haftalar sürdü.
http://yugunn.spaces.live.com/ (Buradan görebilirsiniz maketin yapımını)
Sonra tekrar çizdim, Bir daha bilgisayarla çizdim. Tasarım her detayıyla beraber ortaya çıktı. Tam yapıyordum, ihtiyaçlar değişti. Farklı seçenekler üzerinde düşünüldü. Öyle ki birbirinden farklı 4-5 tane bilgisayar destekli üç boyutlu model tasarım oluştu. Ve en sonunda birine karar verebildik.
Sonra yapım başladı, Ve gördüm ki hazırlık aşamasında ne olursa olsun, İnsan hayatından, sinemadan, tiyatrodan, maketlerden
başka hobilerden, çok sevdiğim kamp yapma tutkumdan, çevreyi gezme hayallerimden. İzmir'e gidip kordonda yürümekten, denizdeki balıktan, çok sevdiğim memleketimden, kısacası hayata dair ne varsa hepsinden en fazla taviz vereceğim aşama yapımmış gerçekten. Çünkü haftalardır bulduğum her boşlukta çalışıyorum.
ve bu süreçte insan bazen üzülüyor, bazen kendine kızıyor, bazen umutsuzluğa kapılabiliyor,
Bazen neden böyle bir şeye başladım ki diyor, Bazen aman be olmayıversin! diyor, Çünkü yaptığınızın sonucunu anında alabildiğiniz bir süreç değil bu,
İşte böyle durumlarda ve anlarda birilerinin uğraşıp durduğunuz şey hakkında paylaşımda bulunması gerçekten insana moral veriyor.
Siz de bana paylaşımınızla moral verdiniz. Sağolun.
Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkürler.
Gerçekten istediğiniz karavanınıza kısa sürede sahip olmanızı tekrar diliyorum. Keyifli paylaşımlar.