Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 634,634

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

freegraf' Alıntı:
birde sn. Okçular abimiz var galiba Bolu okculardır.bende Okçular hakında Türkiye geneli konusunda bir düşüncem var bunların bir kacını takip ettim kısa bir ara coğu aynı kökenden geelip Anadolu çoğrafyasına yayılmış.Bir kacı ile aynı yerden gelme ihtimali yüksek.şimdi bunu sizinle böyle köy meydanında paylaşayım dedeim.İlle aynı köken den gelme bir takıntım yok amma bir bağ meselesi.gerisi teferruat mühim olan aklıselim sahibi saygıdeoer olmak.Başışınızı ağrttıysam affedin.Hepinize iyi paylaşımlar.

Konuyu biraz daha açarmısınız.Okcuların kökeni nedir. -Bunların birkaçını takip ettim-- derken neyi kastediyorsunuz. Aklıselim sahibi saygıdeğer olma konusunda bir sorununuzmu var.

Sayın Mehmetali bey ve Sayın Metin bey hoşgeldiniz dostlar arasına.

Okçular a yazdığım ı biraz açayım. Hızlı ve kısa yazdığım için anlatmak istediğim karıştı ve tıkandı.Şöyleki benim köyümün adı da Okçulardır. Bu isim de Türkiyenin birçok yerinde köy adı vardır. Muğla ortacadan tutunda Karadeniz, Adana da, Haymana da Bitlis te Trakyada hatta Elazığın, birbirine yakın iki ilcesinde aynı ad da iki tane OKCULAR vardır. Benim kendi köyüm olan Okçular şu an Türkiyenin en büyük Okcular ıdır. Fakat nüfüsün yüzde 90'ı yurtdışıda ve istanbul başta olmak üzere değişik il ve ilcelere dağılmış durumdadır. T.C. kurulduğu günden 90 lı yılların ortasına kadarda Millet vekili çıkarmış bir köydür. İlk mebusuda M.Nuri Okçuoğludur. Bunların kökeni Horasandan gelmedir. Fazla uzatmayayım. Sn.Okçular nikli vatandaş Takip ettim derken dedektif değilim bu isim altındaki köylerin bağlarını takip ettim. Yani okudum, sordum. Ortaca, Eskişehir beylikoba, Zonguldaktakii Okçular gibi, gibi ki aynı minval üzereler. Kesiyorum anlaşılmıştır her halde. BUNLARI YUKARIDA KISA TUTMAMIN SEBEBİ burası bir KARAVAN bölümü sadece dokunup gececektim. Olası bir hemşehricilik ve argo deyimi ile toprakcılık, bi taraflılık milliyetcilik kokusu ve tadı olmasın diye de bunlara teferruat dedim. AKLISELİM VE SAYGIDEĞER ise muhim olan aklıselim olmaktır sen oralı ben buralı olmak, ak olmak, kara olamak meselesi değildir. Köy meydanından kastım da karavan bölümünde ki herkese açık olarak yazılan bu alandır. BURASINI GEREKSİZ YERE İŞGAL ETTİĞİM İÇİN DE ÖZÜR DİLERİM. Niyetim sanırım anlaşılmıştır. Beyefendiye özelin de yazacaktım ama formdayken kısaca bir selam babında yukarıdaki söz konusu metni yazdım sonra da böyle bir uzun acıklama gereği hasıl oldu. AKLISELİM ve SAYGIDER de sorunum var herhalde . Onuda okuyanların takdirine bırakıyorum. Kaş yaparken göz çıkarmayayım. İnşaallah anlaşılmıştır. Bu konuyu fazla uzatmak zorunda kaldığım için ARKADAŞLARIN AFFINA SIĞINIYORUM.

Metin bey aramıza hoş geldiniz. Bisiklet ile böylesine yol yapmak, doğayı böylesine özgürce hissetmek, inanın takdire şayan. Kazasız belasız geziler yapmanızı temenni ederim.

sn.Yusuf(yaybek) kardesim umarim iyisin' hatrina binaen birseyler yazdim, kal saglik ve selam ile.gorusmek dilegiyle.

Herkese merhabalar sonunda bızımde karavanımız oldu tabbert marka 4 kişilik guzel bır karavan.Sevdiğim bır kardeşimle ortak aldık ne de olsa çok kullanmayız manrtığıyla.530 mt ruhsatı var bakalım bu hafta tuv e goturecez.::smiley:su sıtemı ve ocagı mevcut buzdolabı kısaca her seyı var kullanım kıtapcıgınıda almanyadan aldım yolda.hatta gazla aydınlanmada var ama karavanın ıcınde yok lambası gıtmış buldum ama saglıklı olurmu dıye tereddutteyım aku aldım ınvertor onlar eksıktı kısacası her seyı mevcut ve calısıyor 1200 kg çift dıngıl .tanışma bolumunde tanışalım dedım.herkese saygılar

alper k.

alperkaf' Alıntı:
Herkese merhabalar sonunda bızımde karavanımız oldu tabbert marka 4 kişilik guzel bır karavan.Sevdiğim bır kardeşimle ortak aldık ne de olsa çok kullanmayız manrtığıyla.530 mt ruhsatı var bakalım bu hafta tuv e goturecez.::smiley:su sıtemı ve ocagı mevcut buzdolabı kısaca her seyı var kullanım kıtapcıgınıda almanyadan aldım yolda.hatta gazla aydınlanmada var ama karavanın ıcınde yok lambası gıtmış buldum ama saglıklı olurmu dıye tereddutteyım aku aldım ınvertor onlar eksıktı kısacası her seyı mevcut ve calısıyor 1200 kg çift dıngıl .tanışma bolumunde tanışalım dedım.herkese saygılar

alper k.

Öncelikle karavanınız hayırlı olsun,ayrıntıları ile anlatmaya çalıştığınız karavanınızın birde resmini görmek isteriz,bu arada eksikleriniz ve soracaklarınızı muhakkak önceden açılmış bir başlıkta bulabilme olasılığınız varsada,yinede bizler yardımcı olmaya çalışırız. Hoşgeldiniz..

Herkese merhaba arkadaşlar,
İsmim Şahin özel bir şirkette çalışıyorum 34 yaşındayım evliyim iki tane aslan parçası oğlum var biri 8 yaşında biri ise 1 aylık daha yeni katıldı aramıza.
Birgün nette gezerken gogleye kendi karavanını kendin yap yazdığımdan ve karşıma çıkan sayın Yücel beyin çekme çelebisinin yapım aşamalarıyla karşılaştığımdan beri bu siteyi o gün bugündür takip ediyorum bir solukta okuduğum ve her aşamasını hayretler içinde takip ettiğim karavanını biran önce bitirmesini temenni ediyorum fakat bi tarafımda hemen bitmesin yoksa her akşam neyi takip edeceksin diyor ;D
Sayın yaybek ve diğer arkadaşların yapmış oldukları karavanlarıda inanın bir kaç gecede bir solukta okudum hepsi birbirinden güzel aranızdaki yardımlaşma ve dayanışma inanın beni çok duygulandırdı.
Zaten içimde hep var olan fakat hep hayal olarak kalan karavan sahibi olma fikri şimdi bende iyice alevlendi inşallah tez zamanda bir tanede ben alırım tabi bütçeyi ayarlayabilirsem ;D
Şimdilik yazacaklarım bu kadar zaten pekte beceremem yazmayı son olarak iyiki bu siteyi tesadüfte olsa bulmuşum iyikide üye olmuşum iyikide sizin gibi değerli arkadaşları bu site aracılığıyla tanımışım ve tanıyacağım diyorum .
Herkese hayırlı akşamlar
Allaha emanet olun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR