Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 630,839

Etiketler

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Hoş geldiniz. Karavanınız hayırlı olsun. Kazasız, belasız, keyifle gezmelerde kullanmanızı diliyorum.

Vetaxoy' Alıntı:
Karavan sevdasına üniversite yıllarında düşmekle birlikte,hep bir emeklilik hayali olarak bakmaktaydık.Bir gün 7 yaşındaki kızımın da bu hayale ortak olması ile başlayan serüvenimiz GEZENBİLİR'in ve ailesinin de desteğiyle geçen hafta gerçeğe dönüştü.Bir kamp alanında buluşmak dileği ile tüm arkadaşlara TEŞEKKÜR EDERİM ve MERHABA demek isterim.

Karavaniniz hayirli olsun. Sanirim avartarda gorunen cekme karavan degil mi?

Sevgili doğa severler hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunarım. Bu benim forumdaki ilk mesajım ve bu yüzden biraz heyecanlıyım. 29 yaşındayım, evliyim ve 2 aylık bir oğlum var. Üniversite yıllarından beri içimde olan gezgin ruh artık sınır tanımıyor, doldu ve taştı bile. Kimileri için küçük ama benim için çok büyük adım olan karavan dünyasına adım atmaya karar verdim. Önceleri 50'li yaşlarda düşündüğüm bu hayal için çok düşündüm. Yarın bile ne olacağımızın garantisi yokken 20-30 yıl sonrasını düşünmek çok saçma geldi ve bu kararı aldım. Sevgili dostlar, şu anda sadece kafamda tasarımlarım var. Maddi imkanlarım şu anda elverişli değil. İnşallah 1-2 yıl içinde bu hayalime kavuşmuş olacağım. Bu süre zarfında siz değerli arkadaşların tecrübelerini okuyup kendim için en doğru kararı almaya çalışacağım. Ama teknik konularda biraz cahilliğim var, bu konuda forumda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Karavan olarak tercihim motokaravan. Özellikle bu konuda yoğunlaşmak istiyorum. Esenlikler...

Oguzhoca merhaba;

Oncelikle forumumuza hosgeldiniz. Forumda ihtiyaciniz olacak butun bilgileri bulabilirsiniz. Maddi imkanlarin yetersizliginden bahsetmissiniz. Eger biraz zamaniniz ve el beceriniz varsa panelvan bir arac alip icinin donusumunu kendiniz yapabilirsiniz. Bu yontemle sadece araci alacak parayi cikarttikdan sonra aylik kenara ayirabildiginiz miktarda aracin icine harcama yaparsiniz. Forumda bu sekilde kendi araclarini imal eden bir cok arkadasimiz oldu.

Araci kendinizde yapsaniz, biraz bekleyip bir firmayada yaptirsaniz oncelikle "motokaravan" bolumundeki araclari dikkatle inceleyip hangi tip ic duzenin sizin yasam tarziniza ve istediginiz karavan tarzina daha yakin oldugunu bulmaya calisin. Karavan ic duzenlerine asinalik kazandikca aklinizda fikirler olusacak ve bu dogrultuda arac olarak hangi marka ve modeli sececeginizde netesecektir.

Insallah Istediginiz karavana en kisa zamanda kavusursunuz.

Herkese merhabalar. İsmim Ahmet Antalya'dan yazıyorum/katılıyorum sizlere. Aslında kendim için değil babam için geldim buralara. Ama iyi kide gelmişim motor bölümüde varmış. Babam kendisine 'camper' tarzı karavan alıp Türkiye'yi dolaşmak istiyor haliyle, yaşlandı artık. Bende bu işi ustalarına sorup , onların tecrübelerini okuyup ve öğrenip yardımcı olabileceğimi söyledim. Umarım arada kalıp da bu işi mahvetmem. Herkese sevgiler saygılar.

Ahmet bey aramiza hosgeldiniz. Burada size yardimci olmaya calisiriz. Bize butce, ne sekilde ve ne kadar sure gezilecegi, yasam tarzi gibi konularda biraz bilgi verirseniz size oneride bulunabiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR