Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,376
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Ertug Bey Merhaba;

Aramiza hosgeldiniz. Kampcilik ve karavancilik ile ilgili tecrube gezmeden kazanilmiyor. Sizinde zamanla bu konuda tecrube kazanacaginiza eminim. Yeter ki istekli olun.

Ne yazikki bazi seyler yola cikmadan anlasilmiyor. Bende sizin gibi kucuk arac sevenlerdenim. Fakat Esimle yaptigimiz 18 gunluk Orta-Avrupa gezimizde gezdigimiz arac minibus olmasina ragmen sunu anladik ki Aracin icinde yatak yaptikdan sonra mutlaka en azindan bir Porto-potti (seyyar tuvalet) koyacak kadar yer kalmali. Bu sizi inanin tahmin edemeyeceginiz kadar ozgur kilacaktir. Biz gezimizi kiralik bir arac ile yaptigimiz ve Porto-potti olmadigi icin her gece uyumak icin 24 saat acik benzin istasyonu yada McDonalds gibi yerler aramak durumunda kaldik ki bazen butun gun bir sehri yuruyerek gezdikten sonra yer aramak insana iskence gibi geliyor. Bazen normalde araci park ettigimiz yerlerde park ucreti olmamasina ve yerin cok uygun olmasina ragmen orada konaklayamadik.

Bu yuzden cocugunuzda oldugu icin size en azinda Renault Trafic, VW transporter, Hyundai Starex tarzi bir minibus/panelvan olarak karavana donusturmenizi tavsiye edecegim. Bu araclarin sehir icinde kullanimlari normal araclar kadar kolaydir. Ozellikle Trafic ve Transporter'in kisa sasesinin ic uzunlugu yeterli. Starex kisa sasi cok kucuk o yuzden starexde uzun sasi olmasi gerekli. Bu durumda size Trafic yada Transporter daha uygun olacaktir. Ayrica bu araclarin ruhsatini karavan ruhsatina donusturup kanuni olarak kullanabilirsiniz. Bogazici koprusunu rahatca gecebilirsiniz.

Etiketler

Melih Bey verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkürler. Benim düşüncemde sizin bahsettiğiniz panelvanlardan yana fakat bayanların küçük araba merakını bilirsiniz. (park sorunu falan) Böyle bir panelvan haricinde eşim için ekstradan bir binek araca zorunlu olmak düşüncesi biraz canımı sıkıyor fakat durumlar netleşince bir şekilde kandırırım diye düşünüyorum. İyi günler dilerim.

Esiniz normal sartlarda sedan bir arac kullaniyorsa kisa sasi bir transporterida cok rahat kullanir. Bunu esinize sayisal verilerle, yani arac en ve boy olculeri ile tam anlatirsaniz zaten oda durumun cok abest olamadigini anlayacaktir. Ornegin Skoda Octavia aracin boyu 4.65cm iken, kisa sade VW T4 minibus boyu 4.70cm yani arada sadece 5 cm fark varki bunu kullanimda hissetmezsiniz bile.

TA2RX' Alıntı:
Ertuğ bey,

Hoş geldiniz!

Bekir Bey teşekkür ederim

melihbozkurt' Alıntı:
Esiniz normal sartlarda sedan bir arac kullaniyorsa kisa sasi bir transporterida cok rahat kullanir. Bunu esinize sayisal verilerle, yani arac en ve boy olculeri ile tam anlatirsaniz zaten oda durumun cok abest olamadigini anlayacaktir. Ornegin Skoda Octavia aracin boyu 4.65cm iken, kisa sade VW T4 minibus boyu 4.70cm yani arada sadece 5 cm fark varki bunu kullanimda hissetmezsiniz bile.

Melih Bey tavsiyeleriniz için teşekkürler

melihbozkurt' Alıntı:
Bende uzun şase T5 var eşim daha önce böyle bir araç kullanmamasına rağmen çok rahatlıkla kullanabiliyor aracımızı. (önce kullanabilirmiyim diye biraz çekinmişti ama sonra binek araçtan daha kolay olduğuna karar verdi :smiley: )

Selamun aleyküm.
Merhaba, herkese iyi günler.
Barış Kaynaroğlu 25 yaşındayım, Orduluyum, İstanbul Büyükçekmece' de ikamet ediyorum. Özel bir şirkette çalışıyorum (Mali müşavirlik belgemi yılbaşında alacağım) Ama akademisyenliğe geçeceğim büüyk ihtimal.
Doğa sporlarını ve doğayı çok seviyorum. Kalabalık aile ve arkadaş tatillerini seviyorum.
Uzun zamandır aklımda karavan projesi var.
Doktoramı burada yapmaya karar vermemle birlikte araçlarımdan birini satıp bu hayalimi gerçekleştirmeyi düşünüyorum.
Uzun zamandır forumu okuyucu olarak takip ediyordum, başka bir nickte üyeliğimde vardı mesaj atmadan takip yapıyordum.
Karavan projemde siz değerli forum üyelerinin ve bilgi sahiplerinin tecrübelerinden yararlanmak benim için çok iyi olacak.

İyi günler.

Baris bey aramiza hos geldiniz.

Nickiniz "Bar?? Kaynaro?lu" seklinde gorunuyor bende, aceba bana ozgu bir sorun mu yoksa bilerek mi yaptiniz? Eger bilerek terchi etmisseniz kusura bakmayin.

Öncelikle hoş geldiniz. Her şey gönlünüzden geçtiği gibi olsun.

melihbozkurt' Alıntı:
Baris bey aramiza hos geldiniz.

Nickiniz "Bar?? Kaynaro?lu" seklinde gorunuyor bende, aceba bana ozgu bir sorun mu yoksa bilerek mi yaptiniz? Eger bilerek terchi etmisseniz kusura bakmayin.
Bende de bahsettiğiniz şekilde gözüküyor nicki.

Merhaba karavan sevenler.
Ben de karavan dünyasına ilgi duyanlardanım.
Bir resmimi yükleyemedim kusura bakmayın ama foruma yazmadan önce tanışma bölümüne yazmak uygun düşer diye bende kendimi tanıtmak istiyorum.Üniversite mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Denizli'de ikamet ediyorum. Emekliliğime 7 , 8 sene kaldı ama emekliliğimi beklemeden kısıtlı imkanlarımla motokaravan olayına girmeyi düşünüyorum. Denizli'den görüşmek isteyen arkadaşlar varsa özellikle tanışmak isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri