Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 630,839

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Uzun süredir aranızda bulunamadığımdan dolayı gecikmiş olsada, yeni katılan karavan sevdalılarına hoş geldiniz der, özellikle Hakan Kibritçi kardeşime almış olduğu karavan için hayırlı olsun der, sağlıklı, mutlu ve neşeli geziler temenni ederim. KİBRİTVAN ın resimlerini merakla bekliyoruz. :D

Çok teşekkür ederim,bugün boyasını attık her halde cumartesiye yürütünüz vede resimlerin elbet tabi güneş panellerini halledebilirsek.

Epeydir siteye girip yazamamıştım. Yeni katılan tüm karavan sevdalılarına aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum.

Meraba diyerek başlamak istiyorum. 20 yaşında karavansız ,karavan sevdalısı olarak yazıyorum.Gıpta ile takip ettiğim karavan gezilerinizde bazen sizin yanınızda yaşamış gibi hissediyorum baştan bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. 20 yaşında Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencisiyim. Artvin e gelip görenler ne demek istediğimi anlayacaklarına sonuna kadar inanarak söylüyorum ;Artvin doğası ,bitki örtüsü ,doğa sporları alanında Türkiye de sayılı şehirlerden biridir.Hayalim ; yaşadığım şehirde hergün farklı doğada ,iklimde farklı bir yerde uyanmak bunu yapabileceğim şehir ise Artvin ,kısa mesafede iklimi coğrafyası değişen bir yer. İsteğim bir karavana sahip olmak ve her gün farklı bir yerde uyanmak ,yaşam tarzım ,bütçem vw t3 e uygun oluyor siz değerli karavan gönüllü abilerimin görüşlerini almak istiyorum.

Merhaba aramiza hos geldin. Icinde gezi ruhu olmasi yeter. Bu olduktan sonra her turlu kamp yapilir. Insallah aracta zamanla alinir. T3 konusunda uzman degilim fakat duydugum kadari ile dizel modellerinin cikma yedek parcasi oldukca bolmus. Tabii bu araclar yasli araclar olduklari icin bakimlisini almakta fayda var. Sonucta sorunlu arac yoktur bakimsiz arac vardir. Bakimli olduktan sonra seni kolay kolay yolda birakmaz. Fakat bakimsiz arac alirsan epey bir tamirhane yolu gozlersin. Ogrenci oldugunuda dusununce buda oldukca maliyetli olur. Bu yuzden araca bu tarz klasik araclardan anliyan bir ustaya iyice baktirmanda fayda var.

Herkese Merhaba;
34 yaşında bir karavan meraklısıyım. (henüz bir karavanım yok :smiley: Ankara'da yaşıyorum ve devlet memuruyum.
evlendikten sonra eşimle epeyce bir gezdik Türkiye'nin değişik yerlerini. bu gezilerimiz otomobil ile yaptığımız otel konaklamalı gezilerdi. çocuklarımızın art arda doğması ile bu gezi işine epeyce bir ara verdik. 4 ve 2 yaşlarına yaklaşmış iki oğlum var.

gezilerimiz esnasında şunu farkettim ki otel vb. hiçbir tesisin bulunmadığı veya yetersiz tesislerin bulunduğu çokca gezilecek, mutlu olunacak yer var. bu anlamda karavanla gezerek dilediğin yerde konaklama fikri bana çok cazip geliyor. kısmet olursa çekme karavan almak istiyorum. 2004 model 1.6 100 bg ford focus sedan bir otomobilim var. ilk önce en kısa zamanda bir çeki demiri taktırmak istiyorum. sitede büyüklerin de tavsiye ettikleri gibi bir karavan kiralayıp ailecek bu işe ne kadar uyumlu olduğumuzu ve eğer uyumlu isek alacağımız karavanın tip ve donanım özelliklerine karar vermek düşüncesindeyim. ileride çekme karavan almak istediğim için çekme bir karavan kiralamak daha mantıklı geliyor bana (aracın çekme kabiliyetlerini test etmek için)

şu an için erba 525 modeli bana mantıklı geldi. tamamen elektriğe dayalı (pişirme, ısıtma, soğutma, duş vb herşey) bir karavan kurguluyorum kafamda. belki de çok mümkün değildir bilemiyorum. elektriğe dayalı ancak hiçbir şekilde karavan kampına girmeyecek bir karavan tasarlamak istiyorum. gezilerim ise ağırlıklı senede 5-6 kez 3 gün süreli, 1-2 kez de 6-7 gün süreli olacaktır diye tahmin ediyorum.

durumumla ilgili tavsiye ve yorumlarınızı esirgemeyin. şimdiden teşekkürler.

Mustafa bey sitemize ve karavan dünyasına hoşgeldiniz.Düşünceleriniz içinde katılmadığım tek konu dış elektrik konusuna zorunlu olduğunuzda sıkıntı yaşayacağınızdır.Kamping harici kalamazsınız ve soğutucuları kullanamazsınız.Güneş panelli karavan kullanmaya çalışın.

Mustafa bey,

Hoş geldiniz. Kafanızdaki soruların pek çoğunun cevabını forum alanlarında bulacaksınız. (Bir başka deyişle düşündüklerinizin pratikte yürümeyeceğini :smiley: ).

Kiralama fikriniz çok doğru bir yaklaşım.

Gönlünüzdeki karavancı yaşamına zahmetsiz bir geçiş yapmanızı diliyorum.

seyyah54' Alıntı:
Mustafa bey sitemize ve karavan dünyasına hoşgeldiniz.Düşünceleriniz içinde katılmadığım tek konu dış elektrik konusuna zorunlu olduğunuzda sıkıntı yaşayacağınızdır.Kamping harici kalamazsınız ve soğutucuları kullanamazsınız.Güneş panelli karavan kullanmaya çalışın.

hoşbulduk sayın seyyah54. teknik konuları araştırma aşamasındayım. güneş paneli düşündüklerim arasında. soğutucudan kastınız klima mı yoksa buzdolabı mı acaba?

TA2RX' Alıntı:
Mustafa bey,

Hoş geldiniz. Kafanızdaki soruların pek çoğunun cevabını forum alanlarında bulacaksınız. (Bir başka deyişle düşündüklerinizin pratikte yürümeyeceğini :smiley: ).

Kiralama fikriniz çok doğru bir yaklaşım.

Gönlünüzdeki karavancı yaşamına zahmetsiz bir geçiş yapmanızı diliyorum.

hoşbulduk Kemal Bey. sanırım kampdışı konaklama fikrimin uygulamada zor olacağını söylüyorsunuz. teknik konuları forumda araştırdıkça kafamdaki karavan da şekillenecek tabi. teşekkür ederim.

buzdolabını belirli bir süre yaşam aküsünden çalıştıranlar vardı forumda. en az 1 ya da iki gün buzdolabını çalıştırabilir sanki yaşam aküsü. (yeterli büyüklükte ve güçte yaşam aküsü olduğunu varsayıyorum) ayrıca bu aküler eğer otomobilin çalışması ile kısa sürede şarj olabiliyorsa (bkz. 13 pinli soket) ya da güneş paneli bu iş için yeterli olabiliyorsa buzdolabı sürekli çalışır halde tutulabilir sanırım. bu konunun yeri burası değil gerçi. tanışma bölümünü amacı dışına çıkarmayayım. teknik bölümden okumaya devam edeyim ben :smiley:

Herkese selamlar forumunuzu uzun süredir okuyucu olarak takip ediyordum.Çok değerli bilgileri paylaşıyorsunuz.
İst-Pendik'de oturuyorum. Evliyim 2 yaşında bir oğlum var. Makina mühendisiyim.
Henüz karavancılık ile ilgili hiçbir techizata ve araca sahip değilim. Fakat hayallerim ve planlarım sayenizde çok var.
Eşiminde araç kullanması, kısa tatil süreleri ve şehir içi kullanım sebebiyle Cem Bey'in literatüre soktuğu micro camperler çok ilgimi çekmekte.
herkese iyi forumlar ve iyi geziler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR