Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,815
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Tüm yeni katılan arkadaşlara ben de, karavansız ama şimdilik planlamalarla idare eden birisi olarak hoşgeldiniz diyorum... :smiley:

Etiketler

Mikman hoşgeldin,
İstanbuldasın yakın mesafelerdeki kamplara katılabilirsin, seçimler ve tercihler daha sağlıklı şekillenecektir.

Sedat Bilgen hoşgeldin,
Düzcedeki yaylaları gezme şansım oldu doğası harika bir ildesiniz. Karavan yaşamında şimdiden başarılar.

Sedat bey ve Sayın mikman,

Aramıza hoş geldiniz diyor, Sağlıklı, Mutlu Geziler ve Paylaşımlar diliyorum. Sevgi ve Saygılarımla.

Sevgili dostlar MERHABA...
Gökhan ATOM 38 Yaşındayım.
İzmir doğumlu olup 1994 yılından bu yana elektrik elektronik imalat, DC-DC, DC-AC, AC-DC step-up - step-down Swicth-mode converter ve inverter. 12VDC ve 24VDC veya 12-24VDC Buzdolabı compressor ve driver imalatı, dünyada söz sahibi olan diğer markaların (Danfoss - Acc - Indel ve çeşitli çin malları) compressor ve driver tamirleri, Dc voltaj ile çalışan kan, aşı, yat ve karavan dolapları ve çeşitli özel pcb kart ve otomasyon işleri ile uğraşmaktayım.
Sizlerin değerli tecrübelerinizden faydalanmak, nacizane kandi tecrübelerimden sizlere faydalı olabilmek için aranıza katılmak istedim. Bu kararımda önceleri müşterim olupta sonraları arkadaş olduğum bazı kişilerinde etkisi olmadı desem yalan olur.
İzmir'de doğup küçük yaşlardan itibaren deniz içinde büyüyen birisi olarak, boş zamanlarımda serbest dalış ve olta avcılığı ile uğraşmaya çalışıyorum. 4.30M Quicksilver botumuz 25hp kısa şaft Mercury motorumuz ile İzmir çevresinde girmediğimiz koy kalmadı ve artık cazipte gelmiyor. Bu sebepten dolayı badim olan arkadaşım ile değerli tecrübelerinizden yararlanarak bir motokaravan almayı düşünüyoruz. Bu iş için en uygunu tekne ve yat diyebilirsiniz ama en iyi tekne arkadaşının teknesi demişler. Bunca seneden sonra ise botu indirip bindirmek artık zor da gelmiyor. ;)
Aranıza benide kabül etmeniz dileği ile...
Saygılarımla...

Gökhan aramıza hoş geldin.Bu konuda sitede sizden vede sizde siteden yaralanacağınızdan eminim.

Genç Dostum aramıza hoş geldiniz.
Karavancı dostlarımızın sizin gibi bilgi ve beceri sahibi genç kardeşlerimize her zaman soracağı
bir takım sorunları vardır.
Önce ben başlayayım isterseniz.
Motokaravanımdaki elektirik sistemi buzdolabı hariç 12volt,220 volt AC dolabımı DC yapmak istiyorum.
Yenisini almaya bütcem uygun değil.Büro tipi buzdolabım var. DC ye çevirmek için ne yapmam gerekir,
Emekli Öğretmen amcanıza nasıl yardımcı olursunuz.
Başarılar dileğiyle,tekrar hoş geldiniz.

airboat' Alıntı:

Genç Dostum aramıza hoş geldiniz.
Karavancı dostlarımızın sizin gibi bilgi ve beceri sahibi genç kardeşlerimize her zaman soracağı
bir takım sorunları vardır.
Önce ben başlayayım isterseniz.
Motokaravanımdaki elektirik sistemi buzdolabı hariç 12volt,220 volt AC dolabımı DC yapmak istiyorum.
Yenisini almaya bütcem uygun değil.Büro tipi buzdolabım var. DC ye çevirmek için ne yapmam gerekir,
Emekli Öğretmen amcanıza nasıl yardımcı olursunuz.
Başarılar dileğiyle,tekrar hoş geldiniz.
Gökhan bey aramıza hoşgeldiniz.
Seyfettin hocam merhaba. Bildiğim kadarı ile Hikmet kardeşim daha yenilerde 220 buzdolabının kompresörünü cüzi birşeye 12 v çevirmişti . Çözüm bu gibi.

Seyfettin hocam merhaba. Bildiğim kadarı ile Hikmet kardeşim daha yenilerde 220 buzdolabının kompresörünü cüzi birşeye 12 v çevirmişti . Çözüm bu gibi.

Bilgim var ama,araştırmayı geniletmekte seçenekleri artırmakta fayda olacağı kanısındayım
Selamlar

Öncelikle beni aranıza kabül ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Seyfettin hocam merhaba...
220Vac büro tipi dolabınızı 12Vdc ile çalıştırmak istediğinizi yazmışsınız.
Bunun bize göre 2 yolu vardır.
1-) 220Vac ekovat motorunuzu 12Vdc ekovat ve elektronik kart ile değişimi.
2-) 12Vdc giriş 220Vac çıkış inverter kullanmak.
Birinci seçenek kendi içinde 2 seçenek daha doğuruyor. Az tüketimli (çok verimli) 12Vdc de 2-3 amper. Çok tüketimli (az verimli) 5-6 amper. Bunların kendi aralrında fiyat farkı çoktur. Akım problemi olamayan yerlerde çok tüketimli, solar panel kullanılan arkadaşlar için az tüketimli ekovat kullanmalarını tavsiye ederiz.
İkinci seçeneği biz önermiyoruz çünkü inverterlerin ister tam sinüs ister modifiye sinüs olsun güçlerine göre 2-5 amper olduğu için dc ekovatın harcadığı akımı daha stand-by da harcarlar.
Hocam hangi seçeneği düşünürseniz seve seve elimden gelen yardımı esirgemem.
Saygılarımla...

GATOMIC' Alıntı:
Öncelikle beni aranıza kabül ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Seyfettin hocam merhaba...
220Vac büro tipi dolabınızı 12Vdc ile çalıştırmak istediğinizi yazmışsınız.
Bunun bize göre 2 yolu vardır.
1-) 220Vac ekovat motorunuzu 12Vdc ekovat ve elektronik kart ile değişimi.
2-) 12Vdc giriş 220Vac çıkış inverter kullanmak.
Birinci seçenek kendi içinde 2 seçenek daha doğuruyor. Az tüketimli (çok verimli) 12Vdc de 2-3 amper. Çok tüketimli (az verimli) 5-6 amper. Bunların kendi aralrında fiyat farkı çoktur. Akım problemi olamayan yerlerde çok tüketimli, solar panel kullanılan arkadaşlar için az tüketimli ekovat kullanmalarını tavsiye ederiz.
İkinci seçeneği biz önermiyoruz çünkü inverterlerin ister tam sinüs ister modifiye sinüs olsun güçlerine göre 2-5 amper olduğu için dc ekovatın harcadığı akımı daha stand-by da harcarlar.
Hocam hangi seçeneği düşünürseniz seve seve elimden gelen yardımı esirgemem.
Saygılarımla...

Atomig kardeşim,ilgine teşekkür ederim.
Benim Projem;Aracıma takmayı düşündüğüm ikinci alternatörden 105 amp iki aküyü beslemak,sadece buzdolabı için invertör kullanmamak.Nedeni;pc,hidrofor ve TV nin DC ile calıştırmak istemem

Gökhan bey, Güzel paylaşımlar dileği ile Hoş geldiniz diyor, elimizden geldiğince yardıma hazır olduğumuzu belirtiyorum. Sevgilerimle.

Seyfettin hocam...
Dilerseniz 220vac ile çalışan buzdolabınıza danfoss veya koreden ithal ettiğimiz 1 yıl garantili 12Vdc ile çalışan
ekovat takabiliriz. Mevcut 2 adet 105 amperlik akünüz ile hiç şarj etmeden bile 2-3 gün çalışabilir.
Saygılarımla...

GATOMIC' Alıntı:
Seyfettin hocam...
Dilerseniz 220vac ile çalışan buzdolabınıza danfoss veya koreden ithal ettiğimiz 1 yıl garantili 12Vdc ile çalışan
ekovat takabiliriz. Mevcut 2 adet 105 amperlik akünüz ile hiç şarj etmeden bile 2-3 gün çalışabilir.
Saygılarımla...

Danfoss, bir şey anladıysam arap olayım.Üstelik arapca da değil.Danfoss nedir?Kore ürününe göre +-
leri nelerdir?Maliyet nedir?

Gökhan bey'e bir hoş geldiniz de benden.

Yavaş yavaş ihtiyaç duyacağımız bütün konularda uzmanları aramızda görebileceğimize dair bir umut oluştu bende. Marangozluk konularında Levent bey, yangınla ilgili konularda Seyfettin hocam, tekstille ilgili konularda Atila bey, elektronikle ilgili konularda Ferhat bey, solar panelle ilgili konularda Önder bey, şimdi de soğutma, vb. konularda Gökhan bey.... Araç uzmanlarını saymıyorum bile.

Sen güzel bir ortamsın gezenbilir! :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR