Gökhan bey aramıza hoşgeldiniz.airboat' Alıntı:Sevgili dostlar MERHABA...
Gökhan ATOM 38 Yaşındayım.
Genç Dostum aramıza hoş geldiniz.
Karavancı dostlarımızın sizin gibi bilgi ve beceri sahibi genç kardeşlerimize her zaman soracağı
bir takım sorunları vardır.
Önce ben başlayayım isterseniz.
Motokaravanımdaki elektirik sistemi buzdolabı hariç 12volt,220 volt AC dolabımı DC yapmak istiyorum.
Yenisini almaya bütcem uygun değil.Büro tipi buzdolabım var. DC ye çevirmek için ne yapmam gerekir,
Emekli Öğretmen amcanıza nasıl yardımcı olursunuz.
Başarılar dileğiyle,tekrar hoş geldiniz.
GATOMIC' Alıntı:Öncelikle beni aranıza kabül ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Seyfettin hocam merhaba...
220Vac büro tipi dolabınızı 12Vdc ile çalıştırmak istediğinizi yazmışsınız.
Bunun bize göre 2 yolu vardır.
1-) 220Vac ekovat motorunuzu 12Vdc ekovat ve elektronik kart ile değişimi.
2-) 12Vdc giriş 220Vac çıkış inverter kullanmak.
Birinci seçenek kendi içinde 2 seçenek daha doğuruyor. Az tüketimli (çok verimli) 12Vdc de 2-3 amper. Çok tüketimli (az verimli) 5-6 amper. Bunların kendi aralrında fiyat farkı çoktur. Akım problemi olamayan yerlerde çok tüketimli, solar panel kullanılan arkadaşlar için az tüketimli ekovat kullanmalarını tavsiye ederiz.
İkinci seçeneği biz önermiyoruz çünkü inverterlerin ister tam sinüs ister modifiye sinüs olsun güçlerine göre 2-5 amper olduğu için dc ekovatın harcadığı akımı daha stand-by da harcarlar.
Hocam hangi seçeneği düşünürseniz seve seve elimden gelen yardımı esirgemem.
Saygılarımla...
GATOMIC' Alıntı:Seyfettin hocam...
Dilerseniz 220vac ile çalışan buzdolabınıza danfoss veya koreden ithal ettiğimiz 1 yıl garantili 12Vdc ile çalışan
ekovat takabiliriz. Mevcut 2 adet 105 amperlik akünüz ile hiç şarj etmeden bile 2-3 gün çalışabilir.
Saygılarımla...