Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,811
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Çok Teşekkür ederim levent bey ve Eses bey. Bendende selam olsun.
Siteyi izliyorum. kendi Kamperini yapanları takip ediyorum. Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Benim ilk bebeğim olacak inşallah..

Etiketler

s_doganturk
Hoşgeldiniz. Ayzu ve isteklerinize tez elden kavuşabilmenizi dilerim
Selamlar. :smiley:

gezenbilir dostlarına merhabalar,mesut ben,çorumda yaşıyorum,uzun zaman önce kamp ve karavancılık hastalıgına yakalandım,2 kez kampingde kalma şansım oldu,ordaki dostluk ve paylaşımı gördüm,emanet aldıgım çadırımı nasıl kuracagım diye düşünürken,sagolsunlar çay ikramı sohbet derken, elimizi degmeden bir anda çadırımızı kurdular,şehir hayatında bu kadar yardımlaşma olmadıgını malumunuz,eşimin emekliliginin dolmasıyla karavancılık hayalimi gerçekleştirmek arzusundayım tabii imkanlarım ölçüsünde,fırsat buldukca forumu inceliyorum,yolun çok başındayım,kafamda cevap bekleyen yüzlerce soru var,sizlerin tecrübe ve bilgilerine ihtiyacım var,camper tarzı bir karavan düşünüyorum,yaz kış kullanmayı ve geniş alan istedigim için yeni kasa psa araçlardan ötv nedeniyle 2007 model düşünüyorum,b sınıfı sürücü belgesi yeterlimidir?13m3 mü 15m3 mü kullanışlıdır?uzunluk arka tekerden sonrasımı farklıdır?ön ve arka tekerlek arasındada fark varmıdır?paylaşım ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mesut Bey
Aramıza hoş geldiniz, En yakın zamanda isteklerinize kavuşursunuz.
Kenan YAMA

mesutdmr' Alıntı:
gezenbilir dostlarına merhabalar,mesut ben,çorumda yaşıyorum,uzun zaman önce kamp ve karavancılık hastalıgına yakalandım,2 kez kampingde kalma şansım oldu,ordaki dostluk ve paylaşımı gördüm,emanet aldıgım çadırımı nasıl kuracagım diye düşünürken,sagolsunlar çay ikramı sohbet derken, elimizi degmeden bir anda çadırımızı kurdular,şehir hayatında bu kadar yardımlaşma olmadıgını malumunuz,eşimin emekliliginin dolmasıyla karavancılık hayalimi gerçekleştirmek arzusundayım tabii imkanlarım ölçüsünde,fırsat buldukca forumu inceliyorum,yolun çok başındayım,kafamda cevap bekleyen yüzlerce soru var,sizlerin tecrübe ve bilgilerine ihtiyacım var,camper tarzı bir karavan düşünüyorum,

Mesut Bey, hoş geldiniz!.. :smiley:

Size önerim ve salık vermem şu olabilir: Kafanızın karışmasından çekinmeyin; bıkmadan usanmadan konuları okumayı sürdürün, sorularınıza yanıt(lar) bulacaksınız. Sonuçta, kendi koşullarınıza en uygun çözümü, yine siz bulacak ve belirleyeceksiniz... ;) :smiley:

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

mesutdmr' Alıntı:
gezenbilir dostlarına merhabalar,mesut ben,çorumda yaşıyorum,uzun zaman önce kamp ve karavancılık hastalıgına yakalandım,2 kez kampingde kalma şansım oldu,ordaki dostluk ve paylaşımı gördüm,emanet aldıgım çadırımı nasıl kuracagım diye düşünürken,sagolsunlar çay ikramı sohbet derken, elimizi degmeden bir anda çadırımızı kurdular,şehir hayatında bu kadar yardımlaşma olmadıgını malumunuz,eşimin emekliliginin dolmasıyla karavancılık hayalimi gerçekleştirmek arzusundayım tabii imkanlarım ölçüsünde,fırsat buldukca forumu inceliyorum,yolun çok başındayım,kafamda cevap bekleyen yüzlerce soru var,sizlerin tecrübe ve bilgilerine ihtiyacım var,camper tarzı bir karavan düşünüyorum,yaz kış kullanmayı ve geniş alan istedigim için yeni kasa psa araçlardan ötv nedeniyle 2007 model düşünüyorum,b sınıfı sürücü belgesi yeterlimidir?13m3 mü 15m3 mü kullanışlıdır?uzunluk arka tekerden sonrasımı farklıdır?ön ve arka tekerlek arasındada fark varmıdır?paylaşım ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Mesut bey hoşgeldiniz,
Allah gönlünüze göre nasip etsin derken acizane önerim olarak PSA grubu araç düşündüğünüz için 15 m3 olsun derim. uzunluk araka tekerden sonra olup B sınıfı yeterli olmakatadır. Elimizden geldiğince yardıma hazırız. Sevgi ve Saygılarımla.

Mesut bey hoşgeldiniz, benim önerimde Teknik bölümdeki başlıkları incelemeniz olacaktır. Teorik bilgilerinizi
ne oranda çoğaltırsanız pratiğe geçişte tecrübe kadar olmasada çok işinize yarayacaktır. Selamlar

BİBS' Alıntı:
Mesut bey hoşgeldiniz,
Allah gönlünüze göre nasip etsin derken acizane önerim olarak PSA grubu araç düşündüğünüz için 15 m3 olsun derim. uzunluk araka tekerden sonra olup B sınıfı yeterli olmakatadır. Elimizden geldiğince yardıma hazırız. Sevgi ve Saygılarımla.
selamıma cevap veren üstadlarıma çok teşekkür ederim,resimdeki psa camper sizinmi?kendinizmi yaptırdınız?nerede yapıldı ve maliyeti ne oldu?bilgi verirseniz minnettar olurum,saygılarımla.

Mesut bey'e bir hoş geldin de benden.

Arkadaşlarımızın dediği gibi teknik bölümü bıkmadan, usanmadan okuyun. Her adımında yeni bir şeyler öğreneceksiniz. Sonuçta göreceksiniz ki her şey sizin tercihlerinize bağlı.

İlk tercihinizi belirtmişsiniz: Yaz-kış kullanmak. Dolayısıyla hem ısıtıcılara hem buzdolabına ihtiyacınız olacak. Bir sonraki tercih: Nerelerde dolaşmayı tercih edeceksiniz? Deniz kenarı ağırlıklı olacaksa 15m3 daha uygun olabilir. Yaylalara gidecekseniz arka tekerden sonraki uzunluk iniş-çıkışlarda sürtme riski taşıdığı için rahatsız edebilir. Bir başka tercih: Nerede konaklayacaksınız? Kampinglerde kalacaksanız 220V bir sistem size daha ucuza mal olacaktır. Kamping dışında canımın çektiği yerde konaklarım derseniz bu kez 12V + güneş paneli şarjlı bir sisteme ihtiyacınız olacak. vs. vs.

Eliniz alet tutmaya yatkınsa pek çok şeyi kendiniz yapıp işçilikten tasarruf edebilir, dahası her şeyi kendi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Kullanacağınız izolasyon, kaplama, vb. malzeme de yine bütçenize ve tercihlerinize bağlı olacaktır.

Kısacası, bir kez daha önerim: Teknik konulardaki mesajları okuyun, okuyun, okuyun. Burası gerçekten bir ansiklopedi gibi. Pişman olmayacaksınız.

Tekrar hoş geldiniz.

TA2RX' Alıntı:
Mesut bey'e bir hoş geldin de benden.

Arkadaşlarımızın dediği gibi teknik bölümü bıkmadan, usanmadan okuyun. Her adımında yeni bir şeyler öğreneceksiniz. Sonuçta göreceksiniz ki her şey sizin tercihlerinize bağlı.

İlk tercihinizi belirtmişsiniz: Yaz-kış kullanmak. Dolayısıyla hem ısıtıcılara hem buzdolabına ihtiyacınız olacak. Bir sonraki tercih: Nerelerde dolaşmayı tercih edeceksiniz? Deniz kenarı ağırlıklı olacaksa 15m3 daha uygun olabilir. Yaylalara gidecekseniz arka tekerden sonraki uzunluk iniş-çıkışlarda sürtme riski taşıdığı için rahatsız edebilir. Bir başka tercih: Nerede konaklayacaksınız? Kampinglerde kalacaksanız 220V bir sistem size daha ucuza mal olacaktır. Kamping dışında canımın çektiği yerde konaklarım derseniz bu kez 12V + güneş paneli şarjlı bir sisteme ihtiyacınız olacak. vs. vs.

Eliniz alet tutmaya yatkınsa pek çok şeyi kendiniz yapıp işçilikten tasarruf edebilir, dahası her şeyi kendi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Kullanacağınız izolasyon, kaplama, vb. malzeme de yine bütçenize ve tercihlerinize bağlı olacaktır.

Kısacası, bir kez daha önerim: Teknik konulardaki mesajları okuyun, okuyun, okuyun. Burası gerçekten bir ansiklopedi gibi. Pişman olmayacaksınız.

Tekrar hoş geldiniz.
önerilerinize çok teşekkür ederim,dikkatle inceliyecegim,!

mesutdmr' Alıntı:
selamıma cevap veren üstadlarıma çok teşekkür ederim,resimdeki psa camper sizinmi?kendinizmi yaptırdınız?nerede yapıldı ve maliyeti ne oldu?bilgi verirseniz minnettar olurum,saygılarımla.

Forumu takip ederseniz BİBS olarak gerekli bilgileri görebilirsiniz, Resimdeki tamamlanmakta olan araç benim,
(Allah herkezden razı olsun) Forumdaki paylaşılan bilgiler sayesinde, kendim ve profesyonellerden almış olduğum destek doğrultusunda izmirde yaptım, tamamlandığı zaman paylaşmayı düşündüğüm maliyet bilgileri şu an kesin olmamakla beraber 45 000 TL civarında.

Mesut bey
Hoş geldiniz.
Hele bir başlayın , göreceksiniz altından kalkabileceksiniz.
Çünkü burada her bilgi paylaşılıyor . üstelik verilen gayret gazı da beleş. ;D
Kolay gelsin şimdiden.

Ufuk Bey hoş geldiniz!..

Burada, kendinize bir çözüm yaratacağınıza/bulacağınıza eminim. Umarım herşey, gönlünüzce olur.
smiley.gif

Aşağıdaki bağlantıda kendinizi tanıtabilirsiniz:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11651.2175

Cavid Sezen....

Merhaba tüm gezen bilir üyesi dostlar...
forumu yaklaşık bir yıldan fazla bir süredir üye olarak takip ediyordum ama hiç yazmamıştım ....tüm topicleri ısrarla takip ederken serbest muhabbet köşesine bir soru ihtiyacı hissettim ...cavid beyde dur bakalım önce bir destur ver bir tanışalım bakalım ;sonra bakarız demiş .. ;D ;D ;D ...
baş üstüne deyip tanıtalım kendimizi...40 yaşında kendi işimi yapıyorum ...(metal tic...nadir metallar platin ,paladyum, gümüş ,sarı, kızıl, hurda ,dökme ,ham hepsi var...)
dogayı seviyormuyum ...????
-şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar hep masa başı çalışmış kapalı ortam ben kendimi bildim bileli dogadayım ...yani sudaki balık gibi hep dogadaydım başka türlü düşünemiyorumm..
tekne sahibi olmayı 21 yaşında başardım ...o zaman ALLAHIM bu marmara ne büyük deniz burda ne yapılır nasıl gidilir gezilir derken çakıltaşlarını bile ezberledik ...yok hava tahmini yok sagım sancak yok solum iskele derken şehir hatları vapurlarının metre ;motor gücü iddalarına girmeler limandakileri kepezlemeler falan....
eee kardeşim ne kaşınıyorsun "bak ne güzel kayığın varmış bize ne -git denizlerde çalkalan diyorsanız
haklısınız derim ama o iş öyle değil ....
şöyleki insan dogadaki en sıkılgan varlık hani meşur ata sözümüz var ya:
BAL YİYEN BALDAN USANIR...
o hesap önce tekne filan derken hadi bir motorsiklet alalım zaten arabalar var kapıda bide buna bakalım ne menem dedik...ilk önce ufaktan büyüğe 3-4 motor elden geçirince tekne ile marmara adası avşa git motoru denizden karaya indir gez falan yapınca bizim hanımda oldumu sana virüs bulaşmış gezgin ....eeee orda burda (öz çanakkalede) bir sürü(yabancı) karavancıları görünce hadi sen biçim herifsin bak herkes ne güzel karavan keyfi yapıyor demez mi...
ben zaten işim gereği anadolunun üçte ikisini dolaşmışım il il,ilçe ilçe ;köy köy...bırak karavanı gel bak yeni moda millet motorsikletle avrupa turu yapıyor..bizde yapalım dedim ..oda yok o kadar uzun boylu değil bu yaştan sonra motor sırtlarında gezip,çadırlarda yatamam demeye başladı...
şimdi bu hesaba göre benim tüm Türkiyeyi karadan bir tur atıp (max.5 yıl )karavanla evlenerek değilde seviyeli beraberlik yaşayarak ...has karavancı değilde çakma karavancı olarak bir rota tamamlama hayalim hevesim oluştu...eee ona sor buna bak derken yaklaşık bir yıldır bütçe plan komisyonu harıl harıl çalışıyor....

bu kadar gevezelikten sonra gelelim sadede şimdi :benim teknecilik-yatçılık çevremden ve tecrübelerimden karavanı kendim imal etmek (bir psa veya md23 isuzu midibüs )imkanım +bütçem+vaktim var ..ama biz metal işi yapanlar demir kafalı olduğumuzdan bir malın hem ham (filiz-cevher)hem mamül,hem hurda fiyatını 10 kere ölçer bir biçeriz ....hiç bilmediğim bir konuda ahkam kesmek yerine yaklaşık 8 aydır araştırıyorum ..tabiiikide siz daha iyisini bilirsiniz ama ilk gördüklerim :
1- bu işin yani karavanların sabit bir piyasası yok....FİYAT scalası tutarsız vede alinin karavanından benim ki 10.000 tl fazla eder anlayışına göre ..
2-Ne yaparsam yapayım bir amatör olarak zarar edeceğim kesin görünüyor...(kamyon ,kamyonet ,saysız araba alım satımı.hatta 4 motorsiklet aldım sattım )sonucu tahmin edebiliyorum ....
3-Ya gelmişim 50-60 yaşıma bidaha mı yaşayıcagım diyenleri; bu benim emeklilik hayalim deyip marinaya-limana yanıma gelip ayna kıç mı karpuz kıç mı tekne yapayım diye soranları ;sonrada sanki biz şöyle şöyle yap hiç dememişiz gibi arkasını dönüp tam tersni yapanları ;en sonundada kalamış marinadan 1 yılda 10-15 saatten fazla çıkaramayıp(çünki tekne ya gitmiyor ya emekli maaşını 5 saate yakıp modaya anca varıyor)
----ya ufuk yardım ette şunu bir satalım bak marina 2500 euro€ fatura çıkarmış 75.000 harcadım 30 vermiyorlar ......diyenleri çok ama çok gördüğümden bu forumda damdan düşenleri arıyorum ...
kusura bakmayın uzun oldu ama durum bu merkezde....
not:resim niye ekliyosun derseniz..?? baktım herkes ekliyor bende severim paylaşmayı..insanı severim en en çokta tüm kalleşliğine ragmen.....çünki bana beni hatırlatır....köpeğim var sadık benim için ölüyor ama yinede iki laf için insan ararım.....

ha son olarakta ben teknemi filan satmam ..sakın yanlış anlama olmasın ...açıklayayım araba ile motorsiklet ikiside tekerlekli olmasına rağmen nasıl farklı ap ayrı şeylerse..(GEZEN BİLİR...ikiside var ve geziyorum ;) ;) ;) )tekne vede karavan hiç alakasız iki nesne ..nasıl tekneye herkesin bakışı farklı ise (kimisi yelkencidir ki hiç çakmam..kimisi balıkçıdır..kimisi de dümencidir oraya buraya gider çapalar)karavana da bakışı herkesin kendi özelinde....baştan yazalımda sonra tekne mi karavan mı gibi bir abukluk olmasın........

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

SON KONULAR

Geri