airboat
0 506 747 33 33
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Gezenbilir için başka ne denebilir!
Gezenbilir için başka ne denebilir!
s_doganturk' Alıntı:Merhaba Doğa dostları
Bende artık kendim için birşeyler yapma yaşıma geldim ve aranıza katılmaya karar verdim. Banada yer varmı acabaaaa
mehmet_mtrs' Alıntı:Sevgili dostlar durum şöyle.
Karavanımı yapmaya başlarken başlarda belirttigim gibi tam olgunlaşmayan fikirler ile inverter yardımı ile 220 v bir mini dolap alıp yapacagım karavanda kapladıgı yeri ölçulendirerek işe başlamıştım. Zaman ilerleyip 12 v bir dolap kullanmamın daha çok kafama yatması sebebi ıle ben de yusuf kardeşimiz gibi Ahmet bey den bir dolap almış ve sizlere de resimlemiştim . Ne var ki , dolap için yaptıgım bölume bu dolabı (yükeklık 1/5 cm yuksek) sıgdıramadım . Yaptıgım mobilya bölümünde degişiklik yapabilme olanagım da kırıp dökmeye varacağından dedim ki kendi-kendime ; En iyi 220 v dolaba bir motor taktır , yerleştir yerine olsun bitsin.
Evet , böyle aranıp dururken , etreftan bilgi toplamaya çalışırken kimden nereden ulaştıgımı hatırlamıyorum Gökhan bey in yerini tarif ettiler. Meğer oturduğum semte ne kadar da yakınmış da ben bilmiyormuşum .
Derdimi ince ince dilim döndügunce anlattım . Bunun yanına da fazla bir harcama yapabilme gücümün olmadığını da belirttim laf arasında. Muhabbet e bile başladık . Mekanın , babadan devam eden ve de tecrübe edindikce de daha alternatifli bir çalışma icerisine girdiklerini , hatta kendilerince dizayn ettikleri Danfos ayarında motorlar ve aparatlarını geliştirdiklerini belirttiler (reklam yapmak gibi olmasın) . Ben aslında önce kendim güven duyabilme bilgisini toplamak Çabasındaydım ;D . Valla ne diyeyim bunca yaptıgım araştırma çabasında en cazip dolap derdinden kultulabilme caresini bulmuştum. Laf arasında forumumuzdan da bahsettim . Meger Gökhan bey de karavan konusuna yakınlık duymakta imiş. Dedim ki ; "Gel aramıza hem bizden birşeyler ögrenirken bizlerin de sizden ögrenebilecegimiz olduğu gibi , avantajlar sunarsanız (garanti şart prensibimizden bahsettim) Bundan memnuniyet duyarız diye bahsettim.
Olayın hikayesinden sonrada durumdan bahsetmek isterim. Benim büro tipi (ölçülerine mecbur kaldığım) dolabıma Danfoss motor takıldı . Kendileri belirli bir deneme sürelerine tabi tuttukları gibi , ben de evde, ÜÇ günden beri aralıksız çalıştırıyorum. Evde bulunan epeyce yaşlı bir Yuasa 12 v 60 ah/20 hr akü baglı. Şarj için devrede oto teyp tamirinde kullandıgım adaptör ile şarj ediyorum . Bu şekilde karavana binene kadar (15 gün) çalışacak . gözlediklerim ; motor gövdesi aşırı ısınmıyor , oldukca sessiz dolap içi buzluk -20 termostat başlangıcı da -15 . Süre olaraktahmini 2700 devirde 15-30 dk aralıgında termostat yapıyor . termostatta kaldıgı süre ise 15-35 dk aralıgında Buzluk rahat buz yapabiliyor. Şimdilik bunları gözleyebildim.
Neye malıldugunu merak ettiginizi biliyorum . Motor+ kart+Fan+gerekli techisat+ montaj =800 tl.
Not:Ben ellerinde bulunan , içi açılarak bakımı yapılıp yenisi ile aynı performansa %80-90 yaklaştırılmış danfoss motor u yegledim (daha az tüketim 2000 dv dk 2/5 tüketim Ğörmeseydim inanmazdım.) . Dahası , benim dolabımdaki motor danfoss olmalı. Takıntılarımı deostlar bilirler aşagı yukarı. ;D Aklıma gelmeyen olmuştur sorabilirsiniz . Selamlar.
Aslında bu yazıları sogutma bölumüne aktarabilsek ne iyi olur du.
Bende artık kendim için birşeyler yapma yaşıma geldim ve aranıza katılmaya karar verdim. Banada yer varmı acabaaaa