Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,821

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Yusuf Aybek' Alıntı:
Ahmet bey öncelikle aramıza hoş geldiniz,başınıza gelen sıkıntıları eşimle birlikte okuduk inanın çok üzüldük 3 sene önce bende kendi aracımı yapmak istediğimde altından kalkamazsam diye karavan yapım firmalarını arayıp fiyat almıştım o ara sitelerdeki karavan yapım firmasının internet üzerinden ilanlarını inceledim az kalsın gidip mobilya ve elektrik işleri için aracı bırakacaktım Allahtan paramız yoktuda ;D gidip yaptıramadık.
İnşallah bundan sonrası sizin için bir dönüm noktası olur eski yaşadıklarınız bir anı olarak kalır.
Teşekkürler yusuf bey,
Sizin hikayenizi baştan sona okumuştum, takdire şayan.
o kadar uğraş sonucu karavanınızı ev için feda edebilmek son derece doğru bir karar.
Sizde bu azim olduktan sonra kısa zamanda yenisini yaparsınız, İnşaallah...
Saygılar.

halilo11' Alıntı:
Ahmet Bey Hoş geldiniz

Hoşbulduk, Halil bey
Almanya'da yaşadığınız için karavan konusunda çok şanslısınız
Gezilerimde yan yana geldiğimiz Alman karavanların yanında benim karavanımın eski hali kümes gibiydi.
İnşaallah bu durumdan kurtulmayı umuyorum.
Selamlar.

Hoşgeldin mesajlarınız için tekrar teşekkür ederim. Sizler gibi karavan dünyasına gönül vermiş değerli ustalardan bu mesajları almak gurur verici.. Sanıyorum bir çoğunuzun belirttiği hastalığın ilk evrelerini yaşamaktayım. Sabahları siteye gelen Ducato öğrenci servisi, şirkette ufak sevkiyatlar için kullanılan Master ve komşumun arabasında daha önce hiç dikkatimi çekmemiş olan çeki demiri.. artık hepsi gözüme bir farklı gözüküyor. ;D
Levent bey'in belirttiği gibi dışarıdan bir göz olarak (şimdilik) yaptıklarınız, yapmakta olduklarınız, projeleriniz ve tüm paylaşımlarınızın müthiş olduğunu bilmenizi isterim. Bir sorun, bir tereddüt esnasında tüm deneyimlerin nasıl seferber edildiğini ve çözüm önerilerinin peşpeşe sıralandığını görmek çok heyecan verici. Eğer olay sadece teknik becerisini kullanan insanların gezip tozmak için araç yapmasından ibaret olsaydı tüm yazılanlar, demonte ürünlerin içindeki yapım klavuzu tadında bir şey olurdu. Biz ne yapıyoruz sorusunun bence tek cevabı var ; Heyecanı ve Ruhu paylaşıyorsunuz...

Ahmet Bey hoş geldiniz :smiley: ; okurken ter bastı beni, yaşadıklarınız kabus gibi!... :( :mad: ??? :eek:

Cavid Sezen

Murat ve Ahmet beyler öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Ahmet beyin, anlattığı herşey kabus gibi gerçekten. Birde konun güncel tarafından bakmak isterim. Artık devlet bile, hileli mal satanları vergi kaçakçılarını ve benzer konularada, insanları afişe etme kararı aldı ve uyguluyor. Yıllardır neden ayıplı ve zararlı mal satanlar açıklanmaz, bizlerde o mallardan uzak durma imkanı bulamayız diye sorardık haklı olarak. Nihayet halkın soruları cevap buldu ve artık açıklanıyor.
Bu açıdan bakarsak, karavan yapmak veya eksiklerini gidermek, tadilatları yaptırmak için çok arkadaşımız arayış içindeler. Aynen Ahmet bey gibi ÖPÜLMEKTELER. Gezenbilir- Karavan bölümümüzdeki tüm dostlarımız; Malzemenin kalitelisi ve en ucuzu nerededir,hangi sorunlara nasıl çözüm bulunurdan tutunda,bir çok başlık altında birbirine yardımcı olmak için gayret sarfediyorlar. Bu arada iyi malzeme satan yerler, iyi iş yapan yerler ve kişileri korkmadan birbirine isim ve telefon vererek öneriyorlar. Hani ne derler '' YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME'' misali. Bu öneriler sayesinde de ç.ok arkadışımız sorunlarına çözüm buluyor.
Plağın akrasına baktığımız zamanda gördüğümüz şeyleri neden kendimize saklayalım. Eğer insanları ÖPMEK ve haksız kazanç sağlama gayreti içinde olanlara rastlarsak, Onlarıda isim ve adres vererek açıklamak bir insanlık görevidir diye düşünüyorum. Ahmet kardeşimiz gibi canı yanmış arkadaşlarımız, bunları açıklarsa ilerde diğer arkadaşlarımızında bu örümcek ağına düşmesini önlemiş olurlar. Bunlar açıklanmazsa bu kötü niyetli kişilerin ekmeğine yağ süreriz. Nasıl yalan söylemek suç ve günah ise, doğruları kötüde olsa saklamakta ayni değerdedir.
Hatta yönetime bir önerim olacak. Bu tip kötü niyetli işletme ve kişilerin açıklanacağı, BUNLARA DİKKAT veya benzeri bir başlık altında bir bölüm olmasını dilerim.
Velhasıl, Ahmet kardeşimden, canını yakanları,isim ve adres olarak açıklamasını öneririm. Belki bir kişiyide olsa bunların tuzağına düşmekten korur. Veya Karavan sevdasında olanları,'' Vay be karavan alırsam benide öpecekler'' korkusu ile bu sevdalarından vaz geçmesini önlemiş olurlar.
Sevgi ve Saygılarımla...

Ahmet bey meraba öncelikle yazınızda bahsettiğiniz birkaç Ankara firmasından bahetmişsiniz bence bunların kim olduğunu açıklamanız gerekir görüştüklerinizden birtaneside benim firmam bilmeyenler için söylüyorum(DOLLY KARAVAN) çünkü sizin mağdur olmanıza neden olan firma başkası size yardımcı olmak isteyen firma başkası bana geldiğinizde size yardımcı olmak adına ne yapılması gerekiyorsa samimi bir şekilde en ince ayrıntısına kadarda size anlattım lütfen bunlarıda yazın işi başkasına vermiş olabilirsiniz bunada saygı duymak lazım ancak yazınızdan genel olarak şu kanaat çıkıyor Ankara,daki firmalar güvenilmez gibi en azından kendi firmam adına ben yaptığım ve yapacağım her işin sonuna kadar arkasındayım bunun ispatıda şimdiye kadar yapmış olduğum karavanlar ve onların sahipleridir,şimdi taktiri saygıdeğer forum üyelerine bırakıyorum amaç üzüm yemekse bu bence bağcıyı dövmeden olmalıdır.umarım herşey gönlünüzce olur saygılar.

bülent usta' Alıntı:
Ahmet bey meraba öncelikle yazınızda bahsettiğiniz birkaç Ankara firmasından bahetmişsiniz bence bunların kim olduğunu açıklamanız gerekir görüştüklerinizden birtaneside benim firmam bilmeyenler için söylüyorum(DOLLY KARAVAN) çünkü sizin mağdur olmanıza neden olan firma başkası size yardımcı olmak isteyen firma başkası bana geldiğinizde size yardımcı olmak adına ne yapılması gerekiyorsa samimi bir şekilde en ince ayrıntısına kadarda size anlattım lütfen bunlarıda yazın işi başkasına vermiş olabilirsiniz bunada saygı duymak lazım ancak yazınızdan genel olarak şu kanaat çıkıyor Ankara,daki firmalar güvenilmez gibi en azından kendi firmam adına ben yaptığım ve yapacağım her işin sonuna kadar arkasındayım bunun ispatıda şimdiye kadar yapmış olduğum karavanlar ve onların sahipleridir,şimdi taktiri saygıdeğer forum üyelerine bırakıyorum amaç üzüm yemekse bu bence bağcıyı dövmeden olmalıdır.umarım herşey gönlünüzce olur saygılar.
Merhaba; Bülent Bey
Benim mağduriyetimle sizin bir alakanız yok, üstelik sizin işyeriniz bahsettiğim semtte değil.
Sizinle görüştük, sağolun bizimle ilgilendiniz. Bizim en birinci şikayetimiz aracın kasasının düzgün ve itinalı projeli planlı değilde, deneme yanılma yöntemi ile rastgele sanayide yapılmış olması ve su almasının birtürlü düzeltilememiş olmasıydı.
Sizde bize içerisinden sökerek izolasyon yapabileceğinizi söylediniz. Esas problem içi değil dışı dediğimiz zamanda dışını ellersek işin içinden çıkakamayız dediniz... Bu cevabınızdan Alkovenli motokaravan ile uğraşamadığınızı, kendinizinde bize söylediğiniz üzere mobilya ustası olduğunuzu varsayarak sorunumuzun bu şekilde çözülemeyeceğine karar verdik ve düşünelim dedik.
Eğer bir panelvan alıp size gelmiş olsaydım iç dizaynını size yaptırabilirdim. O konuda tatmin oldum, ustalığınıza lafım yok, bilginiz teterli...
Burda açıklamaya gelince; mağdur olduğum yerin açık açık isim adresini yazarak muhatap olmak istemem.
Karavanımın önceki halinin resimlerini koyacağım fırsat bulunca.Yarası olan gocunur.
Sizin alınmanıza gerek yok. Bize gösterdiğiniz bunları ben yaptım dediğiniz resimlerdeki görüntüler son derce mükemmel.
Burada sanki sizi itham etmişim gibi yazmanız yerine, Bahsettiğiniz firma (DOLLY) mi ? diye bana sormuş olsaydınız. HAYIR cevabını vereceğimdem niye şüphe duydunuz ? böyle bir cevap verebilirdim.
Daha öncede bazı forumlarda okumuştum. Başkası için yazılan ve başkasına ait (bir adet r harfi farklı olan) site ismini siz kendinizin internet sitesi zannederek cevaplamıştınız. Halbuki sizinle alakası yokmuş.Hatta bazı üyeler cevaben o sitenin sizinle alakası olmadığını uyarmışlardı yazılarında...Herşeyi üzerinize alınmayın, lütfen.
Sizinle görüşmemizin bize son derece faydası oldu bu inkar edilmez. Alkovenli yapma kasa karavan yapımının eger kişi kendi yapamıyorsa mutlaka bünyesinde iç mimar, Elk.mühve m.müh. bulunduran yetki belgeli yerlerde kalifiye elemanlar ile yapılabileceğini düşünmeme katkı yapmış oldunuz.
Bu düşüncem sizin yapamıyacagınız anlamına gelmez, sizde yapabilirsiniz.
Eğer benim çevremden kamper yaptıracak olan birileri bana sormuş olsa tavsiye edeceğim kişiler içindesiniz.
İlginiz ve herşey için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim

Not: Resimde görülen arka tampon, arka teker çamurluğu üst su deposu ve camların hicbiri yoktu, kapalı bir kutu idi. yanda sadece 40x30 veya 50x35 çerçevesi sacdan yapılmış tek 1 adet uyduruk bir pencere vardı.Alkoven kısmındada pencere veya havadanlık yoktu. Kasanın dış kaplaması artık malzemelerden parça parça yapılmış olup ek yerleri rastgele malzemelerle kapatılmış idi. Şoför mahalli üstü ile alkovan arası ayrık içi görünüyor, alkovan kısmı gıcırtı ile sallanıyor yağmurda aracı kullananın aynı zamanda soğuk duş yapabilmesi için düşünülmüş... belki 15 - 20 defa tarafımdan kalite malzeme ile dolgu yapılmasına rağmen 5 yıldır düzelmedi. Banyo kabini ve dış Kapı tokmakları kasaba otellerinin kapılarında bulunan topuz ortası kilit idi, önceden. Yaşam alanı kapısının dizaynı konusunda yoruma gerek yok sanırım. Kapıdan giren toz ve suyu engellemek için çevresi bazı yerleri 2 kat bazı bölümleride 4 - 5 kat pencere bandı ile sarıldı.

karavan.jpg

karavan2.jpg

Yusuf Aybek' Alıntı:
Ahmet bey tek başına azim işe yaramıyor ;D parada lazım ;) ;D

Yusuf bey;
Azim, beceri en önemlisi bence.dar imkanla yaptığın şaheseri gördük.Üstelik bu başlangıç sizi ev sahibi olmaya vesile oldu...Neden olmasın ? Belki önün açılıverir, hiç ummadığın bir anda hayallerine tekrar kavuşursun, dilerim.

gezmen' Alıntı:
Ahmet Bey hoş geldiniz :smiley: ; okurken ter bastı beni, yaşadıklarınız kabus gibi!... :( :mad: ??? :eek:

Cavid Sezen

Teşekkürler, Cavit bey;
Hemde ne kabus. 20 liralık mal 45'e maloldu, adam olmadı.. 15 - 20 ye satmayıda alana yazık olmasın diye yapmadım. herhalde bir 20 - 25 daha gidecek....
Benim yaşadıklarım acele kararla hareket edenlere ders olur umarım.
Selam ve Saygılar

edessastelio' Alıntı:
Benim yaşadıklarım acele kararla hareket edenlere ders olur umarım.

Size çok pahalıya patlamış bir deneyim, "Acul Sadi"ler için iyi bir ders oluyor; teşekkürlerimizle!..

Cavid Sezen

Ahmet abi Denizli 2. memleketim sayılır 3 sene kaldım güzel yer selamlar.Ve geçmiş olsun inşallah sorunları giderip hayal ettiğiniz karavana ulaşırsınız.Aramıza hoşgeldiniz.

Ahmet bey
Hoş geldıniz. Gerçekten çok üzücü olaylar ile karşılaşmışsınız . Bunca olanlardan sonra sadece bir " geçmiş olsun " demek çok da işe yarayamacagını bilmekteyim . Ne yazık , elden de başka bir sey gelmez . Bundan sonraki atılımınızda attıgınız yeni adımınızda size şans diler işlerinizin yolunda gitmesini dilerim.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR