Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,821
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Hoşgeldiniz Murat bey,
Bazen durup ne yapıyoruz? diye düşündüğümüzde en doğru tespitin dışarıdan bakışla yapılabildiğini,bize bizi anlatacak
görüşleri beklediğimizi ve aslında motivasyon olduğunuda itiraf etmek gerektiğini hatırlattığınız için. Teşekkürler.

Etiketler

Murat bey aramıza hoş geldiniz..

Umarım gönlünüzden geçen karavana kavuşur planladıgınız gezileri gerçekleştirirsiniz.

Karavan dünyasına yeni adım atmış biri olarak sizi iyi anlıyorum. "Allah kurtarsın" :D :D :D derler ya.. ;D ;D

Merhaba; Sitenin değerli kurucuları ve üyeleri...20 günden beri sitede bulunan her konuyu izlemeye çalışıyorum.
Bu satırları yazmak için çok geç kaldım biliyorum.
Denizli'deyim. Eşime sürpriz yapmak için çok incelemeden bir günde karar vererek 2007 sonunda (Ankara/Siteler'den) aldığım motokaravan mağduruyum.
Daha ikinci gün yağan yağmurda, yaşam alanı mahvoldu.Aldığım kişiye telefon açarak bildirdiğimde ise üzerine çocuklar çıkmıştır cevabını aldım. Birkaçgün sonra piknik için biryere gittiğimizde ise Lavabo giderinin sadece araç altına sallanmış bir boru olduğunu gördüm. Bunlar sadece birkaçı.
Artık geri dönüş olmadığından, Denizli civarında bir sürü resim ile sitesinde kendini karavancı olarak tanıtan bir kişiden ikinci kazığı yemiş oldum.Bu kişinin kontu garanti aracın bir daha su almayacak sözüne inanarak aracımı ona bıraktım. Sözde tavan bölümünü söküp yeni malzeme ile kaplıyacaktı.Tam kıkbeş gün sonra işin bittiğini haber verdi, gidip aldım. Sadece birgün sonra yağan yağmur yine yaşam alanını mahvetti. Usta zannettiğim bu kişiyede telefonla ulastığımda aldığım cevap: sanayiye götürde silikon sıktırıver kesilir oldu...
Denizli'de kendi motokaravanını yapan bir mühendis arkadaşımın sözü ile kendi karavanının yapım aşamasında kullandığı bir karasör atelyesinde yeniden yaptırmayı düşündük. Karöser atelyesinin sahibi işlerinin çok olduğunu belirterek bir karavancı tanıdığım var bu işi o yapar dedi ve usta ile beraber karavancı geçinen birinin yanına gittik.
Gittiğimde bu kişinin bir çekme karavanı tamir ettiğini görünce onu usta zannedip sorunların pazarlığını yaparak 1/2 karavan parası daha harcadım. 2 ay sürdü... Aracımda artık sorun yaşamıyacağımı düşündüğümden sırasıyla Vebosta, otomatik uydu temiz ve pissu depoları gibi aracın tüm noksanlarını yaptırdım. İlk gittiğim gezide yine hüsrana uğradım, sorunların hiç biri çözülememiş. Üstelik Yunanistan'dayım, havalarda şansımızdan birkaç defa yagmurluydu yine heryerimizi su bastı.Geri dönmek çözüm değildi, mecburen aksiliklere katlanarak o vaziyette birkaç ülkeye daha geçerek 60 gün sonunda ülkemize döndük.
Hatta vc deposunun sızdırması yüzünden Karadağ'a geçerken gümrükte etrafa yayılan pis koku bizi son derce rahatsız etti, acele ettikçe işimiz uzun sürdü. Görevliler kimbilir içlerinden neler neler geçirdi... Karadağ'a girer girmez bulduğumuz bir çeşme önünde aracımızı yıkamak istedik, fakat kuru yerler ıslatılınca koku çoğalıyordu, elimizden birşey gelmedi. İlk müsait yerde depoyu boşaltıpWC yi kullanmadan idare edecektik, başka çaremiz yoktu. Bu şekilde ne hayaller ile başladığımız 9500 km.lik gezimizi mutsuz bir şekilde bitirmek zorunda kaldık.
Bu güne kadar karavanımın içi dışı kaç defa sökülüp yeni malzeme ile değiştirildiğini hatırlayamayacak duruma geldim, zaten harcadıklarımı hesap edersem bunalıma gireceğim. Olmadı ve olmayacak...
5 yıldır beri karavanımı her görüşte, nasıl beddua ettiğimi tahmin edersiniz artık.Hatta direksiyondayken sürekli birşeyler söylediğim için eşimde bu durumdan çok rahatsız oluyordu.
2007 de 24 aylık emekli maaşımı bağlıyarak aldığım bu karavan yukarıda sözünü ettiğim uğraşlar ile ufak tefeğini saymıyorum, satın aldığım bedelin 2.5 katına maloldu şu ana kadar.
ucuz pahalı demeden satmayı düşündüğümde ise yeni alan kişinin her an bana beddua edeceği kesin.Nasıl başka birinin hayallerine kavuşacağını zannederken hüsrana uğramasına sebep olabilirim? Bu benim hak adalet ve inancıma aykırı...
Çünki eşimle ben bir karavanımız olsa diye 20 yıl hayaliyle geçirdik, sonu hüsran oldu...
Keşke 5 yıl önce Gezenbilir.com dan haberdar olup bu hatalı alışverişi yapmasaydım diyorum kendikendime.Ama çok geç artık, geri dönüş yok.
25 gün kadar önce halen aracımı adam edebileceğimi düşünerek internette gördüğüm adreslerin birkaçına gittim. İlk gittiğim belki iyi bir usta fakat bir mobilya atelyesi ve yapılan iş olarak görüntüde birşey yok, sadece bilgisayarda resimler var.İkinci ve üçüncü gittiğim yerlerde aynı...Yeni bir hüsran yaşayacağımdan korkarak ayrıldım.
Daha sonra biryerden gecerken bir holding bahçesinde gördüğüm karavanları yakından görüp bilgi almak için uğradık.
Bizimle ilgilenen kişilerin birinin makina mühendisi diğerininde iç mimar olması yetki belgesine sahip bir kuruluş olması ve yapmış oldukları işleri yapılmış haliyle görmek bizi yine umutlandırdı...
Motokaravanımızın sökülerek sıfırdan iç dış olarak planlı projeli olarak yeniden yapılması için görüştük.Fakat çıkan hesap bizim için çok çok uçuktu. Bunun altından kalkamayacağımız düşüncesi ile müsade isterken, Şirketin Genel müdürü tesadüfen salona inmişti ve bize hoşgeldiniz sonrası konuyu sordu görevlilere...Daha sonra bize her konuda yardımcı olacağını bu işten şirketinin para kazanmıyacağını asıl kazançlarının aracın üzerinde şirketlerinin Logosunu başkalarının görüp bilgileneceğini ve
Karavanınızı teslim almaya geldiğinizde tanıyamayacaksınız demesi üzerine yeniden aracımızı sıfır fiber kasa ve sıfır yaşam alanı için bıraktık otobüsle evimize döndük.
20 gün sonra firmadan söylediklerine göre, Araç şasisine kadar kesim işleri bitmiş birkaç güne kadar projelendirip onayımıza gönderecekler...
Yeniden emekli maaşımı 24 aylık krediye bağladım, 24 ay boyunca dişimizi sıkacağız artık...
İnşaallah bu sefer karavanımdan dolayı sorun yaşamayacağımı ümit ediyorum...
Selam ve saygılar hepinize HOŞÇAKALIN.
Ahmet

mr.tıly' Alıntı:
Tüm GEZENBİLİR dostlara merhaba,
İstanbul'un bir ucunda ikamet edip, diğer ucunda çalışan ve her mesai günü trafik keşmekeşi ile cebelleşirken uzun ve trafiksiz seyahatlerin hayalini kuran 38 yaşında tipik bir kentliyim. Hani organik gıda görünce heyecanlanan, gördüğü her yeşillikte ayakkabılarını çıkaran, temiz havada fazla kalınca çarpılan ve her fırsatta 'gideceğim bu şehirden'' deyip hiçbiryere gidemeyenler vardır ya.. işte tam onlardan..
Site ile bundan birkaç ay önce tesadüfen karşılaştım. İnceledikçe konu başlıklarının neredeyse hepsinin altında birbirinden kıymetli bilgilerin, deneyimlerin, tavsiyelerin, tartışmaların ve 'ki bence en önemlisi' müthiş bir dayanışmanın olduğunu gördüm. Yoktan var edilen, emek, sabır ve beceri ile oluşturulan tüm çalışmalar ve bu süreçte insanların birbirine olan desteği.. emeklerin sonundaki samimi tebrikler.. emek sahibinin ise akılalmaz bir mütevazilikle.. 'İnşallah daha iyisi senin olur' temennisi.. bundan daha güzel bir dilek olabilir mi ?
Kısaca; benim hayallerimi paylaşan, dahası gerçekleştirebilenlerin ihtiyacım olduğunda ''tüm bilgi birikimleri ile'' yanımda olacaklarını hissetmek bana keyif veriyor.
Öncelikle, kısa geziler için ''eşimle her gördüğümüzde birbirimizi dürttüğümüz'' ufak bir çekme karavan. Sonra da belki bir Camper.. Bu hayaller için artık biraz daha hevesli ve cesurum sanki..
Bu sitenin oluşması ve devamı için gayret gösteren, bilgi, deneyim ve fikirlerini gerek yazıları gerek resimleri gerekse videoları ile paylaşan herkese, becerisi benim gibi araba lastiği değiştirebilmek ile sınırlı insanlara verdikleri cesaret için, en içten saygılarımla teşekkür ederim.
Murat Aydın

Murat bey, aramıza hoşgeldiniz,
Allah gönlünüze göre nasip etsin, elimizden geldiğince her konuda yardımcı olmaya hazırız,Sevgilerle.

Ahmet bey hoşgeldiniz,

başınıza gelen ..gerçekten çok üzücü..ne desem bilmiyorum ki..

Size bu kadar kötülügü yapan..onarırım diye afedersin içine edener..karavancılıktan önce insani olmayı,davranmayı bilselerdi bunlar başınıza

gelmezdi.. İnşallah son kararınızdaki yerden umdugunuzu bulur memnun kalırsınız..

Ahmet bey aramıza hoş geldiniz,
Geçmiş olsun demek adet olmuş, inşallah son bırakmış olduğunuz yerden yüzünüz gülecektir.
Kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum, Siteyle ve aracınızı son bıraktığınız yer ile tanışmanız aynı döneme denk gelmiş olduğunu anlıyor, hangisinin önce olduğunu merak ediyorum. Aracınızı teslim ettikten sonramı Gezenbilir ile tanıştınız. Sevgi ve Saygılar.

iyi dileklerinize teşekkürler.
Gezenbilir'e bir süre daha önce üye oldum(18/07/2011) yazın gezide olduğum için her konuyu inceleme fırsatım olmadı.
Diğer tadilat için görüştüğüm kişiler ile aracı bıraktığım yer. Hepsi 3 gün içerisinde.(20-23 Mart)
Benim araç tadilatı yapılan şirket ismine gezenbilirde rastlamadım.
Aracımı bırakmadan önce görüştüğüm şahıs isimlerini belirtmek hoş olmaz ve yanlış anlaşılmalara neden olabilir diye düşündüm.Aracımın şu anki tadilat yeri: http://www.soykar.com/firma.html
hoşçakalınız, iyi günler.

edessastelio' Alıntı:
iyi dileklerinize teşekkürler.
Gezenbilir'e bir süre daha önce üye oldum(18/07/2011) yazın gezide olduğum için her konuyu inceleme fırsatım olmadı.
Diğer tadilat için görüştüğüm kişiler ile aracı bıraktığım yer. Hepsi 3 gün içerisinde.(20-23 Mart)
Sahış ve şirket isimlerini belirtmek hoş olmaz diye düşündüm.
hoşçakalınız, iyi günler.

Öncelikle geçmiş olsun ve hoşgeldiniz.Hukuki yönden sıkıntım olmaz derseniz açıklayın isimleri derim.Daha fazla mağdur yaratmamak adına...

Ahmet bey hoşgeldiniz,
geçmiş olsun karavancılığın cefa kısmını yaşamışsınız. Bu sefer herşeyin gönlünüze göre olmasını diliyorum.

Murat bey sizde aramıza hoş geldiniz, umarım gönlünüze göre bir karavana sahip olursunuz
Ahmet bey sizde hoş geldiniz ama başınıza gelenlere inanın çok üzüldüm.
İnşallah bu sefer çözüm gönlünüze göre olur. Son anlaştığınız firma ciddi bir firmadır ama yinede takip ve teslimatta yapılacak kontroller önemlidir diye düşünüyorum.

Ahmet bey önce hoşgeldiniz diyorum.Başınıza gelenler içinde burası Türkiye demekten başka birşey gelmiyor.Bazı işlerde kime ne kadar inanılacağını bilmek zorunda kalıyoruz.Umarım son verdiğiniz yer yüzünüzü güldürür.Hoş gezilerde aracınızı kullanırsınız.

Ahmet bey,

Bir hoş geldiniz ve geçmiş olsun da benden.

Yaşadıklarınız gerçekten çok ama çok üzücü. Burada yanlış hatırlamıyorsam bir İran'lının çekme karavan konusunda başından geçen benzer bir hikayeyi içim burkularak okumuştum. Sizin hikayenizi okurken o anları yeniden yaşar gibi oldum. Gerçekten çok ama çok geçmiş olsun. Dilerim bundan sonrasında karavan maceralarınız gönlünüzden geçtiği gibi olur. Olur da yine bir kısım sorunlarla karşılaşacak olursanız, buradaki arkadaşlardan yardım isteyin. Kimisi gönüllü, kimisi makul bir ücret karşılığı yardımcı olmaya çalışaşacak olanlar çıkacaktır. Gezenbilir ailesi içinde olduğunuz sürece gönlünüzün hep ferah olacağına eminim. Tekrar hoş geldiniz.

Merhaba;
İsmail, Eses, Enver, Levent, Seyfettin, Ümit, Seyyah54 ve Bekir Kemal beylerin
iyi dileklerinden son derece huzur buldum.Teşekkürler
İyi tatiller
Ahmet Özdemir

Bekir bey bahsettiğiniz bölüm Kuddusi Kurbanzade ve çekme karavanının hikayesi.
Fatih bey çok güzel ve akıcı bir hikaye anlatmış ben şahsi fikrim olarak kendi hikayesini yada güzel memleketimizde hepimizin başına her konuda gelebilecek bir hikaye olarak algıladım.
İşte kısayolu: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54893.0

Ahmet bey öncelikle aramıza hoş geldiniz,başınıza gelen sıkıntıları eşimle birlikte okuduk inanın çok üzüldük 3 sene önce bende kendi aracımı yapmak istediğimde altından kalkamazsam diye karavan yapım firmalarını arayıp fiyat almıştım o ara sitelerdeki karavan yapım firmasının internet üzerinden ilanlarını inceledim az kalsın gidip mobilya ve elektrik işleri için aracı bırakacaktım Allahtan paramız yoktuda ;D gidip yaptıramadık.
İnşallah bundan sonrası sizin için bir dönüm noktası olur eski yaşadıklarınız bir anı olarak kalır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR