Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,509
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Sen çok yaşa Yusuf kardeşim.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Sağolsun Atilla Dinçer'de son derece paylaşımcı bir arkadaş. Onunla da uzun bir görüşmem oldu.
4012 benim A.D.M.M.A (Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi) Fakülte numaram. Şimdi Gazi Üniversitesi oldu. Ayıptır söylemesi okula puan bakımından 12nci sırada girmiştim.

Etiketler

kenan4012' Alıntı:
Bekir bey, 20 mesajı tamamlamadan kimsenin kişisel bilgilerine ulaşılamıyor sanırım. Kısıtlama var.

Profile bakmanız şart değil. Avatar'ında (yani sol taraftaki resminin hemen üzerinde) görünüyor. Size görünmüyorsa bilemem. Görünen bilgi şöyle:

yaybek
Yusuf Aybek 0532 6785060
Zirve

Haklısınız Bekir bey, şimdi farlk ettim Yusuf kardeşin telefonunu.

Bilgi içermeyen, boş mesaj yazmayı istemesem de, 20 mesaj engelini aşma adına yolluyorum.
Ha... aklıma gelmişken; Yusuf kardeşim, tavan havalandırma kapaklarını nerden aldığını bana yazabilirse, yakında İstanbula gelip bir kısım ekipmanı toplamaya başlayacağım. Sanırım Karaköy karavan ekipmanlarını en uygun bulabileceğim bölge, ne dersiniz?

Kenan abi Karaköy'de çokca ürün bulabilirsiniz ama unutulmaması gereken birşey Karaköy'de bu ürünleri marincilerde bulabiliyorsunuz ve işin içine marin kelimesi dahil olunca fiyat otomatikmen artıyor o malzemelerin çoğunun adres bilgileri bizde mevcut zaten teknik konular başlığı altında tavan havalandırması diye bir başlık var orada konu ile alakalı bilgiler var oradan bakabilirsiniz bulamadığınız her konuda telefonla görüşürsek sizi doğru adrese yönlendiririz.

Değerli arkadaşlar,

Aranıza katılalı bire süre geçmesine karşın nihayet kendimi tanıtma fırsatı bulabildim. Fakat bunda benim herhangi bir suçum yok. Bütün suç böyle bir forumu hazırlayıp bu kadar kişiyi bir araya getiren , bunca önemli bilgilerin , güzelliklerin , fotoğrafların paylaşılmasına yol açan yönetimdeki arkadaşların. :smiley: Bütün gün bilgisayar başında oturup bugün ne oldu , kim nereye gitti , karavan imalatı bittimi , yeni gezi varmı diye takip etmekten başka bir iş yapamaz oldum. ::smiley:

Forum hakkındaki ilk bilgiyi yaz tatilinde Marmaris Evcan Kamping'de tanıştığımız Sn. ENVER ÖZTÜRK namı diğer ENVERDEDE'den almıştım. İyikide almışım o zamandan beri forumun adeta tiryakisi oldum. Pek aktif bir üye olamasamda iyi bir izleyici olduğum
bir gerçek.

Uploaded with ImageShack.us

İngilizce öğretmeni olarak görevime Denizli Acıpayam'da başladım. Daha sonra Afyon'da görevyaptım yaklaşık dokuz yıllık öğretmenlik hayatımdan sonra çeşitli nedenlerle istifa edip Denizli'de muhtelif firmalarda ithalat ihracat pazarlama üzerine yönetici olarak çalıştıktan sonra en nihayetinde doğduğum şehir İzmir'e Karşıyaka'ya yerleştik. Eşimde emekli beden eğitimi öğretmeni.
Halen yaklaşık altı senedir Karşıyaka'da yerleşik vaziyetteyiz , kısacası emekliliğin tadını çıkarmaya çalışıyoruz.

Karavancılığa 1982 yılında aldığım çekme karavan ile başladım.
Kuşadası Önder Kamping'den bir görüntü.

İki yıl kadar kullandıktn sonra , karavanın park sorunu , güvenli bir yerde muhafazası gibi problemlerden ötürü satarak bir Kia Besta panelvan alıp bunu hem binek hemde seyahatlerde gezilerde kamp aracı olarak kullanma yoluna gittim.

Kia Besta panelvanı yaklaşık iki sene kullandıktan sonra görünüm ve konfor açısından tercih ettiğim Hyundai panelvan ile değiştirdim.

Bu araçtan sonra esas motokaravancılığa 1985 model kısa şasi Peugeot panelvan'ın içine yapılan o zamanki teknoloji ve imkanlarla full donanımlı olan (wc , webasto , lavabo ,şofben , atık ve temiz su tankı , ocak , fırın , buzdolabı , 3 büyük + 2 çocuk ranza yatma imkanı olan motokaravanla başladım. Fakat maalesef bunca donanımı olan 1985 model bir Peugeot minibüsten beklediğim performansı bulamadım. Fakat yinede hakkını yemiyelim bize yaklaşık 2 sene boyunca içine motosiklet , bisiklet vs. bile yüklememe karşın tık demeden hizmet etti , kahrımızı çekti.

Daha sonra bu aracı satarak 1993 model FORD TRANSİT üzerine yapılmış İNDİGO motokaravanı aldım. Aldığım kişinin dediğine göre Ford Transitin üzerine bu modele İndigonun yaptığı son motokaravanmış. bundan sonra İndigo bu tip üretimi durdurmuş. Hakikatende yıllarca bu tip ford transit üzerinde hiç indigo karavan görmedim. Hep eski kasa (zannediyorum balta burun diye bahsediliyor) transitlerde indigo karavanlar gördüm. Bu karavanımız ferahlığı , dizaynı , sağlamlığı açısından çok güzel olmasına karşılık bir arkadaşımızın kanımıza girmesi ve Kuşadası Güzelçamlıda yazlık almamız neticesi , maalesef 4 sene kullanımdan sonra atıl vaziyete düşmesi neticesi satmak zorunda kaldım. Bunda emeklilik sonrası memleketimize ,İzmir Karşıyaka'ya yerleşmemiz , büyükşehirdeki park sorunları vs. de etken oldu tabiiki. Fakat bu karavanımızı çok sevmiştik , şimdi olsa şöyle olurdu böyle yapardık diyoruz fakat maalesef iş işten geçti.

Veee en sonunda olan oldu artık çocukları evlendirdik , nasıl olsa bundan sonra hanımla başbaşa iki kişi kaldık , nerede olsa yatar kalkar kafamıza göre takılırız dedik. bu düşünceyle bize hem binek araba ihtiyacımızı karşılayacak hemde yazlık almamıza karşın halen içimizde alev alev yanan karavancılık hevesimizi tatmin edecek bir araç lazım düşüncesiyle 2007 yılında 0 km. Renault Trafic multix Grand comfort aldık. Diğer taraftan gençlik yıllarından gelen motosiklet sevdamızda halen devam ettiği için gittiğimiz yerlere motosikletide araçta taşımak götürmek amacıyla , aracın orjinalliği bozulmasın diye herhangi bir tadilat onarım yapmadan kullanma yoluna gittim. Buna karşın aracın içine yılların verdiği karavancılık kampçılık deneyimlerini kullanarak iki kişinin kamp yapabileceği araç gereç vs yerleştirdim.

Eh bu kadar uzun bir tanışma mesajını sonuna kadar okuma sabrını ,zahmetini gösterip bu satırlara gelebildiyseniz ödülü hakettiniz demektir. ;D

Birinci ödülünüz bu yaz ziyaret ettiğimiz Göcek'ten nefis bir manzara ,

İkinci ödülünüz Saklıkent'ten. Saçta tereyağında pişen nefis bir alabalık.

Hepsinin üstüne Saklıkent'te odun ateşinde demlenmiş tavşankanı bir çay.Daha ne olsunki..

Belki bir gün , bir yerde tanışmak ümidiyle,
Herkese sevgi ve selamlarımla ,

Serdar hemşerim,(4 yıldır ERDEK'de ikamet etsemde,anadan doğma ve büyüme İzmir'li olduğum için böyle hitap ettim.) Öncelikle Gezenbilir dsotluğuna hoş geldin. Seni tanımaktan mutlu oldum.
İlk kez bu kadar detaylı bir anlatımla kendini tanıtman ile karşılaştım. Hele-hele fotoğraflarla ayrıntılamak çok güzel. Umarım bundan sonra kendilerini tanıtacak arkadaşlarımıza örnek teşkil eder.
Ara-sıra İzmir'e gelip gidiyorum. Umarım bir gelişimde tanışırız. Senin yolunda bu taraflara düşerse görüşmeyi dilerim. Tekrar hoş geldin aramıza......
Sevgi ve saygılarımla..

Hoş geldiniz Serdar bey,

Karavan maceranızı detaylarıyla çok güzel anlatmışsınız, Gezenbilir için yazdıklarınıza teşekkür ederim. Foruma emek verenler
yönetimde olanlardan daha fazla katılımcı arkadaşlarımızdır.

Gezilerini anı ve fotograflarını paylaşanlar gibi kendi aracını kendi yapanlarında forumda çok emek ve katkıları var sayenizde
onlara bir kez daha teşekkür ederim.

Selamlar.

dalgıç' Alıntı:
Serdar hemşerim,(4 yıldır ERDEK'de ikamet etsemde,anadan doğma ve büyüme İzmir'li olduğum için böyle hitap ettim.) Öncelikle Gezenbilir dsotluğuna hoş geldin. Seni tanımaktan mutlu oldum.
İlk kez bu kadar detaylı bir anlatımla kendini tanıtman ile karşılaştım. Hele-hele fotoğraflarla ayrıntılamak çok güzel. Umarım bundan sonra kendilerini tanıtacak arkadaşlarımıza örnek teşkil eder.
Ara-sıra İzmir'e gelip gidiyorum. Umarım bir gelişimde tanışırız. Senin yolunda bu taraflara düşerse görüşmeyi dilerim. Tekrar hoş geldin aramıza......
Sevgi ve saygılarımla..
[tr][td]
Abdi abi merhaba. Hoşbulduk. Profilinize baktım bir hemşehrim olarak size böyle hitap etmeyi uygun buldum. Erdek gibi güzel bir yere yerleşmişsiniz ama eminimki içinizdeki İzmir özlemi halen sürüyordur. Biz eşimle beraber çalışma hayatı boyunca (25 yıl) İzmir dışında bulunduğumuz için bu duyguyu uzun süreli çok yoğun yaşadık. Şimdi ise İzmirden Karşıyaka'dan uzak geçen yılların hesabını sorarcasına tadını çıkarmaya çalışıyoruz. İzmir'e geldiğinizde tanışmak isterim. Bende notumu aldım sizin o taraflara gelince görüşürüz inşallah.

sevgi ve selamlarımla,

Ege'nin başkenti İzmir'den ve bunun çok güzel bir köşesi 35,5'tan aramıza hoşgeldiniz Serdar hocam!..

Cavid Sezen

:smiley: Hoşgeldiniz Kenan bey

:smiley: Hoşgeldiniz Serdar bey ...tanıtım ve indigo harikaymış ama balıklar yanlız ve çaresiz kalmışlar :smiley:

Serdar bey aramıza hoşgeldiniz.Herşey çok güzelde Erhan beyin dediği gibi Balıklar ağlıyor........Görüşme dileği ile herşey gönlünüzce olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR