Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Tüm doğa dostu "gezenbilir" üyelerine merhaba. Ben K. Kenan Bozkır. 1954 doğumlu, yeni emekli olmuş, eşim Yıldız ile Karamürsel'de yaşayan biriyim. Ama evde oturmaya hiç niyetim yok. O kadar çok gitmek istediğim yer var ki.. Doğrusunu söylemek gerekirse, maddi imkanlarım oldukça sınırlı ama yine de yılın en az 6 ayını gezmekle geçirmek istiyorum. Araştırmalarım sonunda, ilk yatırım maliyeti pahalı olmasına rağmen, uzun soluklu gezilere çıkabilmenin en uygun yolunun bir karavan sahibi olmaktan geçtiğine kanaat getirdim.
Karavancılık konusunda internette aranırken keşfettiğim siteniz benim için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Değerli üyelerle dolu bu eşsiz site benim için bulunmaz bir nimet.
Araç konusunda da uzun süren aramalarım bugünlerde sonuç verdi ve paramın büyük kısmını alıp götüren 13 m3'lük 2007 model bir Peugeot Boxer alabildim. Araç 80 000 km de ve ilk sahibinden alındı. Fazla yıpranmamış bir araç.
Elimden her iş gelir. Evimde asla akan musluk, yanmayan lamba, bozuk cihaz olamaz. Elektronik dışında tamirci çağırmam, ben yaparım. Ama bu iş başka. Her işin bir püf noktası var. Karavan yapıyorum derken yüzüme gözüme bulaştırmak istemiyorum.
Yazılarınızdan sizlerin tecrübelerinizi ve önerilerinizi, yapım aşamalarınızı dikkatlice takip etmeye çalışıyorum ama bazen fotoğraflara rağmen anlamakta zorlandığım pek çok nokta oluyor. Ama yine de bu karavanı bir şekilde yapacağım ve aranıza katılacağım.
Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.