Suzuki Yeni Grand Vitara 1.9 ddis

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vecihi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,849
Ynt: Suzuki Yeni Grand Vitara 1.9 ddis

Vecihi' Alıntı:
...karter muhafaza orta askıların sonuna kadar gelip yukarı açı yapıyor, uzunluk 1.68 cm en 74 cm.
1m x 2m 5mm alüminyum levha 140 TL + işçilik 150 TL
Bu da benden olsun. Toplam maliyet 290TL ama 2-3 hafta önce bir arkadaşım aynı yerde, aynı model aracına, aynı ölçülerde yaptırdı.
PAZARLIKLA, zorla, toplam 450TL'ye. Sayın Levent Bey'e verilen fiyat hatır-gönül işi İMİŞ.

Etiketler

BRAVEHEART' Alıntı:
Bu da benden olsun. Toplam maliyet 290TL ama 2-3 hafta önce bir arkadaşım aynı yerde, aynı model aracına, aynı ölçülerde yaptırdı.
PAZARLIKLA, zorla, toplam 450TL'ye. Sayın Levent Bey'e verilen fiyat hatır-gönül işi İMİŞ.

Aslında benden önceki ve sonraki fiyatlandırma hakkında bilgim yok, ben de oraya arkadaş vasıtası ile gittim ve bu ustalarla hala görüşüyorum ama dediğim gibi sanırım olay biraz şark işi olmuş, benden kaynaklanan bir hata varsa bilgim dışında da olsa kusura bakmayın :(

Vecihi' Alıntı:
...ben de oraya arkadaş vasıtası ile gittim ve bu ustalarla hala görüşüyorum ama dediğim gibi sanırım olay biraz şark işi olmuş, benden kaynaklanan bir hata varsa bilgim dışında da olsa kusura bakmayın :(
ESTAĞFURULLAH, sizin ne hatanız olabilir ki? Ustaların adresini, telefon numaralarını, işin malzeme ve işçilik maliyetini paylaştınız bizimle.
Ben ve yakın arkadaşım ksd (sanırım orada tanışmışsınız) de yaptırmak istedik AMA sizinkinin 1,5 katından fazla bir maliyet çıkarılınca ve ben ayrıca bir de kargo ile uğraşmak istemediğim için vazgeçtim. Yakın arkadaşım ksd yaptırdı ve artık burada kendisi.

BAKALIM, sevgili ksd, yaptırdığı alt-korumanın ölçülerinin alınması niçin sökülmesine razı olursa ben de burada yaptırırım.

Hocam bugün Kenan Hocamın aracının da dahil olduğu 6 araçlık gezi antakyadaki sel nedeniyle iptal oldu. Kenan Hocamın aracı bence çok güzel olmuş aracın arazi kabiliyetinde bir değişiklik var mı onu da denedikten sonra söyleyebiliriz.

Vecihi' Alıntı:
Sıra artık lastiklerdeydi.
Bunun için de hem şehir hem arazi için uyun gördüğüm AT ile MT arası bir lastik olan
Cooper discoverer ST 245/70/R17 lastiği yine Maslak sanayide Rally rot balansta Atıl bey'e taktırtdım( orjinali 28.5 inç olan lastik ölçüsü 30.5 inç oldu)
last1.JPG

last2.JPG

last3.JPG

aracınız harkulade maşallah kazasız belasız kullanınız.affınıza sıgınarak bir şey sormak istiyorum cooper s/tleri ne kadara mâl ettiniz? teşekkürler.

çok güzel olmuş gönlünüzce binin inşallah kazasız keyifli sürüşler:smiley:

Ben yükseltme işini merak ettim. Güvenilirmi? Nasıl yaptınız bu iş için bir kit veya set mi var? Yol tutuş veya yakıt değiştimi? Şimdi olsa yine yaptırırım veya şöyle yaptırsam daha iyi olurdu diyormusunuz? Bu iş direk yüreyen aksam ile ilgili olduğundan aracın rutin muyanesinde sorun çıkar mı?

aracınız harkulade maşallah kazasız belasız kullanınız.affınıza sıgınarak bir şey sormak istiyorum cooper s/tleri ne kadara mâl ettiniz? teşekkürler.
[/quote]
Kusura bakmayın geç cevapladım, ekim ayında 4 lastik için 1150 lira verdim ama şimdi nedir bilemiyorum

mdilek' Alıntı:
Ben yükseltme işini merak ettim. Güvenilirmi? Nasıl yaptınız bu iş için bir kit veya set mi var? Yol tutuş veya yakıt değiştimi? Şimdi olsa yine yaptırırım veya şöyle yaptırsam daha iyi olurdu diyormusunuz? Bu iş direk yüreyen aksam ile ilgili olduğundan aracın rutin muyanesinde sorun çıkar mı?

Ben yaklaşık 5 aydır kullanıyorum güvenlikte hiç sorun yok zaten bu aracın esas amacı arazi, asfalt kullanımı için biraz yumuşatmışlar, yükseltme amortisör ve get ile yapılıyor yaklaşık 7 cm, kullanımından çok memnunum eğer araziye çıkamasaydım bile pişman olmazdım, muayenede sorun yok, selamlar

Aracınız çok güzel olmuş gerçekten. Allah kazadan beladan korusun.
Yapmayı düşündüğünüz diğer uygulamaların da haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum...

Aracınızın motorunun arazideki performansından da bahsedebilir misiniz ?

gezgin HC' Alıntı:
Aracınız çok güzel olmuş gerçekten. Allah kazadan beladan korusun.
Yapmayı düşündüğünüz diğer uygulamaların da haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum...

Aracınızın motorunun arazideki performansından da bahsedebilir misiniz ?

Teşekkürler, araca tavan sepeti koydum ve arka çalışma lambaları taktım ancak daha fotoğraf çekmedim birkaç güne koyarım.
Arazide ise ağır şartlarda 4L kullandığınızdan ve yüksek torkdan dolayı fazlasıyla yeterli ama low range den sonra(4L Lock) normale geçince aynı güç olmadığı için değişik geliyor, pek ihtiyaç olmasa da belki BOX tuning taktırırım, selamlar

Bazı dizel motorların zor şartlarda kullanıldığında (su geçişi gibi) çok arıza çıkarttığını duymuştum da;
Hiç su geçişi yaptınız mı acaba ? Bir problem çıkardı mı ?
yapmadıysanız bu konuda bir fikriniz var mı ?

gezgin HC' Alıntı:
Bazı dizel motorların zor şartlarda kullanıldığında (su geçişi gibi) çok arıza çıkarttığını duymuştum da;
Hiç su geçişi yaptınız mı acaba ? Bir problem çıkardı mı ?
yapmadıysanız bu konuda bir fikriniz var mı ?
Daha derin su geçişi yapmadım ama su geçişlerinde dizel motorların daha avantajlı olduğunu biliyorum, bazen üst kaputa kadar su gelen videolar seyretmiştim

Aracınız günden güne daha da güzelleşiyor. Güle güle kullanın inşallah.

Belki konunun asıl yeri burası değil ama, sormadan yapamıyorum işte. Biz de kardeşim için 2008 civarı Grand Vitara arıyoruz.
Alıp sizin hazırlamış olduğunuz gibi yapmayı düşünüyor.
Ancak karar veremediğimiz en önemli konu benzinli mi, dizel mi konusu ?
Dizeldeki motor ömrü ve arazi kullanımı, benzinde ise km' deki yakıtı, tüp olayı, bagaj genişliği vs vs kafamızı karıştıran konular.

Müsait olduğunuzda tecrübelerinizi paylaşabilirseniz memnun olurum.
Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri