karsuçamur
Ana Kamp
Ynt: Suzuki Yeni Grand Vitara 1.9 ddis
Anladım tekrar teşekkürler.
Anladım tekrar teşekkürler.
Vecihi' Alıntı:Keşke buna cevap verebilseydim, ben sadece Murat ustaya güvendim ve teknik olarak ne yaptı bilemiyorum ama sorarım,
yükseltme ve lastiklerden sonra tekrar bir rot ve açı ayarı lastik balans servisinde yapıldı, zaten benim de denge ve sürüş olarak
hiç bir şikayetim yok, oldukça istikrarlı 8)
mdilek' Alıntı:Ben get ile 4-5 cm(2inch) yükseltmeyi düşünüyorum. Yeni lastikler ile zaten 1cm yükseldi. Bu hali ile bile arazıde rahat gidiyor. Ancak alta zaman zaman hafif sürtmeler yürek hoplatıyor. Asalt performansınıda çok etkilemek istemiyorum. Get ile 2 inchlik basit bir yükseltme mi yoksa amortisörlerinde değiştiği daha kapsamlı bir 7-8 cmlik yükseltmeyimi önerirsiniz? (Acil durumlarda asfaltada agresif kullanıp sağlı sollu gittiğim oluyor.)
Aracın orginal yürüyen aksam değişecek. Ayrıca ESP, ABS falan gibi elektronik güvenlik paketlerinde sorun olur mu?
Birde bu tip yürüyen aksamda yapılan değişiklikler kaskoyu etkiler mi? Hani Sigorta şirketleri bir kazada ödeme yapmama gibi bir tavır alabilir mi?
Bu durum benim aracımda da olmakta. Sevisince "Bu araçlar bayırda dahi gaz pedalına basmadan kalkış yapabiliyor. siz yarım debraj gaza basma gibi klasik hareket yapasanız debrajı bozarsınız" dendi.basakecz19' Alıntı:aracınız cok güzel güle güle kullanın 15 yıldır suv model arac kullanıyorum.bu yıl suzukı beyaz almıya karar verdım bır türlü o veya ıkıncı el bulamadım.bırde benım derrdım düz fıtesde camur veya arazıde debrıyaj ayarını tam yapılmadıgı zaman kalkışlarda veya zorlamalarda debrıyaj kokusunun gelmesı.ıyı günler dıledgıyle
Bunu kasko firmanızla görüşmenizi öneririm, denilecek şeyler şifaen olacaktır. Son sözü onlar söylesin..mdilek' Alıntı:Bu tip modifikasyonlar ile aracın kaskosu bozulur mu?
Get ile difransiyel kollarını da uzatarak 3 inçe çıktım, süspansiyon biraz sertleşiyor ama asfalt kullanımında savrulmayı da engelliyor. Get ile ara yükseltmeleri yapmakta mümkün.mdilek' Alıntı:Get ile maksimum 2" yükseltilir denilyor. Amortisör değişikliği ile daha fazla yükseltilebilir şeklinde bilgiler bulunmakta. Get ile yaylar sıkıştığından süspansiyon sertleştiği, amortisör değişikliği ile böyle birşeyin olmadığı söyleniyor. Yurdışında KİT 1,2,3,4 gibi farklı kitler farklı yükseltmelerin örnekleri var.
(Benim forum ve web sitelerinden öğrendiklerim yanılıyor olabilirim.)
1995 v6 da yaptım ancak yeni kasalarla çok da farklı olacağını sanmıyorum, sistem belli zaten....mdilek' Alıntı:Getl yükseltmeyi yeni kasa 5k 1.9 dizel araçtamı eski kasa grand vitara da mı yaptınız? Birde bu araçların süspansiyonu biraz sert daha da sertleşmedi mi?