Suzuki Yeni Grand Vitara 1.9 ddis

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vecihi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,391

Etiketler
Ynt: Suzuki Yeni Grand Vitara 1.9 ddis

Peki Spacer kullanmanın ne gibi dezavantajları olabilir? Bu konuda bilgilendirecek var mı acaba?

Eğer büyük lastik kullanacaksanız spacer kullanmak biryerden sonra zaruriyet oluyor. Eğer kaliteli bir ürün kullanmazsanız kırılması durumunda lastik fırlayıp gidecektir. Bu sebeple pahalı olmasına rağmen dünya çapında yaygın orijinal markalar tercih edilmeli.

Vecihi' Alıntı:
Keşke buna cevap verebilseydim, ben sadece Murat ustaya güvendim ve teknik olarak ne yaptı bilemiyorum ama sorarım,
yükseltme ve lastiklerden sonra tekrar bir rot ve açı ayarı lastik balans servisinde yapıldı, zaten benim de denge ve sürüş olarak
hiç bir şikayetim yok, oldukça istikrarlı 8)

Sizinle aynı yerde (SUZUKI AKSIYON) AMA get ile yükseltme uygulatan değerli arkadaşım ksd'ye de aynı soruları sordum.
Ne yazık ki, O da sizin gibi, aracını ustalara emanet etmiş.
"Yükseltme sonrası açısı-yüksekliği değişen parça-aksam-kısımlara yeniden ayarlama yapılması gerekip gerkmediğini" O da sorMAmış. :'(

Ben get ile 4-5 cm(2inch) yükseltmeyi düşünüyorum. Yeni lastikler ile zaten 1cm yükseldi. Bu hali ile bile arazıde rahat gidiyor. Ancak alta zaman zaman hafif sürtmeler yürek hoplatıyor. Asalt performansınıda çok etkilemek istemiyorum. Get ile 2 inchlik basit bir yükseltme mi yoksa amortisörlerinde değiştiği daha kapsamlı bir 7-8 cmlik yükseltmeyimi önerirsiniz? (Acil durumlarda asfaltada agresif kullanıp sağlı sollu gittiğim oluyor.)

Aracın orginal yürüyen aksam değişecek. Ayrıca ESP, ABS falan gibi elektronik güvenlik paketlerinde sorun olur mu?
Birde bu tip yürüyen aksamda yapılan değişiklikler kaskoyu etkiler mi? Hani Sigorta şirketleri bir kazada ödeme yapmama gibi bir tavır alabilir mi?

mdilek' Alıntı:
Ben get ile 4-5 cm(2inch) yükseltmeyi düşünüyorum. Yeni lastikler ile zaten 1cm yükseldi. Bu hali ile bile arazıde rahat gidiyor. Ancak alta zaman zaman hafif sürtmeler yürek hoplatıyor. Asalt performansınıda çok etkilemek istemiyorum. Get ile 2 inchlik basit bir yükseltme mi yoksa amortisörlerinde değiştiği daha kapsamlı bir 7-8 cmlik yükseltmeyimi önerirsiniz? (Acil durumlarda asfaltada agresif kullanıp sağlı sollu gittiğim oluyor.)

Aracın orginal yürüyen aksam değişecek. Ayrıca ESP, ABS falan gibi elektronik güvenlik paketlerinde sorun olur mu?
Birde bu tip yürüyen aksamda yapılan değişiklikler kaskoyu etkiler mi? Hani Sigorta şirketleri bir kazada ödeme yapmama gibi bir tavır alabilir mi?

Suzuki için var mı bilmiyorum,
Jeep modellerinde yükseltme kiti uygulayınca ESP yi kalibre etmek için program güncellemesi yapılıyor.

basakecz19' Alıntı:
aracınız cok güzel güle güle kullanın 15 yıldır suv model arac kullanıyorum.bu yıl suzukı beyaz almıya karar verdım bır türlü o veya ıkıncı el bulamadım.bırde benım derrdım düz fıtesde camur veya arazıde debrıyaj ayarını tam yapılmadıgı zaman kalkışlarda veya zorlamalarda debrıyaj kokusunun gelmesı.ıyı günler dıledgıyle
Bu durum benim aracımda da olmakta. Sevisince "Bu araçlar bayırda dahi gaz pedalına basmadan kalkış yapabiliyor. siz yarım debraj gaza basma gibi klasik hareket yapasanız debrajı bozarsınız" dendi.
Sizlerde durm nasıl ?

Hem Sayın Vecihi, hem de Sayın ksd araçlarını AKSİYON SUZUKI'de yaptırmışlar. Benim merak ettiğim konu da;
Yükseltme için tek bir ölçüye (~3" = ~7,5 cm) mi mecburuz.
Ellerindeki mevcut parçalar sadece bu ölçüde bir yükseltme yapmaya mı uygun?
Şöyle 2" = 5 cm gibi bir yükseltme yapılamaz mı?

Get ile maksimum 2" yükseltilir denilyor. Amortisör değişikliği ile daha fazla yükseltilebilir şeklinde bilgiler bulunmakta. Get ile yaylar sıkıştığından süspansiyon sertleştiği, amortisör değişikliği ile böyle birşeyin olmadığı söyleniyor. Yurdışında KİT 1,2,3,4 gibi farklı kitler farklı yükseltmelerin örnekleri var.
(Benim forum ve web sitelerinden öğrendiklerim yanılıyor olabilirim.)

mdilek' Alıntı:
Get ile maksimum 2" yükseltilir denilyor. Amortisör değişikliği ile daha fazla yükseltilebilir şeklinde bilgiler bulunmakta. Get ile yaylar sıkıştığından süspansiyon sertleştiği, amortisör değişikliği ile böyle birşeyin olmadığı söyleniyor. Yurdışında KİT 1,2,3,4 gibi farklı kitler farklı yükseltmelerin örnekleri var.
(Benim forum ve web sitelerinden öğrendiklerim yanılıyor olabilirim.)
Get ile difransiyel kollarını da uzatarak 3 inçe çıktım, süspansiyon biraz sertleşiyor ama asfalt kullanımında savrulmayı da engelliyor. Get ile ara yükseltmeleri yapmakta mümkün.

mdilek' Alıntı:
Getl yükseltmeyi yeni kasa 5k 1.9 dizel araçtamı eski kasa grand vitara da mı yaptınız? Birde bu araçların süspansiyonu biraz sert daha da sertleşmedi mi?
1995 v6 da yaptım ancak yeni kasalarla çok da farklı olacağını sanmıyorum, sistem belli zaten.... :smiley:

aracınız çok güzel olmuş bende aracımı vitara ile takas yapmayı düşünüyorum. 93 zj var. nedesiniz vitara tavsiye edermisiniz. performansı arzide nasıl acaba teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR