Suzuki Yeni Grand Vitara 1.9 ddis

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vecihi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,850
Ynt: Suzuki Yeni Grand Vitara 1.9 ddis

BRAVEHEART' Alıntı:
Sayın Levent Bey,
Yakın arkadaşım ksd, 2 adet sizin yaptırdığınız ölçülerde karter koruma sacı kestirebilirse, artık buraya naklini bir şekilde hallederiz.
AKLIMA TAKILAN, benim tamponun üzerinde bulunan, orta ksımda tamponun altına uzanan ve tampon altına da vidalanan,
aşağıdaki fotodaki KORUMA'nın bu sacın montajına mani olup olmayacağı ??? ::smiley: ???

Sayın Braveheart, alt koruma bu tampon korumaya göre zorla ayarlanabilir belki bilemiyorum, ama bence aracınıznızdaki o tampon koruma ile araziye çıkmayın, ilk dik eğimli inişte kırarsınız, bu tip extra aksesuarlar arazide başınıza iş açabilir ;) selamlar

Etiketler

Vecihi' Alıntı:
.... bence aracınıznızdaki o tampon koruma ile araziye çıkmayın, ilk dik eğimli inişte kırarsınız
Sayın Levent Bey,
ASLINDA ben engebeli araziye hemen hiç girmiyorum. Hatta YOL dışına bile çıkmıyorum desem yeridir. YOL derken; yol olsun diye açılmış her tür (toprak, taşlık, çakıl,) güzergah YOL kavramına dahil.
"EEE, peki neden karter koruma istiyorsunuz" gibi bir soru akla gelebilir. Cevabı basit: TEDBİR ;) :smiley:

ksd' Alıntı:
Levent Bey,
Çok beğendiğimi söylemeliyim. Ben de sizin gibi modifikasyona ufaktan başlamayı düşünüyorum. Şu ana kadar aracıma yaptıklarım; 1- 245/70/16 BP Goodrich AT lastikler taktım ve memnunum, 2- Chip tuning uygulaması ile aracın gücünü 156 beygire, torkunu da 365 NM'ye yükselttim ve bundan da memnunum. Size sormak istediklerim, yükseltme sonrası uzun yolda yol tutuş sorunu oluyor mu, ve bir de kartel korumayı yazmışsınız da, yükseltme işini nerede ve kaça yaptırdığınızı yazarmısınız. Ben şu sıralar bir süre İstanbul'dayım ve gelmişken bu işi bitireyim istiyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim, aracınızı güle güle kullanın..

Levent Bey beni de aydınlatabilirmisiniz...

ksd' Alıntı:
Levent Bey beni de aydınlatabilirmisiniz...

Sayın ksd, öncelilkle mesajınıza cevabı atladığım için kusura bakmayın, yükseltmeden sonra denge ya da yol tutuşta ben ıslak zeminde de denememe rağmen bir sorun yaşamadım, belki lastikte buna yardımcı olmuştur, sizin lastiklerde çok iyi, önce ben de BF istedim ama 17 inç getirilmediği için Cooper aldım.
Diğer konu için alt koruma Maslak Atatürk oto sanayi no:162 Turan ve Ali Ustalar 0532.321.70.97 ,212.346.30.10 slmlar

Vecihi' Alıntı:
Sayın ksd, öncelilkle mesajınıza cevabı atladığım için kusura bakmayın, ...
AMAN Levent Bey, değerli arkadaşım ksd'yi SAKIN OLA atlamayınız. Tek ümidim O ve sizsiniz. İNŞALLAH zaman bulur, sizinle ve karter korumayı yapan ustalarınızla irtibata geçer ve İstanbul'dan dönerken, istediğim paspas setiyle birlikte, karter koruma sacını da buraya BANA getirir ;) :smiley: :p

SAYIN LEVENT BEY: 2009 MODELGRANT VITARAJLX2000 AT FUL ALDIM SIZDEN RICAM KARTER MUHAFAZA APARESINI BULAMADIM SIZDE GÖRDÜM BANA BILGI VEREBILIRMISINIZ.basakecz19@hotmail.com 05322314181 ıyı günler

basakecz19' Alıntı:
SAYIN LEVENT BEY: 2009 MODELGRANT VITARAJLX2000 AT FUL ALDIM SIZDEN RICAM KARTER MUHAFAZA APARESINI BULAMADIM SIZDE GÖRDÜM BANA BILGI VEREBILIRMISINIZ.basakecz19@hotmail.com 05322314181 ıyı günler

5mm sert alümnyum alt koruma için Maslak Atatürk oto sanayi no:162 Turan ve Ali Ustalar 0532.321.70.97 ,212.346.30.10 slmlar

Karter muhafaza konusunda kaza anında motorun yer düşümesini engellediği ve arcın içersine ciddi bir basınç oluştuğu ve tehlike arz ettiği belirtiliyor. Bu olumsuz yanı nedeni ile yurtdışında kullanılmadığı söyleniyor. Bende taktırmayı düşünüyorum ama yine içime bir kuşku düştü.

mdilek' Alıntı:
Karter muhafaza konusunda kaza anında motorun yer düşümesini engellediği ve arcın içersine ciddi bir basınç oluştuğu ve tehlike arz ettiği belirtiliyor. Bu olumsuz yanı nedeni ile yurtdışında kullanılmadığı söyleniyor. Bende taktırmayı düşünüyorum ama yine içime bir kuşku düştü.
Arkadaşlar; aslında bu konu bence önemli. Tecrübeli usta arkadaşlar bu konuda yorum yaparsa iyi olur diye düşünüyorum. Bizimde karar vermemizde etkili olurlar.

mdilek' Alıntı:

Ben bunu hiç duymamıştım, ama ustaların bu konuyu burada bulacağını sanmam eğer yorum yapılmasını istiyorsanız
bence bu konuyu Teknik bölümünde yeni bir başlık açarak daha fazla kişiye ulaşıp cevap bulabilirsiniz ;)

Vecihi Bey öncelikle aracınız hayırlı olsun, çok güzel olmuş, kazasız belasız günlerde kullanmanızı dilerim. Ben de de Nissan X-Trail marka bir araç var ve aracın altına koruma yaptırmak istiyorum mümkünse ustaların tlf. nosunu alabilirmiyim?

BOSCH' Alıntı:
Vecihi Bey öncelikle aracınız hayırlı olsun, çok güzel olmuş, kazasız belasız günlerde kullanmanızı dilerim. Ben de de Nissan X-Trail marka bir araç var ve aracın altına koruma yaptırmak istiyorum mümkünse ustaların tlf. nosunu alabilirmiyim?

5mm sert alümnyum alt koruma için Maslak Atatürk oto sanayi no:162 Turan ve Ali Ustalar 0532.321.70.97 ,212.346.30.10 slmlar

Cevap için teşekkürler, kısmetse Pazartesi gideceğim.. Fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz acaba? en azından bir fikir oluşsun kafamda :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR