Ssangyong Actyon Sports 4x4 Yükseltme İşlemi + Lastik Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan actyon sports 4x4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 139,156
Ynt: Ssangyong Actyon Sports 4x4 Yükseltme İşlemi + Lastik Değişimi

actyon sports 4x4' Alıntı:
Arka camı 20-25 cm kadar geriye aldım ve kasanın içine doğru açılma mekanizması yaptım onada bir motor takıp otomatik yaptım, cam için 5 mm plexiglas kullandım, uzatmanın alt kısmına 4 adet kolon yerleştirdim ve koltukların arka üst kısmında sedan araçlarda olduğu gibi bir kullanım yeri açıldı, (çanta,mont, poşet ve ıvır-zıvır koymak için)
ama maliyet işine gelirsek motor ve mekanizma 50 tl falan cam,fitiller ve diğer şeylerde en fazla olsa 50 tl ama asıl işi oluşturan kısım işçilik ve kaynak falan gibi şeyler biraz el becerisi ve vakit istiyor fakat bunlar için bir maliyet söyliyemiyeceğim, dışarda yaptırılmaya kalkılsa belki daha profesyonel bişey olur ama maliyet çok yüksek olacaktır ben kendi işimi görecek kadar bişey yaptım idare ediyorum...

günaydın.
super fikirmiş. resimleri var mıdır acaba? cok merak ettim cunku.
benim jack russel köpeğim var. kabine koydugumda rahatsız hissediyor kendini.
ya yanlardan yada arkadan açmam gerekiyor.
senin yaptığın gibi yapmak daha mantıklı hem bizimle daha yakın olur.

ayrıca yanları da mandallı bir sistem yapmak var aklımda bakalım.

Etiketler

melih aslan' Alıntı:
bende standartlarda yükseltme işlemi gerçekleştirdim. ama ön ve arka ya 5 cm yükselme yaptılar lastik olarak ta yokohoma mt taktım çok daha harika oldu.fakat debriyaj sıkıntısı yaşıyorum daha 4.800 km iken iki defa baskı balata yedi. sizlerde de böyle bir sıkıntı var ise bilgi verirmisiniz

merhaba,
5cm yükseltmeden sonra herhangi bir sorun yaşadınızmı?
ön düzen ayarı falan gerektimi? bilgi verirmisiniz.
bende önlere 4.5cm arkaya 4cm getleri hazırladım henüz takamadım.

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
merhaba,
5cm yükseltmeden sonra herhangi bir sorun yaşadınızmı?
ön düzen ayarı falan gerektimi? bilgi verirmisiniz.
bende önlere 4.5cm arkaya 4cm getleri hazırladım henüz takamadım.
Son olarak Selim abinin (kırmızı actyon sports) yükseltme yaptık ve ön getlerin ölçüsü 4.5 cm falandı arkalar 5 cm ve bu ölçülerle sıkıntı yaşanmıyor...(başka ayarlara gerek kalmıyor zaten benimde şu anda önlerde 4.5 cm get var)
getleri takıp yola devam... ;D

ediz bey bu araçların ön daha alçak duruyor..buna ramen siz arkayı daha fazla yükseltiyorsunuz..bunun nedeni nedir acaba..?.

cavdare' Alıntı:
ediz bey bu araçların ön daha alçak duruyor..buna ramen siz arkayı daha fazla yükseltiyorsunuz..bunun nedeni nedir acaba..?.

merhaba.
daha once bende sizin gibi merak etmistim.
Ediz abi soyle demisti ;
""" Hafif ticari olarak üretilen araçlar (helezon yaylı olanlar) kango, partner, berlingo...gibi araçlarında boş haliyle arka kısımları biraz daha yüksek durur. Çünkü helezon yayın, makas kadar mukavemeti olmadığı için yük bindiğinde makastan fazla esner ve çöker, bu göz önünde bulundurularak helezon yaylı hafif ticari araçların arka kısımları yüksek yapılmış (bence) ama makaslı ford connect, doblo gibi araçlar boşken bile diğerlerine nispeten düz duruyorlar. Fark burdan kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum...

Siz eğer bu aracı ön ve arka eşit yüksekliğe getirirseniz, bu sefer arkaya 2-3 kişi oturduğu zaman ya da az bir yük attığınızda arka fazla çökecek ve önde arışı yükselecek, dengesizlik oluşacak(yine / bence) bunlar kendi gözlemlerim ve fikirlerim ///// ama siz nasıl istersenzi ona göre ayarlama yapılır...""""

belki işinize yarar.

yükseltme işleminden sonra araçta her hangi bir problem yaşamadım ve özellikle 140 km hızda ve virajlarda denedim hiç bir problem yok...

cavdare' Alıntı:
bu araçlar sonuçta ticari amaçla üretilmişler her ne kadar arkası yaylıda olsa yük taşımaya yönelik kasaları var, fakat yaylı sistemlerde makaslılara nazaran (yayın mukavemeti daha az olduğu için) arka kısım yüksek tutulmuş ki yük konduğunda aşırı çökme yaşanmasın (örn; kangoo, partner, berlingo gibi) bu tip ticari araçlarda yaylı sistem kullanılmış ve makaslı olanlara nazaran (doblo/eskisi, connect,caddy) arka kısımları daha yüksektir.
Aslında bu çok soruluyor bende ayrıca dikkat ettim diğer pick-up larda da arka kısım daha yüksek zaten....
Bizim araçlarda camlı kasa kapama olduğu için bunun ağırlığı zaten arkayı bir miktar çökeltiyor şu anda benim araçta önler 4.5 cm ve arkalar 5 cm get var ama araç boşken düz duruyor orjinalinde arkası biraz daha yüksek duruyordu, arkaya 1-2 cm takviye yapabilirim belki...

sorunuzla ilgili diğer konularda da yazılanlar oldu (bu ölçüler benim aracım için ben kasada daima ıvır-zıvır bulunduran biriyim bunlarda hesaba katılınca bu ölçüleri uygun gördüm) siz isterseniz arkayı hiç yükseltmeye bilirsiniz de size kalmış... :D

ben cevap yazana kadar 2 mesaj yazılmış, maşaallah arkadaşlar çok hızlı :D

ben cevap yazana kadar 2 mesaj yazılmış, maşaallah arkadaşlar çok hızlı :D

abi selam.
hazır seni online yakalamısken :smiley:
arka tarafa yaptıgın işleme ait fotolar var mıdır abi ?
cok merak ettim cunku de?

teşekkürler.

fotoları yok, zaten görüntüde güzel birşey olmadı çünkü geçen sene tam tatile çıkacağım zamana denk geldi bir haftada montajını yapmak zorunda kaldım fazla uğraşmadan taktım öylede kaldı... :(

ama yinede fikir vermesi açısından fotolarını çekip koymaya çalışırım...

fotoları yok, zaten görüntüde güzel birşey olmadı çünkü geçen sene tam tatile çıkacağım zamana denk geldi bir haftada montajını yapmak zorunda kaldım fazla uğraşmadan taktım öylede kaldı... :(
kendin mi ugrastın herseyiyile, ilginç :smiley:

ama yinede fikir vermesi açısından fotolarını çekip koymaya çalışırım...

valla cok iyi olur.
köpekiçin bir alternatif düşünüyorum da. arka tarafta camlar açılmıyor cünkü.havasız kalmasından tırsıyorum.

birde her camlı kabine olmaz gibime geliyor mesela Selim Abi nin kabin benimkinden farklı onda daha değişik bir şeyler yapmak gerekebilir, ve Yunus Abi nin kabin daha da farklı ama camla birleşme kısmı Selim Abi ninkiyle aynı,
benimkinde oldukça kolay oldu ama senin kabin hakkında bir fikrim yok

şimdi senin aracın resimlerine baktım da senin kabinde benimkiyle aynıymış...

birde her camlı kabine olmaz gibime geliyor mesela Selim Abi nin kabin benimkinden farklı onda daha değişik bir şeyler yapmak gerekebilir, ve Yunus Abi nin kabin daha da farklı ama camla birleşme kısmı Selim Abi ninkiyle aynı,
benimkinde oldukça kolay oldu ama senin kabin hakkında bir fikrim yok

seninkinin aynısı sanırım.
arka kapakda kilit yok degil mi abi seninkinde.
alt kapak kapatıyor lastikli yerlerini .
arkasında da yazılar var ama ben su an uzagım araca.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR