Ynt: Ssangyong Actyon Sports 4x4 Yükseltme İşlemi + Lastik Değişimi
cavdare' Alıntı:
hayırlı olsun rüstem bey...güle güle kullanın....insanın usta olmasıda ayrı bir şey..spacer leride kendinizmi yapacaksınız...eğer kendiniz yapacaksanız size bir kaç tane sorum olacak...öncelikle spacerin genişliği ayarlanırken her halde bijonlar takılıyken bijonun en üst noktası na kadarki yükseklikten daha dar olamaz..bu yüksekliğide ölçermisiniz..ben biraz daha az genişletmeyi düşünüyorum (3,5-4 cm).. kullanılacak mazemenin özelliği ne olmalı....spacere takılan saplamaların yolda giderken yerinden çıkma olasılığı sizce nasıldır....malum biz usta değiliz bir usta bulup yaptırıcaz...sizce malzeme ve işçilik yaklaşık olarak ne kadar tutar.....teşekkürler...
teşekkürler,
spacer leri kendim yapıcam, bijon yüksekliğini ölçmüştüm ama aklımda değil,
önemlide değil zaten, bijondan daha kısa yapmak isterseniz mevcut bijonları söküp spacerde kullanırsınız,
kampanaya yeni kısa bijonlar takarsınız sorun olmaz.
bijonların arkası şapkalı olduğundan yolda çıkma ihtimali yok,
ancak daha önce bahsedilen geçme vboşluğu iyi ayarlanmazsa sıkma esnasında dönme yapabilir..
malzeme olarak 7075 sert alüminyum aldım, bijonların fiyatını bilmiyorum (malum 20 adet bkullanılacak),
daha önce bir mesajda serviste 1000 tl fiyat verildiği yazıyordu, servis için çok abartılı fiyat değil.
tornacıda yaptırısanızda herşey dahil 600&800 tl arası verirseniz fazla sayılmaz +montaj var tabii.
ben işlemi bitirince maliyet ve ölçüler hakıında detaylı bilgi veririm.
saygılar.