Ynt: Ssangyong Actyon Sports 4x4 Yükseltme İşlemi + Lastik Değişimi
Merhaba , Actyon Sports aracımı alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Daha öncesinde herhangi biri uyguladımı bilmiyorum fakat yükseltme konusunda daha pratik ve kendimce daha güvenli olduğunu düündüğüm bir yöntemi seçerek , ne bir get kullanarak yayın salınım payını kısıtlayarak yükseltmeye gittim nede amortisör başına ara parça atarak (arka taraf için ) amortisörün kendisini kısaltma yoluna gittim .
Bunların yerine , orijinal offroad araçlarındaki yükseltme kitlerinden esinlenerek , bir AMORTİSÖRCÜ ye gittim ve amortisörlerin salıncağa bastığı burçlar ile yayın başladığı kiriş arasındaki amortisör muhafazasını kestirerek 4 cm kadar ara parça ekleyip , amortisörün kendisini uzattım . Buda aracın önünün 7 cm. kadar yükselmesine sebep oldu.
Sonuç olarak , amortisörün çalışma prensibinde herhangi bir kısıtlamaya gitmeden , aracı en sağlam şekilde yükselttiğimi düşünüyorum . Sürüş konforu olarak yükseltmeden öncekiyle , yükseldikten sonraki arasında hemen hemen hiçbir fark bulunmamakta.
Bütün işlem bağcılar güngören Sanayi sitesinde uygulandı.
Bunun yanısıra aynı sanayi içerisinde bulunan Gökpınar Özel Ssangyong servisinden Nafiz ustayada dürüstlüğü ve sanatı için , tanışmamıza vesile olan Ediz arkadaşımızada ilgi ve alakası için teşekkür etmek isterim .
Hepinize güvenli sürüşler dilerim .