cavdare' Alıntı:slm..öncelikle aracınız hayırlı olsun..kazasız belasız kullanın...bir konuyu öğrenmekj istiyorum..yapılan değişiklikler muayenede sorun oluyormu....spacer--yükseltme..ve özellikle araka fullbox lar.. bende arkayı kapattırıcam ama eğer muayenede sorun çıkartıyorlarsa bir daha düşünmek lazım...bir de araçların muayenesi her yılmı ? iki yılda birmi..benimki şirket aracıydı o nedenle bir yıl sonra muayenesi bitiyor..gerçi satın alınca şimdi kullanım şekline hususi-nakliye yazıyor..acaba bundan sonra iki yıla çıkarmı...? vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler....
peki Ediz Abi,4x4'ler de her yıl muayeneye giriyorsa ve ticari araç olarak geçiyorsa neden 4x4'denactyon sports 4x4' Alıntı:Muayenede bu gibi değişiklikler sorun teşkil etmiyor daha geçen hafta muayeneden geçtim...(spacer, yükseltme gibi)
Ama hard top yani camlı kasa kapama ruhsata işletilmesi gerekiyor, diğer half top olan yani kasa üstü kapamaların ruhsata işletilmesi gerekmiyor diye biliyorum...
Bu araçların muayenesi 4x2 olsun 4x4 olsun fark etmiyor actyon sports (pick-up) lar için her yıldır, çünkü bunlar ticari araçlar satın alırken ötv yi %10 ödüyoruz, kyron veya actyon(jeep)lerin ötvleri %80 civarı zaten fiyat farkının çoğu bundan kaynaklanıyor.(üçüde temelde aynı araç olmalarına rağmen)
Estağfirullah, merak ettiklerinizi/ettiklerimizi bu tür ortamlarda birbirimize soracaz ki birimizin bilmediğini bilen diğer arkadaşlarımız cevaplasın/paylaşsın...cavdare' Alıntı:biraz çok soru soruyorum ama....yapmadan önce sormak lazım yaptıktan sonra zaten sormaya gerek yok....yükseltme işleminin aracın yol tutuşunu olumsuz etkileyeceği muhakkak...spacer ile sağlanan genişleme bu etkiyi ne kadar azaltıyo.yada azaltıyormu..?....2-3 cm lik yükseltmenin yol tutuşuna etkisi nekadar olur acaba...özellikle off-road yapmayı düşünmüyorum ama gerektiği zaman arazide sorun yaşamamak adına aracı biraz yükseltmek istiyorum,sadece lastik ebadını değişerek 245/75/16(1,5 cm), 235/80/16(2cm) veya 235/85/16(3 cm) yükseltme yapsak ne gibi sorunlar yaşarız--yoksa getlerlemi yükseltmek daha sağlıklıdır...ve bu kadar yükseltmenin neden olacağı yol tutuş kaybını 3 cm lik spacer ile kapatabilirmiyiz...ve son olarak bu tür bir işlem yapmak istersek gerekli parçaları doğrudan alabileceğimiz bir yer varmıdır...ben vandayım burda o kadar iyi usta olduğunu düşünmüyorum..en azından benim tanıdığım kimse yok..cevaplara peşin peşin teşekkür ediyorum......
anladığım kadarıyla bu konularda en tecrübeli ediz bey...özellikle sizin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim..
Kabinde silecek olana rastlamadım şimdiye kadar,zaten sadece silecekle olmaz su tesisatı,motoru falan lazım.Geri görüş kamerası olan araca rastladım şimdiye kadar gördüklerim tampona monte etmişlerdi kamerayı.penche' Alıntı:selam
bi kaç sorum olacaktı.
kabininde silecek olan var mı? orjinalde veya daha sonra taktıran?
benimkinde yok da.
taktırsam kötü mü olur acaba?
birde geri görüş kamerası kullanan var mı aranızda ?
memnun musunuz ? nereye taktırdınız (tampona mı ? plakalığa mı ? )
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Ertuğrul ben aracı sıfır aldım bayiden 2 sene oldu benim aldığım zaman kabin kampanya dahilindeydi kabin bedavaya geldi Şahsuvaroğlunun Güney Koreden getirdiği orjinal kabinlerden.O zaman bayi fiyatı 3000 TL. idi ve orjinal olduğu için arabaya uyumlu ve güzel bir kabin.Şimdiye kadar boya ve işçiliğinde sorun yaşamadım sadece su alma sorunu oldu onuda silikon çekerek hallettiler.Aracı sıfır aldığım için ruhsatada onlar işletti ama dışardan aldığın zaman yaptırdığın yerden alacağın projeyle birlikte ek1 kağıdı alarak TÜV istasyonlarında muayeneden sonra ruhsata işletebiliyorsun.Polyester malzeme olduğu için işçiliği ve boyasına dikkat et alırken.Ediz arkadaşımızın kabinide güzel gördüklerim arasında araçla en çok oynayan ve tadilat yapan Ediz arkadaşımız bu sitede.Arka camı bile kabinle birleştirip araya otomatik cam yapmışcavdare' Alıntı:fotoğraflara göre 4-5 arkadaşımızın aracı kabinli...mümkünse kaça taktırdığınızı...alırken dikkat etmemiz gereken birşey varmı...birde ruhsata nasıl işlettiğinizi öğrenebilirmiyim...2000-3000 arasında fiyat aldım...fiyat farkları dikkate değer ölçüde fazla..ama bir kez yapılacağına göre ucuz diye hemen dökülen bir şeye de yapışmayalım...
celo53' Alıntı:Ertuğrul ben aracı sıfır aldım bayiden 2 sene oldu benim aldığım zaman kabin kampanya dahilindeydi kabin bedavaya geldi Şahsuvaroğlunun Güney Koreden getirdiği orjinal kabinlerden.O zaman bayi fiyatı 3000 TL. idi ve orjinal olduğu için arabaya uyumlu ve güzel bir kabin.Şimdiye kadar boya ve işçiliğinde sorun yaşamadım sadece su alma sorunu oldu onuda silikon çekerek hallettiler.Aracı sıfır aldığım için ruhsatada onlar işletti ama dışardan aldığın zaman yaptırdığın yerden alacağın projeyle birlikte ek1 kağıdı alarak TÜV istasyonlarında muayeneden sonra ruhsata işletebiliyorsun.Polyester malzeme olduğu için işçiliği ve boyasına dikkat et alırken.Ediz arkadaşımızın kabinide güzel gördüklerim arasında araçla en çok oynayan ve tadilat yapan Ediz arkadaşımız bu sitede.Arka camı bile kabinle birleştirip araya otomatik cam yapmış.
penche' Alıntı:selam
ediz abi nasıl yaptın sen arka camı kabinle birleştirme işini ?
resim var mı abi ? benimde aklımda gecmedi degil
biraz bahsedebiilir misin ? maliyetinden şeklinden ?
iyi geceler