Ssangyong Actyon Sports 4x4 Yükseltme İşlemi + Lastik Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan actyon sports 4x4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 139,159
Ynt: Ssangyong Actyon Sports 4x4 Yükseltme İşlemi + Lastik Değişimi

Bir otoparkta baktım standart bir actyon sport var hemen yanına park edip birkaç foto çektim ama akşam üzeriydi cep telle bu kadar oluyor... :D
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

actyon sports_7.jpg

actyon sports_8.jpg

actyon sports_6.jpg

Etiketler

Elinize sağlık, güzel gözüküyor araç.
Böyle bir işe kalkışacak arkadaşlar için fikir vermesi açısından malzeme ve işçilik maliyetlerini de paylaşabilir misiniz?

İlk önce teşekkür ederim,
Maliyetlere gelince ben yap-boz, ölç-biç çok uğraştığım için bu işe sıfırdan başlayacak ve ellerinde tam ölçüler olan arkadaşlar için ne rakam versem yanlış olur, işçiliğe gelince oda ustalarıyla aralarında olan birşey ben tahmini ve ortalama bie maliyet vermeye çalışayım getler için en fazla 150 tl ve işçilik en fazla olsa 250 tl olur herhalde...

150tl malzeme + torna işçiliği ve 250tl işçilik ise herhalde montaj için.
Doğru mu?

actyon sports 4x4' Alıntı:
ortalama bie maliyet vermeye çalışayım getler için en fazla 150 tl ve işçilik en fazla olsa 250 tl olur herhalde...

evet öyle demeye çalıştım
150 TL = malzeme + torna işçiliği (sert alüminyum kullanılırsa hem malzeme hem torna masrafı artabilir)
250 TL = montaj + rot-balans ayarı(kamber,kaster açıları) + civatalar +amortisörü yaydan söküp takma işçiliği (bu araçlarda yay ve amortisör akuple bir şekilde)
aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, bu ancak amortisörcüde sökülebiliyor.
[attachment=1]
resimde görülen civataların boyları koyacağımız getlerden sonra kısa kalacağından dolayı civataları değiştirmek için söktürmek gerekiyor...

123e290c830b.jpg

actyon sports 4x4' Alıntı:
İlk önce teşekkür ederim,
Maliyetlere gelince ben yap-boz, ölç-biç çok uğraştığım için bu işe sıfırdan başlayacak ve ellerinde tam ölçüler olan arkadaşlar için ne rakam versem yanlış olur, işçiliğe gelince oda ustalarıyla aralarında olan birşey ben tahmini ve ortalama bie maliyet vermeye çalışayım getler için en fazla 150 tl ve işçilik en fazla olsa 250 tl olur herhalde...

ARAÇ GAYET GÜZEL OLMUŞ PEKİ BU İŞLEMLER ARACI GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKARTIRMI BİLGİNİZ VAR MI?

SHENER18' Alıntı:
ARAÇ GAYET GÜZEL OLMUŞ PEKİ BU İŞLEMLER ARACI GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKARTIRMI BİLGİNİZ VAR MI?

Teşekkürler, bu konuda net bir bilgim yok ama yürüyen aksam garanti kapsamından çıkıyor herhalde... (Benimkinin garantisi zaten bitti)

Aracınızı çok beyendim bende actyon spors 4.2 araca sahibim isteğim 10 15 cm arası bi yükselme aslında istediğimden görüntüsünden çok yürüyen aksamda sorun çıkarmaması tek önemsediğim şey bu yani demek istediğim bu yükseltme işleminde sınırım nedir?

Sadece get ile benim kanaatim 5 cm, fakat yükseltme işleminden sonra aracın stabilitesi artıyor, savrulma ve bozuk satıhlarda sarsıntı azalıyor...

Peki bu işlem sonrasi lastikleri değiştirmediğimizi farzedersek sıkıntı yaşarmıyız yani aks lan şaft lan difransiyallen alakalı sarsıntı titreme gibi

qwertynord' Alıntı:
Peki bu işlem sonrasi lastikleri değiştirmediğimizi farzedersek sıkıntı yaşarmıyız yani aks lan şaft lan difransiyallen alakalı sarsıntı titreme gibi
Hayır, lastik değişimi sadece extra yükseltme sağlamak ve araziye uygun lastik tipine geçiş için uyguladım, orjinal ebatlarda lastikle bir arkadaşa yükseltme uyguladık çokta şık durdu, çamurlukla lastik arasındaki boşluk daha fazla olduğu için...

Ediz bey çok güzel bir konu olmuş yarın nasipse aracımı satıp 2008 4x4 actyon sports alacağım. alacağım aracın lastikleri bitmiş durumda ve araç ile ilgili ilk tespitim ön tarafının alçak oluşuydu. başka bir forumda bu konuyu tartışırken arkadaşlar sizin açtığınız konudan bahsetti inceledim ve çok başarılı buldum. ama ben ön-8 arka-6cm yukseltmeyi düşünüyorum. ve tabiki lasikte almam lazım! sitede yeni olduğum için özel mesaj atamıyorum sanırım yada ben bulamadım. bana özel mesajla cep telefonunuzu yazarsanız sizi aramak ve bu konuda yardım almak istiyorum teşekkürler görüşmek üzere.

Tüm ssangyong kullanıcısı arkadaşlarımızı hafta sonu cumartesi günü yapmayı planladığımız gezi hakkında fikirlerini ve katılım durumlarını belirtmek üzere aşağıda vermiş olduğum linke bekliyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46002.0

Ediz beyin de destekleriyle yükseltme kiti uygulanmış ve A/T tipi lastik takılmış aracım:

prokopi' Alıntı:
Ediz beyin de destekleriyle yükseltme kiti uygulanmış ve A/T tipi lastik takılmış aracım:

selam
ismim erkan
bende 4x4 actyon sports aldım.
yükseltme yapmak istiyorum.
prokopi size mail atayım dedim ama yeni üye diye attırmadılar :D
neyse sizinkiler kac cm yükseltilmiş durumda. bu işlem sonrasında araçta herhangi bir en ufak dez avantaj domuyordur degil mi?
birde ner de yaptırdıgınızı ogrenebilir miyim?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR