Ssang sohbet köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabri yucel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 334
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,894
Ynt: Ssang sohbet köşesi

Herkeze merhaba 70bin bakımım yaklaşıyo servisemi gitmeliyim yoksa ümraniye çevrelerinde iyi usta varmı. 2008 4x4 otm.

Etiketler

memocan82' Alıntı:
Herkeze merhaba 70bin bakımım yaklaşıyo servisemi gitmeliyim yoksa ümraniye çevrelerinde iyi usta varmı. 2008 4x4 otm.
Ben 60 bin bakımını yaptırdım yaklaşık 15 gün önce serviste,70 bin bakımda neler var değişecek bilmiyorum ama yapılacakları öğrenip dışarıyla fiyat kıyaslaması yapabilirsiniz.

celo53' Alıntı:
Ben 60 bin bakımını yaptırdım yaklaşık 15 gün önce serviste,70 bin bakımda neler var değişecek bilmiyorum ama yapılacakları öğrenip dışarıyla fiyat kıyaslaması yapabilirsiniz.
60 Bin bakımı ne kadar tutuyor?

Normal şartlarda ortalama 800 civarı tutuyor otomatik ve dört çekerler için.şanzuman ve hem orta hem arka difransiyel yağları değişiyor.

Arkadaslar 235 / 85 / 16 lastige gecmeyi dusunuyorum yaklasik 2.5 cm daha yukselecek aracin en alt noktasi .. Cekis kaybi mutlaka olacaktir bakalim yasayip gorecegiz ...

sabri yucel' Alıntı:
Arkadaslar 235 / 85 / 16 lastige gecmeyi dusunuyorum yaklasik 2.5 cm daha yukselecek aracin en alt noktasi .. Cekis kaybi mutlaka olacaktir bakalim yasayip gorecegiz ...
Yani bize biraz daha yüksekten bakacaksınız ;D
Deneyimlerinizi burada paylaşmanız dileği ile ;)

sabri yucel' Alıntı:

Sabri bey sizde zaten 265+75+16 takılı değilmi? bu ölçüyle arasında çap farkı yok ki? nasıl yükselecek araç 2.5 cm.
bi yanlışlıkmı var, benmi yanlış anladım. taban inceldiği için araç biraz rahatlayabilir sadece. saygılar.

zaten standard ssang Dan 10 cm yuksekteyim ... Isiklarda yan yana gelince Bir grip oluyor ...yeni lastiklerle 3 cm daha yukselecek Birde kupadan yukseltirsem 4 cm .. Tamamdir :smiley: Toplamda 15 cm fark olacaktir ... Tek Sorun buyuk lastikle arac hantallasiyor ...

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
Sabri bey sizde zaten 265+75+16 takılı değilmi? bu ölçüyle arasında çap farkı yok ki? nasıl yükselecek araç 2.5 cm.
bi yanlışlıkmı var, benmi yanlış anladım. taban inceldiği için araç biraz rahatlayabilir sadece. saygılar.
[/quo merhaba rusted bey 1 inch yani 2.5 cm yanak daha yuksek ... Bildigim kadariyla ...hafta ici gidis bakacagim lastikcide

şöyle değilmiydi : 265 * 0.75 = 198.75
235 * 0.85 = 199.75
yani 199.75-198.75 = 1 ; 1 milim alttan 1 milim lastiğin üstünden toplamda lastik çapı 2 milim büyür;
Fakat buna karşın benim fikrim şudur ki: lastik yüzeyi azalacağı için performans kaybı yaşanmayabilir
265-235 = 30 milim 3 santim daha az yer teması demek. Rüstem abinin dediği gibi araç belki daha bile rahatlar.
yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, saygılar..

şu an benimde kullandığım 265*75*16 ölçüsü yada 235*85*16 ölçüsü bence bu araç için son ölçü,
( elbette üzerine çıkılabilir ama)
bundan sonrası aracı üzer gibi geliyor bana, tabii, ayna&mahrutilerle oynamıyacaksanız.

ön ve arka lastik basınçları ne olmalı kitabında 30 yazıyor 30 basınç bana biraz lastşkleri havası eksik gibi gösteriyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri