erhanranger
Kamp I
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi
http://www.iqsturkey.com/
http://www.iqsturkey.com/
Fatih demek sen'de başardin geçmiş olsun arkadaşım.parodi' Alıntı:sevda elektronik sigara dene bi arkadaşım benden gördü 1 hafatdır içimiyo kesinlikle sigarayı aratmıyo bir süre sonrada sıkılıp onuda içmiyosun...en önemli şey şu elektronik sigarayla beraber sakın sigara içme gerçekten aratmıyo çünkü elektronik sigarayıda bir an evvel bırakmaya çalış zaten 15 gün normal sigara içmeyince insan nasıl bir hatanın içinde olduğunu anlıyo...Şimdi arabaya sigara içmiş biri binse ki içmesine gerek yok 10 dk önce içmiş olsa bile hemen başım ağrımaya başlıyo kokudan...İki tür psikoloji var sigarada birincisi ben sigarasız ne yaparım ikincisi bu sigara illetinden ne yaparımda uzak dururum arabamı oto kuaföre vericem yakında çünkü kendi arabama binemiyorum...insanın vücudunda her noktaya zarar verebilen başkada bişey yoktur sigaradan başka...sigara ilk yakıştan itibaren kendi dünyasını yaratır gerilimi,bağımlılığı, sohbet ortamı resmen insanı ele geçirir esareti altına alır işte molanızı ona göre verirsiniz yemeğinizi bile ona göre yersiniz yahu nefes alışınızı kalbinizin atışını nabzınızı bile o belirler varmı böyle esaret yuh...dilerim en kısa zamanda bırakırsın sende ciğerlerini bol temiz havayla doldurduğun leş gibi kokudan uzak kendine eziyet etmediğin günlere kavuşursun..."ben sigarayı seviyorum kardeşim" de ne büyük yalandır belli değil bende söyledim kaç yıl kendime...sanılırki sigara içen karizmatik, olgun, entellektüel, bilgili insandır lakin sigara tüketiminin %70'i gerikalmış ülkelerdedir üretimi nerdedir peki tabiki çok gelişmiş sermaye sahibi geriye kalan %30'luk kısımda hahahaha sadece türkiyede kaç milyon insan hergün paket paket sigara içiyo bu işin ekonomisi herşeyin üstündedir bence ekonomik kazancın yanında dünya nufusunun planlanmasında da önemli payı var.ne güzel hem para kazanıp hemde sermayenize ayakbağı olan sırtınızdan geçindini düşüdüğünüz az gelişmiş toplumların nüfusunu azaltıyosunuz.tabi ki herkes ölüyo ama erken ölmek için para veriyoruz daha kötüsü önce parmaklar sonra bilekler kesiliyo sonra tam dize dirseğe gelidi dediğinizde gırlak kanseri olup 1ay içinde gırlağı aldırıyosun dize dirseğede gün alıyosun gitmişken ogün geliyo akciğerinde bi tanesini alalım gelmişken diyolar yeter sana 1 tane olmadı oksijen tüpü veririz yatağın yanında dekoratif olur diyolar işte trajikomik durum bir dal sigara içmek kadar yakın ...
parodi' Alıntı:inşallah sevdada bırakır bi şekilde