Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,804

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

"Sigaradaki nikotin oranı arttırıldı!

NEW YORK (A.A)

Dünyaca ünlü Amerikan üniversitesi Harvard'da yapılan bir çalışma, sigaradaki nikotin oranının arttığını ortaya koydu. Çalışmada, herbir sigara içiminde solunan nikotin oranının, 1998–2005 yıllarında yüzde 11 arttığının görüldüğü ve bu artışın sigarayı bırakmayı daha zor hale getireceği belirtildi.

Harvard Halk Sağlığı Okulu'nda, belli başlı sigara markalarının Massachusetts Halk Sağlığı Dairesine verdikleri bilgilerden yararlanılarak hazırlanan çalışmada, sigaradaki nikotin miktarının arttırılması için tütündeki nikotin yoğunluğunun fazlalaştırıldığı ve sigaraların görünümlerinin de bu artışı kamufle edecek şekilde değiştirildiği ortaya çıktı.

"Sigara inceden inceye, tütün bağımlılığını yaygınlaştırmak üzere tasarlanmış bir uyuşturucu aktarma aracına dönüştürülüyor" diyen okulun dekan yardımcısı Howard Koh, sigara üreticilerinin, müşterilerini artan nikotin miktarı konusunda uyarmadıklarını n da altını çizdi.

Amerikan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi, sigara içmeyi, ABD'de bir numaralı önlenebilir ölüm sebebi olarak görüyor. Ülkede her yıl yaklaşık 440 bin kişi sigara kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor."

Etiketler

karar verdim bende bırakacağım..umarım bu kararımda kararlı olurum :smiley:

sevdacim merhaba, tekrar seni duymak cok guzel ;)...sigara icmene cok uzuldum birtanem...belki okumussundur bende iciciydim..cok sukur simdi temizim...inan istemek basarmanin yarisi...istemekle baslar hersey..asklar, buyuk basarilar...kolay olmayacak...cok kolay canim diyenler yaniltir ???...ama basarilmayacak gibi de degil ;)...insan istedikten sonra :D..ama mutlaka profesyonel yardim almalisin...cok daha kolay olur...insanin dogrulari bulmasi zor oluyor...bilen birisiyle daha rahat...bu konu da her turlu destege hazirim...
mesela once sabahlari icmemekle baslayabilirsin...bir kac dakika..birkac saati...birkac saat bir kac gunu...birkac gun...birkac haftayi...birkac hafta...bir kac ayi...derken bir yil...ve arkasindan tertemiz oluyorsun...sonra inan bana icen insanlar icin cok uzulmeye basliyorsun... :'(
sigaranin markasi nedir bilmiyorum...ama ben camel iciyordum hem de 2 paket gunde ::smiley:...simi icmiyorum ;D... ince bir sigara var EVE zannederim adi...onunla miktari azaltabilirsin...ince oldugu icin daha az nikotin oldugunu dusunuyorum... bana cok yardimci oldu...birden birakmak olmuyor...savasarak... :mad:
sana bu konu da her turlu destegi vermeye hazirim...bir de icenlerin yaninda olmamalisin...benim butun arkadas cevrem degisti...esim zaten hic kullanmamis...annem ve kardeslerimle bile eskisi kadar gorusemiyoruz.. :'(.cunki onlar icince ben agliyorum.. :'(.onlarda ben uzulmeyimdiye bana cok gelmiyorlar...hayirlisi...ailem icin de hep dua ediyorum :smiley:...insallah annem birgun burakir...diger kardeslerime ornek olur...sana bol sans dilerim.... :-*

Kamercim ilgine ayrıca içten ve samimi önerilerin için çok teşekkür ederim..sigarayı bırakmak fikri bana hiç uzak gelmedi,hatta zaman içerisinde bir çok kez bıraktığımda oldu,o zamanlarda içme eylemi dışında sigaraya karşı hiç bir isteğim olmadı,sanırım ben şu bahsedilen el ve dudak tiryakilerindenim,bazan sigarayı yakıp arkasındanda sadece söndürdügüm oluyor tek nefes çekmeden :D bundan dolayıda zaman zaman sigara dumanı ve kokusu bile içmeyenler kadar rahatsız ediyor beni..
ama bu kez kararlıyım en azından deneyeceğim,sizin yardım ve desteğinizide katarsam yanına sanki olur gibi geliyor bana :smiley:
Ayrıca Ben kitapları hazırladım adresinizi mailime göndeririseniz kitaplar kısa sürede elinizde olur.Belki içinden sizin için özel bir kitap bile çıkar ;-)
Kendinize çok iyi bakın,

sevda elektronik sigara dene bi arkadaşım benden gördü 1 hafatdır içimiyo kesinlikle sigarayı aratmıyo bir süre sonrada sıkılıp onuda içmiyosun...en önemli şey şu elektronik sigarayla beraber sakın sigara içme gerçekten aratmıyo çünkü elektronik sigarayıda bir an evvel bırakmaya çalış zaten 15 gün normal sigara içmeyince insan nasıl bir hatanın içinde olduğunu anlıyo...Şimdi arabaya sigara içmiş biri binse ki içmesine gerek yok 10 dk önce içmiş olsa bile hemen başım ağrımaya başlıyo kokudan...İki tür psikoloji var sigarada birincisi ben sigarasız ne yaparım ikincisi bu sigara illetinden ne yaparımda uzak dururum arabamı oto kuaföre vericem yakında çünkü kendi arabama binemiyorum...insanın vücudunda her noktaya zarar verebilen başkada bişey yoktur sigaradan başka...sigara ilk yakıştan itibaren kendi dünyasını yaratır gerilimi,bağımlılığı, sohbet ortamı resmen insanı ele geçirir esareti altına alır işte molanızı ona göre verirsiniz yemeğinizi bile ona göre yersiniz yahu nefes alışınızı kalbinizin atışını nabzınızı bile o belirler varmı böyle esaret yuh...dilerim en kısa zamanda bırakırsın sende ciğerlerini bol temiz havayla doldurduğun leş gibi kokudan uzak kendine eziyet etmediğin günlere kavuşursun..."ben sigarayı seviyorum kardeşim" de ne büyük yalandır belli değil bende söyledim kaç yıl kendime...sanılırki sigara içen karizmatik, olgun, entellektüel, bilgili insandır lakin sigara tüketiminin %70'i gerikalmış ülkelerdedir üretimi nerdedir peki tabiki çok gelişmiş sermaye sahibi geriye kalan %30'luk kısımda hahahaha sadece türkiyede kaç milyon insan hergün paket paket sigara içiyo bu işin ekonomisi herşeyin üstündedir bence ekonomik kazancın yanında dünya nufusunun planlanmasında da önemli payı var.ne güzel hem para kazanıp hemde sermayenize ayakbağı olan sırtınızdan geçindini düşüdüğünüz az gelişmiş toplumların nüfusunu azaltıyosunuz.tabi ki herkes ölüyo ama erken ölmek için para veriyoruz daha kötüsü önce parmaklar sonra bilekler kesiliyo sonra tam dize dirseğe gelidi dediğinizde gırlak kanseri olup 1ay içinde gırlağı aldırıyosun dize dirseğede gün alıyosun gitmişken ogün geliyo akciğerinde bi tanesini alalım gelmişken diyolar yeter sana 1 tane olmadı oksijen tüpü veririz yatağın yanında dekoratif olur diyolar işte trajikomik durum bir dal sigara içmek kadar yakın ...

Fatih merhaba,ilgin için teşekkürler ama benim elektronik şeylere karşı zaafım var ,bunu nasıl çözeceğiz :smiley:
mutlaka elime aldığım her elektronik şeyin mutlaka içini açıp görme,sagını solunu kurcalamak gibi bir huyum var ve bunu yenemiyorum :D sanırım benim sigaradan önce bu zararlı alışkanlıgımı bırakmam lazım,çünkü başım bu konuda sigaradan olduğundan daha fazla derde girdi :smiley:
ama yinede önerin için teşekkürler bu yolla sigarayı bırakamasamda belki icadı geliştiririm :smiley:

bendede aynı sorun var aslında hala var ama artık bi yerde duruyorum :D ama küçükken bozmadığım oyuncak elektronik kalmadı yahu kurşun askerlerim vardı dev gibi ordular hepsinin mi kafasını koparırsın babam rahmetli hertürlü müzik aletini aldı hiçbirini çalmadığım gibi en uzun ömürlüsü bir hafta yaşadı ;D merak etme sevda elektronik sigaranın çalışmasını anlatan bir şema kutusundan çıkıyo elektronik dediğine bakma basit bi düzenek sen normal sigara içer gibi içiyosun
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=333083&productid=sgvelgercek

Arkadaşlar sigara bırakmak çok zor ama isteyen herkez bunu başarabilir.Ben bırakalı 25 gün oldu ve hiç aramıyorum.Diyeceksiniz şurda kaç gün olmuş bırakalı gelmiş akıl veriyor. Fakat bu işi artık yapan terapistler var.Gidiyorsun ve bırakıyorsun yeterki iste

Fatih şema falan kesmiyor beni,en bildiğim basit aletlerin bile içini açıyorum ben (ama tabi en çok karmaşık olanlar ilgimi çekiyor,onları geçirdiğimde elime,define arayanların ellerine harita geçirdikleri hale dönüşüyorum hemen,sanıyorum hazine çıkacak içinden :D ) ama sana söz veriyorum bu elektronik sigaradan alacağım,evet açacagımda içini ama kendime güveniyorum bu konuda toplaya bilirim sonra :smiley: ozamanda rahat rahat parmaklarımın kaşıntısı geçmiş olarak tütürürüm :smiley:
Erhan bey terapist fikride iyi, ama tanıdığım bütün terapistler sigara içiyor (içmeyen varsada benden sonra başlar walla :smiley: )şaka biryana bana uygun olmasada terapist fikrini bende öneriyorum.

Bende inanmıyordum fakat günde 3 paket sigara içen biri sigarayı bıraktıktan ve 1.5 sene ye yakın zaman geçtikten sonra bende gitmeye karar verdim.Ben'de bu şekilde biraktım.

Erhan bey sizin adınıza çok sevindim,umarım bundan sonraki günleriniz hep sigarasız olur.yukarıda yazdıklarım terapistlere inanmamaktan değil,şiddetle öneriyorum herkese ama sadece benim için doğru bir yol değil..
bu sabahtan beri hala içmedim ama yavaş parmaklarımı pakete doğru çaktırmadan ilerlerken yakalıyorum :smiley: ve tabi hemen birtane vuruyorum :D

SAKINCASI var mı bilmiyorum ama ben İ Q S 'le biraktım ılgilenen arkadaşlara duyurulur.İnternette sayfası var.

sevdacım en ıyı terapi spor...sahuna...ımkanın varsa vucuttakı toksınlerı temızleme kurları var onlardan da faydalanabılırsın...bana koşmak yüzmek ve sahuna çok ıyı geldı ..bırde bızım burada naturmed adında bır sağlık merkezı var orada bır ay tedavı gördum...televızyon bıle seyretmedım...sabah sporu,kükürtlü havuz, elektro dalgalı sahuna (organları ıçten terletme yapıyor), ozon tedavısı(bır mıktar kan alınıyor bol oksıjen verılerek özel bır makınada havalandırılıp temızlendıkten sonra vucuda gerı dönüyor, bırde kolon tedavısı (özel bır metodla bağırsaklar temizleniyor)
bır aydan sonra kendıme geldım...vucudum daha temiz di..öneririm...yeniden doğmuş gıbı oldum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR