Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,806

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

Picture2.jpg

Etiketler

SİZ HALEN SİGARA İÇEBİLİYORMUSUNUZ!!!

sigara18el.jpg

leg-medium.jpg

sigara_titiryakisi.jpg

Bundan önce savaşıldı, bundan sonrada savaşılacak. İnsan olmanın sorumluluğu bunu gerektiriyor.

Sewgili Felice...Sizin İzmit' te oluşturduğunuz üçlü gurubunuzu çok takdir ediyorum.Her geldiğimizde gösterdiğiniz konukseverliğiniz we arkadaşlığınız için çok teşekkür ederim ama şu sigaralı resimleriniz çok ürkütücü.Yani ne diyim tam sigaramdan derin bir nefes çekmişken bu bölüme rastladım,kaldım öyle...

Sevgili Sevtap, mesajınız için teşekkür ederim,

sigara konusunda bir an bile olsa siz sigara içen arkadaşlarımı düşündürebilmektir amacım,

kardeşiniz olarak şunu söylemek isterim, kendinize yapacağınız en büyük iyiliktir şu sigarayı bırakmak,

bunu 2,5 yıl öncesine kadar sigara içen ve babası akciğer kanseri olan birisi olarak söylüyorum.

lütfen geç kalmadan bırakın şu illeti, lütfen....

Baba için çok üzüldüm.Eğer sizi de tekrar hatırlatıp üzdüysem çok özür dilerim.Haklı olduğunuzu biliyorum we aslında bende bırakmak istiyorum ama çok kez deneyip başarısız oldum.We sanki her dönüşümde biraz daha fazla bağımlı oldum...Zaten biz bırakmasak bile birgün mutlaka "o" bizi bırakacak,bunu içen herkes kendine yakıştırmasa da bilir...Ayrıca utanarak itiraf edeyim ki ben bir KOAH adayı olduğumu biliyorum...

Benim sitemim latifeydi ama resimler hakikaten çok fena :smiley:

Umarım bu sawaşı siz kazanırsınız we içenlerin hepsi kurtulur...

Sewgiler,saygılar

Muhakkak biliyorsunuz ama ben yinede yazacağım,

Aşağıdaki yazı yine aşağıda linki verilen adresden alıntıdır.

KOAH gelişiminde en önemli risk faktörü sigara içiciliğidir. Gelişmiş ülkelerde, sigara veya diğer tütün ürünlerinin tümü KOAH gelişme riskinin %80-90’ından sorumludur. ABD’de 1980’lerde KOAH mortalitesinin yaklaşık olarak erkeklerde %85’inden, kadınlarda ise %70’inden sigara kullanmanın sorumlu olduğu bildirilmiştir. Sigara kullananların yaklaşık %50’sinde kronik bronşit gelişirken, %15-20’sinde KOAH gelişmektedir.

http://www.toraks.org.tr/sub/rehkoah.php

Ne diyeceğimi bilemedim,ben en iyisi bu gerçeklerden hemen kaçayım (nereye kadar tabi)...

Ayşe ARMAN'ın Emre BÜYÜKUÇAR ile yaptığı röportaj

[size=10pt][size=10pt] "Sigaradan kurtaramayacağım kimse yok"[/size][/size]

Günde 3 paket içerdim. Alya'ya hamile kalınca, sigarayı bıraktım. Bir daha da başlamamayı başardım.

Emre Büyükuçar; "Sigaradan kurtaramayacağım kimse yok"

Neredeyse, 3 yıl oluyor. Önceleri, yanımda sigara içildiği zaman, rahatsız olmuyormuşum gibi davrandım, kibarlığımdan. Şimdi? "İçmeyin" demiyorum ama fark ettim ki, yanımda sigara içilmesinden, kokusundan, dumanından, o kokunun üzerime sinmesinden nefret ediyorum. Yasaklara karşı biri olmama rağmen, bir yasakçı gibi davranıyorum. Hoşlanmıyorum, hatta hadi itiraf edeyim, nefret ediyorum! Dilerim, herkes bir gün bırakır. Emre Büyükuçar'la yaptığım bu röportaj size efendim. Bir an önce bırakın diye...
Esas sorun psikolojik

Sigarada iki bağımlılık vardır: Fiziksel ve psikolojik. Asıl sorun, zannedildiği gibi fiziksel bağımlılık değildir. Vücuttaki nikotin azalması, algılanmayacak kadar hafiftir. Sigara içilmediği zaman, ortaya çıkan fiziksel sorunların (baş ağrısı, mide bulantısı, terleme, sıkkın ve sinirli olma) sebebi, nikotinsizlik değil. Sebebi, çok yapmak istedikleri bir şeyi yapamıyor olmak. İnanmıyorlarsa, içiciler şunu denesinler, ama adım adım hepsini yapsınlar:

1. Bir sigara yakın. 2. 6 nefes çekin 3. Söndürün. 4. Söndürdüğünüz sigaranın, son sigaranız olduğunu ve bir daha asla içemeyeceğinizi düşünün. 5. Duygunuz ne?6. Panik ve endişe mi? 7. Bu duyguların sebebi sizce nikotinsizlik olabilir mi? Mümkün değil. Çünkü nikotin, şu anda vücudunuza giriyor, daha çıkmaya bile başlamadı. Demek ki sorun, bir sonraki sigarayı içemeyecek olmanın yarattığı panik.

Siz, sigarayı bıraktırançocuk musunuz?

- Hayır, sigaradan kurtaran çocuğum! Bırakmak deyince, insanlar bir şeyden "vazgeçtiklerini" sanıyorlar. Oysa, beyinlerindeki hapishaneden kurtarıyorum ben onları.

Sigaradan kurtaran çocuk olmak: a) Beni rahatsız ediyor. b) Tam tersine, hoşuma gidiyor c) Çok çok hoşuma gidiyor. Kendimi bir halk sağlığı kahramanı gibi hissediyorum!

- Çok çok hoşuma gidiyor. Daha da önemlisi, gurur duyuyorum. Hayatımda yaptığım en anlamlı şey bu. Düşünsenize, insanların hayatını uzatıyorum gibi bir şey...

Bu işe nereden girdiniz?

- Ben eğitimciyim. Dört sene evvel, iki Alman arkadaşımız, benim ve eşimin çok sigara içtiğimizi görünce bize, "Bu aralar Almanya'da herkes Allen Carr-Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu diye bir kitapla sigaradan kurtuluyor. Biz de öyle kurtulduk. Gönderelim, okuyun" dediler. Kitap geldi, eşim günde 1.5 paket sigara içerken, iki haftada kitabı bitirdi ve bıraktı. Kitabı okurken de sigara içmeye devam etti. "N'apıyorsun?" dedim. "Okurken, içmem gerekiyormuş, o yüzden içiyorum" dedi. Son sigarasını söndürdü, sigara içme işi bitti. Bense İngiltere'de Allen Carr yönteminin seansına katıldım. 6 saat. Seans bitti, inanamadım, günde 2 pakete yakın içerdim, sıfırladım. O gündür bugündür, profesyonel hayatımın yüzde 80'ini bu işe adadım.

6 saatte sigarayı bırakmak mümkün değilmiş gibi geliyor...

- Mümkün, mümkün. Üstelik, makineye bağlanmadan, ilaç içmeden, nikotin bandı, sakızı, sanal sigara falan kullanmadan. Dahası, 6 saatlik seans boyunca, sigara içmeye devam edebiliyorlar. Ta ki seansın son sigara bölümüne kadar. Bazı insanlar, son sigarayı bile içmek istemiyor. "Ne olduğunu anladım, bir daha asla" diyor. Valla, 24 yılda 10 milyon insan, bu yöntemle sigarayı bıraktı. Bizim yöntemin en önemli farklılığı irade gücüne ihtiyaç duyulmaması...

Nasıl yani?

- Sigara içicileri, iradeleri zayıf olduğu için sigarayı bırakamadıklarını zannederler. Ama tamamen yanlış. Allen Carr yönteminde irade gücüne ihtiyaç yok. Asıl sorun zaten irade çatışması...

Bu irade çatışması nasıl bir şey?

- İrade, ikiye bölünüyor. Bir tarafı, "İçme kendini öldürüyorsun, kötü örnek oluyorsun, kötü kokuyorsun" diyor. Kişi, bırakmaya karar veriyor, tam o sırada, iradenin diğer tarafı devreye giriyor, "Bir dakika ya, ben senin en iyi arkadaşınım. Sırdaşınım. Zor zamanda hep yanındayım. Hayat bensiz nasıl geçecek?" diyor. Bu çatışma yüzünden insanlar sigara bırakmayı erteliyorlar. Ben ne yapıyorum? Bu irade çatışmasına son vermelerini sağlıyorum. Aksi takdirde ya ömür boyu sigara içerler ya da içmeyip acı çekerler...

Peki nasıl yapıyorsunuz bunu?

- 6 saat onlara hiç bilmedikleri şeyler anlatıyorum. Ya da bildiklerinin tam tersini. Ve sigara içme istediğinden kurtarıyorum onları. Sigaradan kurtulmayı zorlaştıran engelleri önlerinden kaldırıyorum. Seanstan sonra en çok söyledikleri şudur: "Ne oldu bilmiyorum. Sigara aklıma geliyor ama canım içmek istemiyor!" Ama korkmasınlar, asla sigaranın zararlarını anlatmıyorum. Bence, sigara içicilerine, sigaranın zararlarını tekrar tekrar anlatmak, onların zekalarına hakaret. Zararlı olduğunu bilmeyen içici var mı? Zararlarını bilmek, eğer işe yarasaydı, yeryüzünde bir tek hekim sigara içmezdi. Demek bilmek, bırakmaya yetmiyor. Zararları, sonuçtur. Neden içtiğimizi açıklamaz...

Peki siz bırakmak istemeyenleri de bıraktırabiliyor musunuz?

- Elbette. Benim bıraktıramayacağım sigara içicisi yok, bu kadar iddialıyım. Çok geldiler öyle, "Ben istemiyorum... Şu kadar yıldır içiyorum... Çok denememe rağmen bırakamadım, benim durumum farklı..." Sigara tiryakilerini üzeceğim belki ama, özel sigara içicisi diye bir şey yok. Beni şaşırtabilecek bir sigara içicisi de yok. Ayrıca "Bırakmak istemiyorum" da doğru değil. Hiçbir insan, sistematik olarak, 4000 zehirli dumanı, hayatının sonuna kadar kötü kokmak pahasına, içine çekmek, üstelik bir de bunun için bir servet harcamak istemez. Sadece bırakmaktan korkar ya da bırakabileceğine inanmaz. Gelin bize, bıraktıralım...

Sigaradan kurtulmak isteyenlerin ödemesi gereken para ne?

- Ortalama 4-5 ayın sigara maaliyeti. Üstelik, 3 ay içinde toplam 3 seansa katılmasına rağmen, sigaradan kurtaramadığımız insanlara ödedikleri paranın tamamını iade ediyoruz. Birebir özel seanslar da var, ama maaliyeti daha yüksek.

Başarı yüzdesi?

- 12 ay sonunda ortalama yüzde 63-64.

Peki biz sizin iyi bir pazarlamacı olmadığınızı nereden bilelim! Ya palavraysa bu anlattıklarınız...

- 24 yıl, 34 ülke, 10 milyon sigara tiryakisi... Bu sayılar size palavra gibi geliyor mu? Bizzat benim bıraktırdığım insan sayısı 500'ü geçti.

EN ÇOK KANSER KLİNİĞİNİN ÖNÜNDE İÇİLİYOR

İngiltere'de en çok sigara içilen yerlerden birisi, Royal Mardsen Kanser Kliniği'nin önü. Kanserli tanıdıklarını ziyarete gelen tiryakilerin, odayı terk ettikten sonra, ilk yaptıkları şey, farkında olmadan bir sigara yakmak...

HANGİSİ DOĞRU HANGİSİ YANLIŞ

Bu şıklardan kaçına yürekten inanıyorsunuz?

1. Sigara içmek, keyiflidir. 2. Sigara içmek, konsantrasyonu arttırır. 3. Bazı insanlar daha kolay sigara tiryakisi olur. 4. Uzun yıllar içenler, yeni başlayanlara göre daha zor bırakır. 5. İradesi zayıf olanlar, sigaradan vazgeçemez. 6. Sigarayı bırakanların bile canı hep sigara ister. 7. Sigarayı bırakanlar, mutlaka kilo alır.

Hepsine doğru mu dediniz? Ve ne yazık ki, yanıldınız! Bu şıkların hepsi yanlış.

9 Şubat dünya sigarayı bırakma günüydü.

Belki sigarayı bırakarak,
Belki sigarayı bıraktırarak,
Belki toplumdan uzak noktalarda.......
Belki de en azından Sigara İkram etmeyerek.

Sigara adına bir şeyler yapıyor olmanızı ümid ediyorum.

Unutulmamalıdır ki sigarayı ikram etmek bir nezaket kuralı değil; ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTÜR.

Saygı, sevgi, selam ve sağlıklı bir ömür dileklerimle...

velet2.jpg

KANSER

Ülkemizde 1970’li yıllarda sebebi bilinen ölümler arasında 4. sırada yer alan kanser, son yıllarda kardiyovasküler sistem hastalıklarından sonra 2. sıraya yükseldi.

Kanserin sebebi nedir?
Çevresel ve içsel nedenler olarak ikiye ayrılabilir. Çevresel nedenler (kimyasal, radyasyon, viruslar gibi) ve içsel nedenler (hormonal, bağışıklık bozuklukları, kalıtsal mutasyonlar ve diğer genetik nedenler gibi) birlikte veya ardışık olarak hücreleri etkileyerek uzun yıllar içinde kansere yol açabilirler.

Hangi organlarda kanser olur?
Kanser tek bir hastalık olmayıp, vücuttaki tüm doku ve organlarda kanser gelişebilir.

İyi huylu ve kötü huylu tümör ne demektir?
İyi huylu tümörler kanser değildir. Başka bölgelere yayılmazlar. Tamamen çıkartıldığı zaman genellikle tekrarlamazlar. Kötü huylu tümörler ya da kanser ise komşu organ ve dokulara yayıldığı gibi, lenf ve kan yoluyla uzak organlara da yayılır. Uzak organlardaki yayılımına metastaz (yayılma) denir.

Kanser ne sıklıkla görülen bir hastalıktır?
Erişkinlerde her yıl 100 bin nüfus için 150-300 kişi kansere yakalanır. Ülkemizde her yıl 150 bin kişinin kansere yakalandığı tahmin edilir.

Kanserden korunmak mümkün mü?
Sigara ve alkol kullanımı ile gelişen kanserlerin önlenmesi mümkün. Bu maddelerin kullanılmaması ile tam koruma mümkün olur. Ayrıca güneş ışınlarından korunma ile deri kanserinden çok yüksek oranlarda korunmam mümkün. Kanserden korunmada beslenmenin de rolü büyük.

Kanserden nasıl korunabilirsiniz?
Sigara içmeyerek, beslenme alışkanlıklarına ve yaşam tarzına dikkat ederek, güneş ışınlarından korunarak kanserden korunmak mümkün.
Sigara ve tütün kullanımından kaçınmak:
Sigara ve tütün ürünlerinin akciğer kanseri, ağız, yutak (farinks), soluk borusu (larinks), yemek borusu, pankreas, rahim ağzı (serviks), böbrek ve idrar torbası (mesane) kanserlerine yol açtığı kesin olarak biliniyor. Bu nedenle sigarayı içmeyerek bu kanserlerden korunubilirsiniz.
Sadece sigara içenler değil, pasif sigara içicileri de bu hastalıklara karşı risk altında bulunur.
Beslenme ve diyet:
Bitkisel kaynaklı besinlerin fazla tüketilmesi, özellikle hayvansal kaynaklı yüksek yağlı gıdaların sınırlandırılması, bitkisel yağların tercih edilmesi, fiziksel olarak aktif olup, egzersiz yapılması ve ideal ağırlığın korunması, alkol tüketiminin sınırlandırılması kanserden korunmada etkin rol oynuyor.
Güneş ışınlarından korunma:
Bazal ve skuamöz hücreli deri kanserleri güneş ışınlarına maruz kalma sonucunda ortaya çıkıyor. Bu nedenle güneş ışınından korunulması ile bu kanserlerin gelişimi engellenebilir.

Erken tanı işe yarar mı?
Kişilerin kendi kendini muayenesi, kontrol muayeneleri ve taramalar ile erken tanı mümkün. Böylece hastalığı daha erken tanı konulabildiğinden tedavi şansı da yükseliyor. Buradan hareketle hiç şikayeti olmayanlar bile düzenli doktor kontrolleri yaptırmaları öneriliyor.
Erken tanı için bazı öneriler:
Meme kanseri:
40 yaş ve üzerindeki kadınlar her ay kendi kendine meme muayenesi yapmalı, yılda bir kez doktor muayenesi ve mamografi yaptırmalı. 20-39 yaşındaki bayanlar ise her ay kendi kendine meme muayenesi yapmalı, 3 yılda bir de mamografi yaptırmalı.
Kalın Bağırsak Kanserleri:
50 yaşından sonra dışkıda gizli kan testi, belirli aralıklarla sigmoidoskopi, kolonoskopi ve bağırsak filmi çekilebilir.
Rahim kanserleri:
Cinsel olarak aktif olanlar ve 18 yaşın üzerinde olanlar yılda bir kez PAP testi ve pelvik muayene yaptırmalı. Ardışık üç muayene normalse daha seyrek yapılabilir.
Prostat kanseri:
50 yaş ve üzerindeki erkekler yılda bir kez doktor muayenesi ve PSA (prostat spesifik antijen testi) yaptırmalı.

Kanserin başlıca belirti ve bulguları nelerdir?
Kanserin belirti ve bulguları köken aldığı doku ve organlara göre değişir. Hatta bazen hiç belirti ve bulgu vermeden kontrol muayenelerinde kanser tanısı konulabilir.
Aşağıdaki belirtilere dikkat edin:
Dışkılama ve idrar alışkanlıklarında değişiklikler
Uzun süren, iyileşmeyen yaralar
Beklenmeyen kanama ve akıntılar
Meme veya başka organlarda elle hissedilen şişlikler
Yutma güçlüğü veya hazımsızlık
Siğil ve benlerde belirgin değişiklik
Uzun süren ses kısıklığı ve öksürük

Bu bulgular her zaman kanser demek değildir. Ancak nedenlerinin belirlenmesi için mutlaka bir doktora başvurulması gerekir. Kanser bulaşıcı bir hastalık olmayıp, erken tanısı ve tedavisi mümkün bir hastalık grubudur.

Kanser nasıl tedavi edilir?
Cerrahi, radyoterapi, kemoterapi, hormonoterapi, immünoterapi başlıca tedavi yöntemleridir.

Kanserden kurtulmak ne oranda mümkündür?
Tüm kanser türleri birlikte değerlendirildiğinde erişkin kanserlerinde % 60, çocuk kanserlerinde ise % 77 oranında iyileşme mümkündür. Ancak hastalığın cinsi, yaygınlığı, uygulanan tedavi gibi bazı faktörler tedavi şansını doğrudan etkiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.