Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,808

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

toplam 7 kişi oylamıi ve ne yazikki bende evet demek zorundayım...
bırakıcaammmm Allen Carr'ın ''sigarayı bırakmanın metodu yukarıdan aldım bu kitabina adnı en ksıa zamanda ediniyorum bir adet

Etiketler

Bende 24 şubatta sigarayı bıraktım. Yaklaşık 18 hafta oldu. Gerçekten çok zor. Bırakırken insan çok zorlanıyor. Bu zorlukları tekrar yaşamamak için sigaranın yeniden hayatımıza girmesine izin vermemeliyiz.

Sigara ile ilgili düşündüklerimde ne kadar haklı olduğumu ispatlayan bir video...Lütfen sonuna kadar izleyin ve ''Kanser Çubukları'' nın nasıl bir şey olduğuna siz karar verin..Sigara içenlerin bir kez daha düşünmesi için içmeyenlerinse kendilerini ne kadar şanslı görmeleri gerektiğini hatırlatmak amacıyla ekliyorum bu videoyu..
Lütfen lütfen bir kez daha düşünün.. :cicek:

[youtube=600,470]MYXsl9kCLVw[/youtube]

ARKADAŞLAR, SİGARA ÇAĞIMIZIN EN ÇOK BİLİNEN,EN ÇOK KONUŞULAN, EN ÇOK TÜKETİLEN ZEHİRİ. 16 YILLIK MESLEK HAYATIMDA BİR ÇOK HASTAMA,HASTA ADAYIMA,EŞİME-DOSTUMA,AYAK ÜSTÜ TANIŞTIĞIM İNSANLARA HEP SİGARAYI NEDEN İÇTİĞİNİ SORDUM.SİZİN DE TAHMİN EDECEĞİ GİBİ ALDIĞIM CEVAPLAR HEP BASİTTİ.ASLINDA ÇOĞU İNSAN SİGARAYI NEDEN İÇTİĞİNİ BİLMİYORDU. HATTA BİR ÇOK İNSAN NEDEN YAŞADIĞINI DA BİLMİYORDU.HAYATTA KARŞILAŞTIKLARI ZORLUKLARDA EN KOLAY SIĞINDIKLARI LİMAN SİGARAYDI.
HEP SORDUM: GÜNDE KAÇ SİGARA İÇERSİN?
CEVAP:1-2 PAKET.
SORU: SİGARA PAKETİNDE 20 DEĞİL DE 30 VEYA 40 TANE OLSAYDI DA YİNE BİR PAKET Mİ İÇERDİN?
CEVAP:???!!!
ANLAYACAĞINIZ GİBİ BİZ BUNU NEDEN YAPTIĞIMIZI BİLMİYORUZ!!!...
BİRAZ DA BİLİMSEL TAKILALIM: SİGARA BAĞIMLILIĞI 2 TİPTİR;PSİKOLOJİK BAĞIMLILIK, FİZYOLOJİK BAĞIMLILIK. FİZYOLOJİK BAĞIMLILIK DÜZENLİ OLARAK SİGARA İÇENLERDE 5 YILDAN SONRA GELİŞİR VE GERİ DÖNÜŞLÜDÜR.(NİKOTİN ASLINDA VÜCUTTA SALGILANAN BİR MADDEDİR, ANCAK DIŞARIDAN FAZLA ALIM OLDUĞUNDA SALGILANMASI BASKILANIR.SİGARA BIRAKILINCA YOKSUNLUĞU YAŞANIR VE BİR SÜRE SONRA YENİDEN SALGILANIR) VÜCUTTAKİ NİKOTİN İHTİYACI GÜNDE İÇİLECEK 5 SİGARA İLE KARŞILANIR.BUNDAN FAZLASI TAMAMEN LÜZUMSUZDUR.
PSİKOLOJİK BAĞIMLILIK İSE SİGARAYA BAŞLAMAZDAN ÖNCE TAAA ÇOCUKLUK ÇAĞINDA BAŞLAR. ETRAFIMIZDA FÜTURSUZCA SİGARA TÜTTÜREN BÜYÜKLERİMİZ YÜZÜMÜZE DUMANI ÜFLEYE ÜFLEYE ''SAKIN SEN SİGARA İÇME!!'' DİYE ADETA DALGA GEÇERLER.BİR DE BİZİM MESLEKTAŞLAR VARDIR,HASTASINA SİGARA İÇTİĞİ İÇİN DEMEDİĞİNİ BIRAKMAZKEN BİR TARAFTAN UTANMADAN SİGARALARINDAN DERİN NEFESLER ALIRLAR.
TİRYAKİLERİN SAVUNMALARI HEP AYNIDIR: ''BİLİYORUM ZARALI,ASLINDA BIRAKACAĞIM AMA ALIŞMIŞIM ............ OLUNCA BIRAKACAĞIM''VS. VS. BİR DE TİRYAKİLER SİGARASIZ BİR HAYATI ASLA DÜŞÜNEMEZLER.ÇAYIN,KAHVENİN,RAKININ YANINDA SİGARA OLMAZSA HEP BİR ŞEYLER EKSİKTİR.SEX SONRASI SİGARA İÇİLMEZSE ORGAZM EKSİK KALIR.
NE YANİ SİGARA İÇMEYENLER ÇAY,KAHVE,RAKIDAN ZEVK ALMAZLAR MI? BİZ ÖMÜR BOYU HİÇ ORGAZM OLAMAZ MIYIZ????
ARKADAŞLAR TECRÜBELERİMLE SİZLERE SİGARA BIRAKMA TAVSİYELERİM:( BUNU UYGULAYAN BİR ÇOK KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI,YA DA CİDDİ ANLAMDA AZALTTI)
1-SİGARAYI NEDEN İÇTİĞİNİZİ KENDİNİZE SORUN VE EN HARBİ CEVABI KENDİNİZE VERİN(ACAYİP ŞEKİLDE GAZA GELİRSİNİZ)
2-SİGARAYI EN SON NE ZAMAN İÇTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜN.ASLINDA ÇOK ZAMAN GEÇMEDİĞİNİ FARK EDECEKSİNİZ.
3-SİGARAYI ELİNİZE ALSANIZ BİLE YAKMAYIN.MÜMKÜN OLDUĞUNCA YAKMAYI ERTELEYİN.
4-SİGARAYI NE ZAMAN BIRAKACAĞINIZA KARAR VERİN.(BU SÜRE ÇOK UZAK BİR ZAMANI KAPSAMASIN,MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREYİ HEDEF ALIN.)
5-SİGARAYI ANCAK KAFANIZDA BIRAKABİLİRSİNİZ.BAŞKA YARDIMCI MADDELERE (NİKOTİN TABLETLERİ HARİÇ), VEYA YÖNTEMLERE BENCE GEREK YOK.
6-SİGARAYI BIRAKMA KARARINI ÖNCELİKLE KENDİNİZE İNANDIRIN.BAŞKALARINA SİGARAYI BIRAKTIM DEDİKTEN SONRA GERİ DÖNÜŞÜNÜZ ÇEVRENİZDE İTİBARINIZI ZEDELEYECEK, SEVDİKLERİNİZİ ÜZECEKTİR.MİLLETE MADARA OLMAYIN.
7-SİGARAYI BIRAKIRKEN ÇEVRENİZDEN CİDDİ YARDIM İSTEYİN,NİYETİNİZİ CİDDİYETİNİ ANLAMAZLARSA SURATINIZA SİGARA DUMANI ÜFLEMEKTEN ÇEKİNMEZLER. EĞER ÇEVRENİZ ANLAYIŞLI DEĞİLSE ONLARDAN UZAK DURUN.
8-EŞİNİZ DE SİGARA İÇİYORSA BİRLİKTE BIRAKMAK DAHA KOLAYDIR.
9-SON OLARAK ;SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA ASLA AĞZINIZA KOYMAYIN YILLAR SONRA BİR TEK SİGARA YAKIP YENİDEN TİRYAKİ OLAN BİR ÇOK İNSAN BİLİYORUM.BU HAREKET HALA SİGARAYA KARŞI ZAAFINIZIN OLDUĞUNU GÖSTERİR. UNUTMAYIN SİZ ARTIK SİGARA İÇMEYEN BİRİSİSİNİZ.
SEVGİLİ DOSTLAR HER KES GİBİ SİZ DE SİGARAYI BIRAKABİLİRSİNİZ.ÜSTELİK BÖYLE BİR HAREKET SİZİN SAYGINLIĞINIZI DA ARTTIRACAKTIR. MUHTAÇ OLDUĞUNUZ KUDRET DAMARLARINIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR!!!!!!!
SİGARASIZ GÜNLER DİLERİM. DR HAŞMET KALKANCI.

Bu sigara gerçekten berbat birşey. 24 Şubatta sigarayı bıraktım. Öyle illet bişeyki hala daha zaman zaman inanılmaz şekilde canım sigara içmek istiyor. Ama içmemek için direniyorum. İçen arkadaşlarında bir an önce bırakmasını diliyorum.

YORUMSUZ !!!!!!!!!!!!!

702177.jpg

GENCECİK FİDAN İKEN, GÖZÜNE HOŞ GÖRÜNDÜ,
BULDU ZAYIF ANINI, HAYATINA BÜRÜNDÜ,
NİCE GENÇLER BU SEBEPTEN, DOKTORLARDA SÜRÜNDÜ,

İZİN VERME SÜRMESİN, CİĞERİNE KARAYI,
LANET OLSUN BIRAK ŞU PİS KOKAN SİGARAYI.

YAŞADIĞIN SEVDALAR DÜNYALARA DEĞMİŞTİR,
SEVDASINDAN KOÇ YİĞİTLER, YARE BOYUN EĞMİŞTİR,
AĞIZDAKİ NİKOTİN ARANIZA GİRMİŞTİR,

ZORA SOKMA SEVDİĞİNLE ARADAKİ SEVDAYI,

SİGARADAN SARARAN DİŞ, TEBESSÜME ENGELDİR,
ZAYIFLATIR UZUVLARI, UZUN ÖMRE ENGELDİR,
SEVDALARA ÇENGEL TAKAR, SEVGİLERE ENGELDİR,

SEVDİĞİNE BİR GÜL AL, ONA VERME PARAYI,

SANILIR Kİ SİGARA, DELİKANLI YOLUDUR,
İRADENE KÖLE OLMA, DELİKANLILIK BUDUR,
İRADEYE SAHİP ÇIKMAK, NİKOTİNİN SONUDUR,

SABRINI ZORLA, AÇMA İRADEYLE ARAYI,
Nizamettin ŞAHİN

bırakayım diye uğraştıkça daha fazla dadanıyorum :( sanırım ben onu bırakamayacağım, onun beni bırakması lazım... Zaten ben ayrılırken hep boyle zorlanırım... Ben bırakamıyorum, karşımdaki beni bıraksın diye dua edip dururum... Bu da onun gibi işte...

Sigara içenin karşısına sağlık nedeniyle birgün mutlaka ama mutlaka çıkacak bu sigara konusu, işte o an geldiğinde muhtemelen iş işten geçmiş olacak, doktor ''ne yaptın kardeşim bu sigara seni bitirmiş'' dediğinde, maziye bakıp ''ulan keyif benim değilmi, iyiki içmişim, bu keyif erken ölmeye değer'' diyebilecekseniz hiç bir lafım yok, içmeye devam edin. Ama muhtemelen o an geldiğinde, doktor o sözü söylediğinde kuyruk sokumunuzdan başlayıp tüm vücudunuzu saran cızzzzzzzz...diye bir sızı hissedip, ben ne yaptım, nasıl kendimi zehirleyebildim diye düşünecek ve sigara içmiş biri olarak kendinizden nefret edeceksiniz, pişman olacaksınız ama son pişmanlık fayda etmeyecek.

İsterseniz o anın şimdi olduğunu düşünün ve doktorun size ''sigara seni bitirmiş, keşke içmeseydin'' sözünü kendinize söyleyin.

Kolay olmadığını biliyorum, yinede içen arkadaşlarıma sigarasız günler dilerim (doktorun karşısına gelmeden sigara içmeyi bırakabilmiş bir kardeşinizim)

ben onu bıraktım o beni bırakmadı...
ısrarla peşimden koştu, dönüp bakmadım, kimsenin yardımı olmadan onu terk etmiştim ama o beni terk etmedi...
2.5 sene sonra, bir gece hatta sabaha doğru keyifli bir arkadaş sohbetinde, masada gözgöze geldik gülümsedi...
alkolün vermiş olduğu etkiyle bir daha sarıldım masada, ertesi gün uyandığımda; yeniden evlenmiştik,
bakalım bir daha ne zaman boşayabileceğim :smiley:

Yücel bu evlilik bitirecek seni, söylemedi deme......:smiley:

Arkadaşlar 4 yıl oldu..herkese tavsiye ederim dünya varmış temizlik,saglık varmış..Haaa şöyle kırkta bir güzel bir ortam olur iki duble bişey atarsam bi tane tüttürüyorum keyifle..Artık ben onun degil o benim esirim..O istedigi zaman degil ben istedigim zaman içiyorum..Beynimde bitirdim zira ;)

Yücel bey iyi akşamlar,bu topikte 28 eylül tarihli yazdığım yazıda aynen bu konuya değinmiş ve ''sigarayı bıraktıktan sonra asla elinize bir daha almayın'' tavsiyesinde bulunmuştum.Ne yazık ki bu hatayı bir çok sigarayı bırakan kişi yapıyor.Ama olaya bir de başka bir bakış açısı getirmeliyiz; eğer bir kere bıraktıysanız yine bırakabilirsiniz...dediğimiz gibi ''Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!''

10 ay oldu sigara içmeyeli. Buna kendim bile inanamıyorum. Sigara hayatımın bir parçası gibiydi. Onsuz zamanın nasıl geçeceğini düşünemiyordum bile. Ama geçiyormuş, hem daha zevkli hemde su gibi....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR