Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi
sigara hayatımın en güzel yılarında sigarayla tanıştım tanışmaz olsaydım şu an 40 yaşındayım 18 li cıvarlarda sigaraya başaladım 34 yaşıma kadar artırarak günde üç paket uzun ve en sertinden sigara içtim nerdeyse boş nefesim yoktu bir gün sabah saat 10 kadar yarım paket sigarayı içtikten sonra yeni paketi actım ondanda bir kac sigara içtim daha sonra pakete baktım şöyle bir laf etim kendime yüksek sesle toplum içinde ben bir daha bu sigarayı içersem .......,,,,,,,,.....!!!!!!'''''''.....diye bir laf söyledim 6 sene oldu şu anda sigaradan nefret ediyorum ve kendime hep şunu dedim ben bu kadar kolay oldugunu bilseydim sigarayı cok daha önce bırakırdım gecen bir muhabbet esnasında şu anda 6 yaşında olan kücük oglum bana dediki baba sen hiç sigara içmedinki iyi babalar sigara içmez zaten dedi bu laf beni cok duygulandırdı zamanında hiç kimsenin rahatsızlıgını düşünmeden insanlara ne büyük rahatsızlıklar vermişim üstüm kıyafetlerim leş gibi kokuyormuş farkında degilmişim ben nasıl insan içinde dolaşmışım kendimi yuhaladım sigaramın dumanıyla cok insana rahatsızlık vermişim bulundugum mekanları kirletmişim şimdi aracıma binen insanlar ilk önce ne güzel aracın içi mis gibi kokuyor yeni bir arac aldım nerdeyse iki yıl oldu tavan döşemeleri hala kar gibi beyaz ve içindeki yeni kokusu hala devam ediyor eskiden aldıgım araclar üç ayda tavan döşemeleri bile kirli sarı renk oluyordu sigara kokusuyla karışan parfum kokusu igrenc bir ikilem oluşturuyordu allah herkeze aynı sabırı versin ve bir an önce sigara denilen iletten kurtulun
Herşey önce beyinde biter kendini sıgarayı bırakmak için sürekli şartlandır ve hazırlıgını yap iradeninde yardımıyla sıgarayı bırakırsın tekrar söylüyorum ben bu kadar kolay olacagını bilseydim bu sigaranın peşinde bu kadar dolaşmazdım hiç kimseden ve hiç bir materyalden yardım almadan sigarayı bıraktım